DIY- hangers for your jewellery and scrunchies

Re-design you fleamarket finds. / re-design dine loppefund.     

The finished result after a re-design of this fleamarket find.

The finished result after a re-design of this fleamarket find. I am wearing my favorite necklace with my zodiac sign from Jane König, and the eyewear is from Monkeyglasses.       

Loppefund får dit eget design.

Har du fyldt skabene med sommerens loppefund ? Er der noget du ikke får brugt eller tænkte jamen, jeg kan altid liiiige gøre dit og dat, for så bliver det en YNDLING, så er du nok ikke alene.

Jeg købte en skind t-shirt, den syntes jeg var ret skøn, men ærmerne var ligesom lidt korte og stramme. Så jeg var klar over at der skulle gøres noget.

Har du en stor herre t-shirt der trænger til nyt liv så check denne idé ud upcycling-a-mens-t-shirt-to-funky-fringes-dress

The finished wrinkle t-shirt in leather with new crepe puff sleeves

The finished wrinkle t-shirt in leather with new crepe puff sleeves

Lav en yndling til klædeskabet.

Hvis du er lidt fiks på fingrene kan du sagtens selv give dit loppefund et nyt look. Jeg kunne godt tænke mig at ærmerne blev lidt længere, og så vil jeg gerne at de fik lidt puf. Så det blev projektet, at finde noget andet stof til ærmerne og så give den nye ærmer.

Først smuttede jeg en tur i Stoff og Stil, hvor jeg fandt en sort rest viscose crepe til den nette sum af 40 kr. og blusen havde jeg givet 10 kr. for, så alt i alt har den kostet 50 kr. det er da til at overkomme for eget designet skind t-shirt.

These are the materials you'll need for the project.

These are the materials you’ll need for the project.

Dette skal du bruge :

-en secondhand bluse (det kan jo også være én i andet materiale)

-en stofrest (der minimum er længden på dine ærmer) i matchende farve

-tråd i matchende farve

-mønsterpapir

Værktøj du har behov for:

-en opsprætterkniv eller lille spids sysaks

-en symaskine

-blyant

-lineal

-saks

start by unmounting the sleeves.

Start by unmounting the sleeves.

Sådan gør du:

-Start med at pille sømmen forsigtigt op rundt i ærmegabet. Det er vigtigt at du ikke bliver utålmodig og river i det, så du mister formen på ærmet.

-Når du har hele ærmet afmonteret, skal du også pille sømmen i ærmet op, så du kan lægge ærmet ned fladt og bruge det som skabelon.

use the old sleeve as pattern for the new one.

Use the old sleeve as pattern for the new one.

-Læg ærmet fladt på dit mønsterpapir. Tegn rundt om med en blyant.

-Nu skal du have formet et nyt ærme. For at forlænge det. Måler du den ekstra længde fra den ”gamle” kant. Så vil du forlænge med 11 cm. så forlæng hele vejen langs kanten.

Adjust the length of the sleeve.

Adjust the length of the sleeve and add the cut for giving more width to the puf sleeves.

-Du skal også have lagt vidde ind ved midten af ærmekuplen. Det gør du ved at lave nogle snit ned igennem, hvor du lægger ekstra vidde ind. Og jo mere vidde du lægger ind i hvert snit, jo bredere bliver dit ærme og jo mere puf får du i ærmet. Men husk at det skal ind som en kile, for du ønsker jo ikke at ærmet forneden får ligeså megen vidde. Så her skal du prøve ikke at gøre det meget bredere. Mål eventuelt rundt om din arm hvor ærmet kommer til at slutte og tilpas det så det ikke bliver for smal, men heller ikke for løst.

Se også hvordan morfar’s gamle pyjamas får nyt liv pyjamas-diy-skirt

add the width by cutting the sleeve open and add more width.

Add the width by cutting the sleeve open and add more width.

-Når du har en perfekt mønsterdel, klipper du nye ærmer i dit stof. Husk at klippe så trådretningen går ned langs ærmet ikke på tværs. Og klip med 1 cm. sømrum rundt i ærmekuplen og ærmesømmen, men 2 cm i kanten forneden, da du her skal bukke 2 gange rundt.

-Zigzag ærmet hele vejen rundt.

-Sy nu en rynketråd i ærmekuplen, hvor du har lagt den ekstra vidde ind.

Sew a thread that you can pull to get the right rinkle effect.

Sew a thread that you can pull to get the right rinkle effect.

-Rynk sammen til du har samme vidde som før du udvidede ærmet.

-Sy ærmesømmen sammen.

-Sæt nu ærmet i ærmegabet ret mod ret med nåle.

-Sy det fast hele vejen rundt.

-Prøv T-shirten og vurdere om du har valgt den rette længde til ærmerne ellers kan du nu nå at rette det til. Og ellers bukker du det rundt to gange og stikker det fast på symaskinen.

The puff sleeve detail.

The puff sleeve detail.

Dit eget design på budget.

Så simpelt kan du få noget helt personligt ud af et loppefund. Og her kan man da virkelig tale om upcycling, nemlig det at du giver tingen en mer-værdi…Håber du vil tænke over næste gang du står med en fin ting, men der lige er en lille ting der gør du ikke får den brugt…måske der ikke skal så meget til før den vil blive en yndling i klædeskabet.

Følg Peekaboodesign her

facebook  Instagram  Bloglovin  Pinterest  Linkedin youtube

This is how it ended out after redesigning the sleeves.

This is how it ended out after redesigning the sleeves.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

2 comments

 • Så flot! – og en oplagt god ide. Jeg ville nok umiddelbart tænke det var for stort et projekt, men du har da givet mig mod på at prøve!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Pia
   Hvor er jeg glad for at det har givet dig mod på lignende projekt…det er ikke så svært…;-) Måske vi får at se hvis du får lavet noget lignende ;-D. Rigtig skøn dag til dig !
   Knus Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY- hangers for your jewellery and scrunchies