På job-min kombination af bæredygtighed og kreativitet

The home of Alvar Aalto in Helsinki, Finland

En designers hus.

For en lille måned siden var jeg i Helsinki, Finland 3 dage…den ene dag stod på arbejde, så reelt havde jeg et par dage til at udforske byen. Og det var nogle virkelig inspirerende dage for sådan en design nørd som mig…Det skal også siges at deres Designweek faktisk startede den sidste dag, jeg var der, og jeg drømmer helt klart om, at få mulighed for at se meget mere til den.

Jeg kom hjem med en telefon, hvor hukommelseskortet var ved at sprænges, fordi jeg havde taget ekstremt mange billeder, og derfor må jeg også vælge at dele turen lidt op. Idag vil jeg vise jer nogle af de billeder jeg tog i Alvar og Aino Aalto’s hus. Jeg er jo heldigvis ikke alene om at være begejstret for Alvar Aalto, og jeg kan kun sige hvis du er på de kanter SKAL du tage forbi.

Vil du inspireres til at finde den slags huse at bo i på dine rejser, så kig med her i-lost-my-heart-in-morocco-travel-tip

The house of Alvar Aalto designed by himself in 1936.

The house of Alvar Aalto designed by himself in 1936.

Huset og området i Helsinki.

Alvar Aalto tegnede huset i 1936, til familien. Han var gift med Aino og sammen havde de to børn. Han byggede huset udenfor Helsinki på daværende tidspunkt i et råt naturområde. Det er idag tætbebygget område, med en del etagebebyggelse og villaer. Det ligger ret tæt på byen, jeg cyklede derud fra centrum af byen. Der er cirka 5 km. derud, og på vejen derud kører man gennem et helt fantastisk fredet natur område. Det virker fuldstændig uvirkeligt at et skov/bjerg område ligger så tæt på byen. Jeg vil klart anbefale at tage en cykel, og de har ligesom København masser af cykler og løbehjul i bybilledet lige til at leje. Og flere hoteller har også cykler du kan låne.

The walls are covered in seaweed and there is a mix of natureal fibers, so it looks very trendy today in 2019. This wall is from the studio.

The walls are covered in seaweed and there is a mix of natureal fibers, so it looks very trendy today in 2019. This wall is from the studio.

Design studio i boligen.

I starten og frem til 1954 havde han også hans studio i huset. Her sad han og hans medarbejdere og arbejdede på hovedsageligt at designe huse og etagebygninger. Han startede egentlig med at tegne meget klassiske huse, men blev senere modernist, og det er den type huse han blev kendt for. Hans eget hus er også bygget efter disse principper. Og i 1954 byggede han endnu et studio, hvor alle medarbejdere rykkede ud og huset her blev privat bolig.

The studio in Alvar Aaltos house. There is a mezzanie where he could hang lamps from to see if the light were perfect over a workspace.

The studio in Alvar Aaltos house. There is a mezzanie where he could hang lamps from to see if the light were perfect over a workspace.

Hans passion for trapper og ildsteder.

Alvar Aalto byggede huset ud fra hvad han godt kunne lide, og han elskede levede ild og ildsteder, så der var pejs både i stuen og på 1.salen. Derudover havde han noget med trapper, og derfor ses også rigtig mange niveauer i huset. Derudover er hver kvardratcentimeter udnyttet til det yderste. Faktisk kan man også se at i et af værelserne på 1.sal er sengen hævet lidt og det er fordi der under den skal være plads til trappen. Sådan er alt gennemtænkt.

Mangler du inspiration til en mindre designbolig, så kan Århus også byde på den slags på hotel-ferdinand-koerer-micro-homes

One of the rooms on the 1. floor. Here you can see that the bed is a bit higher because there had to be room for the stairways up there.One of the rooms on the 1. floor. Here you can see that the bed is a bit higher because there had to be room for the stairways up there.

One of the rooms on the 1. floor. Here you can see that the bed is a bit higher because there had to be room for the stairways up there.

One of the rooms on the 1. floor. Here you can see that the bed is a bit higher because there had to be room for the stairways up there.

Materialer der (stadig) hitter.

Lige fra man træder ind i hans studio, bliver man mødt af naturmaterialer. Faktisk blev jeg lidt overrasket over de mange varme materialer på vægge og skabe der er beklædt med hør. Det er tydeligt at han har haft en stor forkærlighed for taktile materialer. Og brugen både af hør på skabslåger og søgræs på væggene giver rummene en helt unik varme, samtidigt med at det giver det bløder de stramme linjer i hans design op.

Har du også en passion for de bæredygtige materialer som Alvar Aalto også bruger flittigt i hans indretning, så skulle du måske kigge forbi dette helt igennem fantastiske sted portugals-first-eco-hotel

The doors of the cabinets are covered with linen.

The doors of the cabinets are covered with linen. This goes for both the cabinets in this diningroom , but also for the cabinets in the bedrooms.

The walls that seperates the studio and the livingroom are made in wood. also a tactile materiale with a warm feeling to it.

The walls that seperates the studio and the livingroom are made in wood. also a tactile materiale with a warm feeling to it.

Detaljernes mand.

Man er ikke itvivl om, at intet er overladt til tilfældighederne, når man nærstuderer Alvar Aalto’s design. Der er så mange fine afslutninger, hjørner, materialesammensætninger osv. Som tydeligt kommer til udtryk i dette hjem. Jeg har samlet nogle få af de ting der fangede min opmærksomhed. Men det skal siges at jeg har måtte sorterer meget kraftigt i billederne for ikke at bombarderer jer…det er en skattekiste af smukke detaljer deroppe.

Details from the home of Alvar and Aino Aalto.

Details from the home of Alvar and Aino Aalto.

Mine Aalto favoritter.

Jeg har allerede Aino Aalto’s klassiske glas i sommerhuset…det er nogle jeg har samlet 2-hand, og jeg er ret vild med dem. Faktisk hele serie af det rillede glas kan jeg ret godt lide, og jeg er konstant på udkig efter mere af serien.

these glas are one of my favorites, I have found them secondhand but you can also get them on rum 21. photo credit rum 21,

these glas are one of my favorites, I have found them secondhand but you can also get them on rum 21. photo credit rum 21

Og en af de ting jeg nok bliver nødt til at sparer lidt sammen til er denne rullevogn, som jeg kan se nærmest overalt i køkken, stue eller på arbejdsværelse…den er multifunktionel…og bare så smuk, den findesselvfølgelig i forskellige farvekombinationer. Denne stod i hjemmet.

This trolley is my absolutly favorite of Alvar Aalto's designs. I love that his has used at braided basket as drawer to his very simple design.

This trolley is my absolutly favorite of Alvar Aalto’s designs. I love that his has used at braided basket as drawer to his very simple design.

Håber du har fået lyst til at slå et smut forbi hvis du kommer på de kanter….jeg vil ikke have været det foruden…bliver dybt inspireret bare af at kigge billederne igennem igen…

Huset ligger her:

The Aalto House
Riihitie 20
FI-00330 Helsinki

riihitie@alvaraalto.fi

tel. +358 9 481 350

Og du kan finde endnu mere info på denne website.

Følg Peekaboodesign her

facebook  Instagram  Bloglovin  Pinterest  Linkedin youtube

Desværre var der ikke adgang til haven, men jeg har fundet dette billede på nettet af huset set fra haven, og syntes bare det er så smukt at jeg lige vil dele det med jer.

the Alvar Aalto house seen from the garden.

the Alvar Aalto house seen from the garden.

just some inspiring details from his bookshelf.

just some inspiring details from his bookshelf.

Small models of houses that he designed from his studio.

Small models of houses that he designed from his studio.

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På job-min kombination af bæredygtighed og kreativitet