Design briller på budget - danish design eyewear on a budget

Hortensia højsæson- få tips og trick til dyrkning.

Hydrangea in a basket. Leo jacket and pinstriped pants from Masai Clothing and wool coat from Acne Studio.

Hydrangea in a basket. Leo jacket and pinstriped pants from Masai Clothing and wool coat from Acne Studio. The pink Puma sneakers are from Project 4‘s sneakersstore “Gummi” in Copenhagen.

Hortensiaens historie.

Hortensiaen kom til Frankrig i Napoleonstiden, altså slutningen af 1700 tallet. Planten kommer oprindeligt fra Japan og Kina, den blev hurtigt meget populær i Europa. Idag dyrkes den på gartnerier herhjemme og faktisk har vi også forædlere, der løbende udvikler nye sorter. Det er en langvarig proces at krydse og teste planter. Der kan gå op til 6-7 år fra man står med et frø til man har en plante, som både i udseende og hårdførhed er egnet til at komme på markedet.

The pastelcoloured hydrangeas are my favorites, but they also come in stronger colours.

The pastelcoloured hydrangeas are my favorites, but they also come in stronger colours.

Hvorfor jeg er så vild med hortensia.

Jeg elsker de store blomster som hortensiaerne laver. Derudover er de nogle af de tidligste blomster, der kommer i havecentre og supermarkeder efter alle løgplanterne. Dem jeg viser her på billederne blomstre i 150 dage, og hedder magical four season. Det magiske ved dem er også hvordan farven over tid ændre sig…De kan gå fra sart rosa til nærmest lilla. Og så er der noget over de kæmpe blomster… Kan man kalde den maximalisten indenfor blomster?

LÆS også hvordan du kan lave en fin DIY bænk med hortensiakrukker easymade-diy-garden-bench

Those pretty flowers are just a joy for your eyes.

Those pretty flowers are just a joy for your eyes. 

Hvordan bruger jeg dem?

Jeg starter med at have dem indenfor. Men så snart vejret tillader det, kommer jeg dem i havens potter, og nyder dem i haven. Indenfor har jeg normalt mest grønne planter, men jeg er lidt pjattet med disse, så de får hvert år plads i stuen. I år i en spånkurv jeg har foret med plastik. Jeg sætter dem i en balje med vand natten over, når de har suget godt med vand kommer de i kurven igen og så kan de sagtens stå i kurven. Denne kurv er gammel, men jeg ønsker mig en af de fine nye lyse fra Lillerød en dag… de er simpelthen så smukke.

the hortensia in a basket in my livingroom.

the hortensia in a basket in my livingroom. You can find similar baskets at Lillerød.

Se også hvordan du kan lave et minimalistisk ophæng til dine planter diy-moderne-planteophaeng

Tips og tricks til dyrkning af havehortensiaer:

 • Sørg for at gøde om foråret og efteråret.
 • Hvis du ønsker blå blomster skal du huske at give dem aluminiumsulfat.
 • Plant i surbundsbed. Vend din jord med spagnum, og vand godt når du planter.
 • Du kan plante hele året, så længe der ikke er frost i jorden.
 • Sørg for at vande i tørre perioder, de er ret vandkrævende, og specielt det første år.
 • De kan bedst lide at stå i sol, så giver de flest blomster.
 • Pas på ikke at klippe dem ned, hvis det er en sort, der danner blomster på indeværende års skud.

  A basket full of joy. Magical hydrangea in a light blue colour from gartneriet Møllerhøj.

  A basket full of joy. Magical hydrangea in a light blue colour from gartneriet Møllerhøj.

TIP:

Tør de store blomsterstande og brug dem i tørrede dekorationer, som er så moderne i boligen i øjeblikket. Eller pres dem og brug dem i dobbeltlags glasrammer, for at lade dem pynte endnu længere i din stue.

Hortensia is the danish name for the hydrangea. These are from Magical hydrangea.

Hortensia is the danish name for the hydrangea. These are from Magical hydrangea.

Hortensia i stuen.

Husk at dine hortensia ikke må tørrer ud. Er du hurtig og stiller en ”slatten” hortensia i en balje med vand kan den måske rejse sig igen. Men du vil nok opleve at nogle af bladene bliver grimme efter en udtørring. Derfor er det vigtigt at den ikke tørrer ud. I stuen kræver de ikke specielt meget lys, så du kan næsten placere dem som du har lyst. Faktisk kan de have det lidt svært i hård sollys. Stil dem hellere lidt i skygge så de ikke tørrer i den hårde middagssol.

Følg Peekaboodesign her 
Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Design briller på budget - danish design eyewear on a budget