Homemade cold brew coffee frappé.

Favoritter fra Ovnhus kunsthåndværkermarked.

Part 1: Ovnhus kunsthåndværkermarked.

For små 2 uger siden havde vi en super hyggelig søndag med god lokal mad, smukt kunsthåndværk og sjove lopper i Nykøbing Sj.

One of the ceramist that I really love for her minimalistic yet organic shapes are Vildersbøll. Here is one of her kontur cups and a assiette plate. the tray/chopboard is from Raumgestalt. The vase is a fleamarket find from Eslau and the small stool is from Zone denmark. The brass lamp is made of an old coffee grainer also bought at a fleamarket.  The pillow is from Bloomingville.

One of the ceramist that I really love for her minimalistic yet organic shapes are Vildersbøll. Here is one of her kontur cups and a assiette plate. the tray/chopboard is from Raumgestalt. The vase is a fleamarket find from Eslau and the small stool is from Zone denmark. The brass lamp is made of an old coffee grainer also bought at a fleamarket.  The pillow is from Bloomingville.

Idag vil jeg sætte fokus på noget af den skønne kunsthåndværk, der var fremtryllet af danske kunsthåndværkere til Ovnhus kunsthåndværkermarkedet. Jeg elsker den slags markeder, hvor inspirationen og min nysgerrighed bliver mættet. Det giver produkterne et helt andet liv, at høre tankerne bag og kunstnernes historier. Derfor er denne type markeder oplagte. Her står kunsthåndværkerne oftest selv for salget, hvilket giver nysgerrige sjæle som jeg mulighed for at stiller alle mulige og umulige spørgsmål. Derfor vil jeg også med det samme skrive, at idag åbner Kunsthåndværkermarkedet på Vor Frue Plads i København, der har du chancen for at møde flere af dem, jeg her omtaler, de næste 3 dage.

Jeg vil ikke skrive så meget om hver kunstner, men linke til deres egne sider, så du selv har mulighed for at gå på opdagelse hos dem, og måske blive fristet til et unika køb til stylingen af dit hjem.

Colourful glass vases from Marie Retpen.

Colourful glass vases from Marie Retpen.

Farverigt glas.

Jeg er vild med glas, og denne type farvet glas er helt fantastisk. Første gang jeg blev grebet af det gennemfarvede glas i skønne pasteller var, da jeg så Helle Mardahl‘s kollektion på udstillingen DAWN under 3 days of design. Hun laver nogle helt vidunderlige sorbetfarvede glas objekter. Men her på markedet forelskede jeg mig i Marie Retpen‘s skønne vaser, de er klarere i farverne og jeg er vild med formerne, hvor ikke to er ens.

Er du også vild med farverig kunst i din bolig, så læs også i-seng-med-kunsten

Charlotte Nielsen rustic objects that looks a lot like iron and parts of a machine, but is ceramic that has been raku burned.

Charlotte Nielsen rustic objects that looks a lot like iron and parts of a machine, but is ceramic that has been raku burned.

Keramik, så råt som det kan blive.

Jeg faldt over disse rustikke vaser fra Charlotte Nielsen, fordi de nærmest ligner dele fra en kæmpe maskine…Jeg kunne ved første øjekast ikke se det var keramik. Men jeg er VILD med det rustikke og nærmeste industrielle look.  Og så er formerne SÅ atypiske at de bliver helt grafiske i deres udryk.

These almost fairytale figures were just fantastic, I didn't get the name of the ceramist, so if you know her, do let me know.

These almost fairytale figures were just fantastic, they are made by Eva Karina Hansen from Panik Keramik in Helsingør.

Eventyrlige figurer.

Nogengange står man overfor noget man bare ikke kan modstå. Og sådan havde jeg det med denne figur. Så fin og smukt udtryk den har, og så kan der stå blomster i hende….What’s not to like?. Ville ønske hun stod her på bordet med en vild buket i. Kunstneren bag er Eva Karina Hansen fra Panik Keramik i Helsingør. Alle hendes figurer havde et eventyr at fortælle, er jeg ret sikker på. Smukke og rå på én og samme tid.

Vases in simple shapes and a rustic glaze from H Hedegaard.

Vases in simple shapes and a rustic glaze from H Hedegaard.

Enkelhed og elegance.

Jeg kendte ikke H Hedegaard, men syntes der er noget helt fantastisk over disse glasurer, og så er jeg jo meget til det enkle, hvilket hun mestre så fint.

Og en favorit som jeg har fulgt lidt tid, fra jeg første gang omtalte hende her favoritter-fra-formland  Og nu ser jeg hendes smukke keramik med de ikoniske glaseringer igen og igen, for jeg er nok ikke den eneste der har fået øjnene op for Kristina Vildersbøll‘s smukke og funktionelle keramik. Hendes formsprog er enkelt og så sprøjter hun glasuren på, så den får et dipdye look. Det er jeg ret vild med. Jeg ved at Kristina står på Vor Frue plads med hendes fine produkter, så er du i København, skulle du slå et smut forbi.

The pretty glazing that is very iconic for the products by Vildersboll.

The pretty glazing that is very iconic for the products by Vildersboll.

Upcyclet affaldsplast.

Disse smukke lamper og skulpturer er alle lavet af genbrugsplast. Noget er fundet på Kirsten Marie Fredslunds vej eller på rejser. Hun behandler det forskelligt. Noget bliver skåret i stykker andet revet, hvilket giver forskellige kanter at arbejde med. Virkelig spændende og unikke objekter.

Lamps or sculptures all made in upcycled materials from Karen Marie Fredslund.

Lamps or sculptures all made in upcycled materials from Karen Marie Fredslund.

Træ, der stadig arbejder.

Jeg er vild med den måde Mikkel Karlshøj arbejder med frisk træ. Det spændende ved den proces er at træet stadig arbejder til forskel for tørret træ. Derfor vil han nogen gange opleve som her at træet flækker og han må sy det sammen igen…det er simpelthen SÅ fint. Mikkel går under navnet The Wood Hunter og har værksted og showroom på Drejervej på Nørrebro….Det kunne jo ikke være mere passende.

The Wood Hunter works in fresh wood. This meens that the wood will still be working, so sometimes he has to sew it together...I love that look.

The Wood Hunter works in fresh wood. This meens that the wood will still be working, so sometimes he has to sew it together…I love that look.

Grafiske smykker.

Muld plus Guld, havde disse fine ringe med som fandtes med forskellige materialer i. Jeg er vild med at bruge horn eller træ som smykkesten. Det giver smykket et helt andet udtryk. Designeren bag er Ane Meinert Folke, som også til dagligt holder til på havnen i Nykøbing Sj.

muldplusguld is also working with wood, porcelain and silver.

muldplusguld is also working with wood, horn and silver.

En anden smykke kunstner, er Karina Noyons, der kombinere nylon bånd med sølv på den mest elegante måde. Se lige dette armbånd…og vil du se mere, så smut forbi hendes butik på Vesterbro i København eller check hendes webshop her.

karina noyons grafic jewellery made of silver and black nylon.

Karina Noyons grafic jewellery made of silver and black nylon or wood.

Lyserøde skyer.

Denne ring er jo intet mindre end “To Die for” så smuk…fik ikke spurgt Karen Fly om det er lyserøde koraller, men det vil jeg tro. Den er bare så skøn, og fin på en dejlig uformel måde.

This ring is from Karen Fly that has the jewelleryshop in Copenhagen called no. 99.

This ring is from Karen Fly that has the jewelleryshop in Copenhagen called no. 99.

Og sidst men bestemt ikke mindst må jeg lige slå et slag for Emquies Holstein, som laver de skønneste smykker. Jeg er selv den heldige ejer af en kærlighedsring. Men den jeg faldt pladask for her på markedet var denne inspireret af en klat lyserød tyggegummi. Så den hed vel bubblegum…jeg er helt vild med den og så passer den jo perfekt til min nye neglelak fra Nailberry i farven Lilac fairy. Nailberry er veganske neglelakker, de er super skønne hvis du lige står og mangler nye farver og gerne vil nogle uden for meget kemi. 😉

emquiesholstein collection of jewellery inspired by pink bubblegum.

emquiesholstein collection of jewellery inspired by pink bubblegum.

Den bæredygtige tankegang.

Håber du ligesom jeg er begyndt at tænke mere over hvad du køber, og køber lidt men godt….På den måde er man også med til at mindske overproduktion. Så jeg håber med denne artikel at kunne inspirerer til at købe nogle enkle, velproducerede produkter istedet for masseproducerede. Disse ting er også produceret lokalt hvilket også mindsker CO2 udledningen…Så hellere sparer sammen og få én skøn ting, end 5 af dem der er lidt ligegyldige og som måske alligevel ryger ud efter et par år på hylden. det var dagens opsang…men jeg ved jo at I mine læsere er super cool og allerede er der hvor I tænker bæredygtigt i jeres valg.

Rigtig god weekend !

Følg Peekaboodesign her 

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Homemade cold brew coffee frappé.