Hortensia højsæson- få tips og trick til dyrkning.

This summer’s festival favorites.

Me so ready for this years festivals. I am wearing a vintage chinese kimono, and always sailor stribes and a pair of Diesel skinny jeans. My cap is from the norweigian brand brgn by Lunde Gaundal.

Me so ready for this years festivals. I am wearing a vintage chinese kimono, and always sailor stribes and a pair of Diesel skinny jeans. My cap is from the norweigian brand brgn by Lunde Gaundal.

Mine festival favoritter.

Festivalsæsonen er for længst skudt i gang.

Jeg var på den første festival i år for mit vedkommende sidste weekend. Ikke nok med at det var den første i år, det var også første gang jeg besøgte den ”voksne” festival Heartland. Men bestemt ikke den sidste!

Egeskov castle with the inflated swan made by David Shrigley

Egeskov castle with the inflated swan made by David Shrigley

Hvad gør en god festival.

Nogen går efter programmet, hvem kommer og spiller eller taler. Det kan også være at man har en holdning til hvilken politik har de omkring mad, oprydning osv.

Andre vælger at følge med flokken af venner, og tager derfor på den festival der i den kreds bliver foreslået. Så er der dem der går 100 % efter hvem der spiller, der er gerne et eller to store udenlandske navne der trækker, og så kommer de andre artister som en sidegevinst.

Personligt går jeg efter programmet og selskabet. Det er en kombination som for mig hænger sammen. Jeg kunne aldrig finde på at tage på festival alene. Sådan er jeg bare, det vil jeg syntes var lidt ærgerligt, mest fordi jeg gerne vil dele oplevelsen med minimum én anden. Jeg tager også meget gerne mine børn med for at lære dem hvordan man også kan hygge sig som familie. Og så forbereder jeg dem også på deres egne ture på festivaler om nogle år.

Vig festivalen for familien og den folkelige musik.

Jeg besøger Vig festivalen hvert år og har gjort det i 12 år kun med èn pause, hvor vi var i Frankrig. Ellers er det et must, for at det bliver en god sommer. Her skal jeg ærligt indrømme at programmet indimellem er lidt for folkeligt til min smag, men det er en familie festival, hvor vi ALTID har haft pigerne med. Fra de som spæd sad på maven i en bæreselen til i dag, hvor de helst ikke vil ses sammen med os, og de spæner rundt selv. Det er vi helt trygge ved fordi de kender hver en krog og ved efterhånden også hvordan man begår sig på en festival.

På denne festival har vi de seneste 5-6 år været der sammen med nogle venner, som har børn i samme alder som vores. Vi bor sammen i vores sommerhus og cykler frem og tilbage. Det giver en god fleksibilitet, vi kan kører hjem, hvis der ikke er noget vi vil høre, eller hvis det regner eller lignende. Det er super…samtidigt hygger vi om morgnen og kører derop, når det første band vi ønsker at høre går på…så det har været med morgen dukkert først nogen dage.

Du kan her få et indtryk af hvad Vig kan vig-festival-for-alle

Seinabo Sey was one of my absolute favorits at Heartland festival 2019.

Seinabo Sey was one of my absolute favorits at Heartland festival 2019.

Roskilde festivalen for øko-nørden med hang til de store navne.

Jeg har været på Roskilde nogen gange, og hvis der er noget som Roskilde vinder på i min optik, så er det maden. De har et fantastisk madområde. De har det største udvalg af økologisk mad på nogen festivaller herhjemme vil jeg tro. Derudover sørger de for at samle overskydende mad sammen til det runde bord, som laver mad til hjemløse. Alt det kan jeg rigtig godt lide. For det er kæmpe mængder mad der ellers bliver smidt ud.

Du kan læse mere her roskilde-festivalen-gir-oekologien-et-boost

Roskilde kan også år efter år tiltrækker nogen af de mest aktuelle udenlandske navne på musikscenen. Og så er de ret gode til at finde de spirende kunstnere, så man kan være lidt på forkant…det er jo også ret fedt. Derudover kører de nogle kunst projekter, der også er ret spændende. Så Roskilde kan også sit helt eget. Jeg skal ikke derhen i år, men du kan her læse lidt om deres tiltag på madområdet roskilde-mad-festival

The art installations in the nature around Egeskov Castle at Heartland Festival.

The art installations in the nature around Egeskov Castle at Heartland Festival.

Heartland vandt mit hjerte.

Jeg har blev inviteret til Heartland i år for at lærer at brygge kaffe. Ja, det er det, som Heartland kan, masser af workshops, hvor man kan nørde lidt om specielt mad. Eller man kan høre mennesker med viden og passion tale om lige netop det de brænder for…Og jeg hørte Vivienne Westwood tale om klimaproblemerne i verden. Hun har al den tid jeg har kendt til hende været aktivist. Hun har altid haft en holdning til specielt det engelske system, og deres måde at styre landet på. Og der stod hun 79 år gammel og stadig brændende aktivist. Jeg blev bare endnu mere fan og glad for der findes mennesker som hende der råber op, og får os til at stoppe op og tænke over hvad der foregår, det er mange år siden hun begyndte. Herhjemme er vi heldigvis også kommet op på barrikaderne, hvilket tydeligt har været at se under denne valgkamp.

Vivienne Westwood at Heartland festival 2019

Vivienne Westwood talking about the climate change at Heartland festival 2019

Men ud over talks og mad, så har Heartland også en masse kunst og god musik. Deres valg af musik er meget blandet, de store internationale navne er ofte nogen af dem, der var populære, da jeg var ung i 90’erne.

Festivalen er placeret rundt om Egeskov slot, og det er simpelthen et helt fantastisk smukt område. Der er både skov, søer og marker. Der er masser af plads, der er altid mulighed for at finde et sted at sidde. Hvilket man i øvrigt også gør i fine bambus møbler eller havemøbler fra Hay. I kontrast til de fleste andre festivaller, hvor møblerne bliver bygget af gamle paller og lignende.

Det eneste minus ved Heartland er, at det er en dyrere festival end de andre. Man fornemmer straks at den henvender sig til den priviligerede kreative elite. Både på programmets indhold og på priserne for billetter, overnatning og maden. Det kan man så syntes hvad man vil om, men du kommer næppe til at møde de samme, som kommer på Roskilde her.

Festivaller jeg gerne vil besøge:

Skanderborg eller den smukke festival.

Den har jeg endnu til gode, men håber snart at finde vej til Skanderborgs smukfest. Den er de seneste år blevet hypet ret meget. Og i år kommer Robbie Williams…nåååå, ja hvis det skulle være gad jeg da virkelig godt opleve ham. 😉

Heroppe ved vores sommerhus i Odsherred har de et marked der hedder FIO (Fødevarer i Odsherred), det SKAL jeg altså også forbi, der viser lokale landmænd deres produkter.

Og så er der Ovnhusmarkedet oppe i Nykøbing, her viser kunsthåndværkere deres produkter. Det har jeg flere gange besøgt og elsker at gå rundt og lade mig inspirerer og købe lokal kunst.

Billedtekst Closing the Heartland festival with beautiful lights and good vibes. Alt T

Closing the Heartland festival with beautiful lights and good vibes.

Følg Peekaboodesign her 
Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

3 comments

 • <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hamrende fedt indlæg! Var især vild med “Roskilde festivalen for øko-nørden med hang til de store navne.”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nina
   Tusind tak for rosen…og ja, Roskilde er fantastisk både med musikken og de virkelig gode initativer for god øko-mad. Måske du er heldig at skulle derud i år ?
   Kh Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hortensia højsæson- få tips og trick til dyrkning.