Når du får beskeden, at DU har kræft.

Bøger til den kreative type…gode ideer til ønskesedlen.

the cat that loves modelling....and the new creative books that you should add to your wishlist.

the cat that loves modelling….and the new creative books that you should add to your wishlist.

Boganmeldelser.

I dag vil jeg anbefale en skøn blomster bog, en DIY bog til blomsterbinderi  af de tørrede af slagsen, og en kreabog med poetisk papirklip i bedste H.C. Andersens stil. Tre bøger der snildt kan ryge på ønskelisten til jul…hvis du ligesom jeg elsker blomster i alle afskygninger. Alle tre bøger vækker total begejstring i mit krea og blomsterelskende hjerte.

Oldschool, men jeg elsker bøger.

Jeg er typen der elsker at sidde med en fysisk bog, og specielt disse typer, hvor man gerne vil slå op i engang imellem. Der er kræset for billederne i alle tre bøger, så de appellere til mit æstetiske øje. Den ene handler om sprøde sommerblomster, mens den anden tager udgangspunkt i de trendy tørrede blomster, og så en kreabog der giver mig lyst til at gribe en saks og klippe som en anden Edward Scissorhands.

Sommerblomster is a total guide to how to grow your own flower garden.

Sommerblomster is a total guide to how to grow your own flower garden.

Sommerblomster – fra frø til fryd.

Når du får denne bog i hånden, sker der noget magisk, du føler dig som en kamæleon, du kan ligesom med det samme mærke fingrene blive grønne, som den smukke blomstrende forside på bogen, og man får en ubeskrivelig trang til at komme frø i jorden. Også selvom vi skriver november i kalenderen… Men du må hellere lade være og væbne dig med tålmodighed, for der lige nogle måneder til du kan begynde, at forspire dine sommerblomster. Men hvad, hvornår og hvordan er alt sammen beskrevet i Lotte Bjarkes bog. Sommerblomster- fra frø til fryd. Der er faktisk en komplet guide til at anlægge din helt egen skærehave…Det er en drøm jeg længe har haft, men det er endnu ikke rigtig lykkedes mig i min sommerhushave med det mest sandede jord på denne planet… men jeg kan mærke, at jeg vil forsøge mig igen næste forår. Og så vil jeg hoppe med på det med de tørrede blomster, og prøve at så nogle af de blomster.

Bogen Sommerblomster – fra frø til fryd er fra forlaget Linnea og kan også bestilles her på Lotte Bjarkes blog www.Helthenihaven.dk

Jeg har tidligere anbefalet en anden bog af Lotte Bjarke her. haveglaeder-ny-bog

The photos makes you want to be beemed to juli and a floral garden.

The photos makes you want to be beemed to juli and a floral garden.

The book about the dried flowers and how to use them.

The book about the dried flowers and how to use them.

Falmet skønhed – ideer til udsmykning med tørrede blomster.

Det er jo det hotteste lige i øjeblikket – tørrede blomster og man kan købe dem i enhver blomsterbutik med fingeren på pulsen. Herhjemme har jeg masser af tørrede blomster, for hver gang jeg får en buket, og der er noget i der kan tørres, så bliver det det, når buketten ikke længere er køn som frisk…. Men er du itvivl om hvordan du tørre blomster eller hvilke du kan tørre, så er Falmet skønhed et fantastisk opslagsværk, hvor du får svar på alle disse spørgsmål. Du kan også læse hvad og hvor meget du må samle i naturen, og hvilke af blomsterhandlerens der er gode at tørre. Men ikke mindst er bogen fyldt med de smukkeste kranse, hårpynt og borddekorationer du selv kan lave, eller som Dorthe Kvist skriver ”lade dig inspirerer af” for egentlig er projekterne i bogen ment som retningslinjer og idégiver, men resultatet kommer ud af materialerne og kreativiteten hos den der udfører projektet.

Billederne er smukke og poetiske, taget af Maria Fynsk Norup. Bogen Falmet skønhed- Ideer til udsmykning med tørrede blomster, er udgivet på forlaget Koustrup & Co. Og skrevet af Dorthe Kvist.

One of the pages from the book "Falmet skønhed" where a walldecoration is made of dried hortensias.

One of the pages from the book “Falmet skønhed” where a walldecoration is made of dried hortensias.

Paper poety is the english title on this book that shows how to cut poetry in paper, by the twins helene and Simone Bendix.

Paper poety is the english title on this book that shows how to cut poetry in paper, by the twins helene and Simone Bendix.

Papir Poesi – Kreativt papirklip

Denne bog emmer af eventyr, nostalgi og glæden ved gammelt papir….og hvis der er noget jeg har til fælles med Helene og Simone Bendix der har skrevet bogen, så er det netop glæden ved smukt papir. Jeg elsker at man er begyndt at bruge så mange papirsposer, men det gør også at jeg har et helt skab fyldt med papirsposer…for jeg syntes altid at farven eller mønsteret eller kvaliteten er helt unik og den kan jeg lige bruge til et eller andet. Så denne bog er et skatkammer af skønne idéer. Lige fra en fin brudebuket klippet i papir til sommerfugle gardin…der er guides til at lave fantasi blomster, hvis du ikke kan vente til sommerens flor. Simone og Helene er tvillinger og fortæller at de altid hele deres liv har klippet i papir, dels fordi det var så enkelt og man altid havde materialerne lige ved hånden.

I bogen kan du også se hvordan du kan tapetsere dine vægge med siderne fra en gammel bog…og skabe nogle helt unikke rum. Du kan også se hvordan siderne i en gammel bog kan skæres i figurer og danne fine objekter til indretningen.

Bogen er fotograferet af Ben Nason og udgivet på Gyldendal. Papir poesi- kreativt papirklip af Helene og Simone Bendix kan fås her.

Du kan også se en stjerne foldet i genbrugspapir fra min egen bog om juleklip, der udkom for et par år siden. origami-stjerner-til-jul

Følg Peekaboodesign her

facebook  Instagram  Bloglovin  Pinterest  Linkedin youtube

Papir poesi af Helene og Simone Bendix.

Papir poesi af Helene og Simone Bendix.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

2 comments

 • Tak for inspiration til ønskelisten!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Pia
   Det var så lidt….tænker der burde have været en lækker strikkebog med i loopet….specielt til dig 😘
   Rigtig god dag !
   Knus Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når du får beskeden, at DU har kræft.