Bøger til den kreative type...gode ideer til ønskesedlen.

Nu kan drenge også blive vaccineret mod HPV virus.

Jeg var forleden inviteret til at høre mere om HPV vaccinen af Kræftensbekæmpelse og Sundhedsstyrelsen.

Vigtig info til alle med børn – også drengebørnene.

Okay, dette er info der SKAL ud…og alle forældre til drengebørn skal gøres opmærksomme på dette. For vi skal gøre ALT vi kan for at vores børn ikke får kræft. Og når nu der findes denne vaccine, der kan hjælpe mod nogle typer kræft, så sørg for at dine børn bliver vaccineret. Både for deres egen skyld, men også for at mindske spredningen af HPV virussen. Den overføres seksuelt, så børnene skal helst vaccineres inden deres seksuelle debut. Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse anbefaler vaccination af børnene som 12 årige.  På den måde kan vi undgå rigtig mange tilfælde af kønsvorter. Det er iøjeblikket sådan, at drenge der er født efter 12 juli i år også kan få vaccinen gratis.

Siden 1. September 2019 tilbydes HPV vaccinen også til drenge. Det er vigtigt at tage imod, for drenge kan også få kønsvorter, der kan have HPV virussen. De kan også få peniskræft, analkræft og mundsvælgkræft. Tidligere var det kun piger, der blev tilbudt vaccinen, da størstedelen af kræfttilfældene grundet HPV virussen stadig er livmoderhalskræft. Men hvis drenge også bliver vaccineret inden deres seksuelle debut, vil kønsvorter blive meget mindre udbredt blandt unge. Idag behandles 12.000 for kønsvorter hvert år. Og omkring 580 kvinder og 230 mænd får kræft grundet HPV. Dette er bare i Danmark. Mange af disse tilfælde vil HPV vaccination kunne forebygges med vaccinen.

Du kan læse meget mere stophpv.dk.

Beskyt mod kræft, #stophpv, jeg går ind for HPV vaccination. Protect against cancer, I'm in favor of HPV vaccination.

Beskyt mod kræft, #stophpv, jeg går ind for HPV vaccination. Protect against cancer, I’m in favor of HPV vaccination.

De personlige fortællinger med livet med HPV.

Jeg var inviteret sammen med min datter på 16 år til at høre mere om HPV, og det der rørte mig mest var de personlige historier. Jeg blev simpelthen så rørt, da en ung fyr fortalte hans historie med HPV. Han havde fået kønsvorter som 21 årige, der gik lang tid inden man fandt frem til, at det ikke bare var almindelige kønsvorter, men nogle af dem havde HPV virussen. Det havde sat hans sexliv på hold, og idag 10 år senere er det kun med korte mellemrum, når kønsvorterne er væk, at han kan have et normalt sexliv. Han lider stadig af kønsvorter, der bliver ved med at komme igen, selvom han konstant er under behandling. Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvordan det ikke må være at få den melding i en alder, hvor man trods alt er ret seksuelt aktiv. Han fik HPV vaccinen selvom han allerede var seksuelt aktiv, og den hjalp i et år, hvor kønsvorterne forsvandt, men derefter kom de desværre igen. Derfor er det rigtig vigtigt, at få vaccinen INDEN man bliver seksuelt aktiv.

Be good to yourself postcard from Kræftens Bekæmpelse. Be good to yourself and get the HPV vaccination.

Be good to yourself postcard from Kræftens Bekæmpelse. Be good to yourself and get the HPV vaccination.

Livet efter livmoderhalskræft.

Der kom også en pige på kun 29 år, der havde haft livmoderhalskræft, og hun valgte at fortælle om alt det man skal leve med, efter man er færdig behandlet. Og det var ikke småting, faktisk tror jeg ikke jeg kan huske det hele. Men noget af det jeg kan relaterer til er, den evige angst for at kræften kommer igen, det ved jeg, at jeg også selv kommer til at kæmpe med.  Du kan læse her hvorfor.

Derudover skal hun konstant gå med kompressionstrømper, også om sommeren hvor der er 30 grader. Og hun fortalte hvordan hun forsøgte at skjule det med strømpebukser udenpå, men det gør jo at hun har flere lag på og har det frygtelig varmt. HVilket indimellem resulterer i at folk højlydt kan finde på at kommentere “hvorfor hun dog går rundt med så meget tøj på”. Og fordi hun mangler nogle lymfer skal hun også have en slags”rumdragt” på, som masserer hendes ben engang imellem. Hun kan heller ikke få flere børn. Og så er hun naturligvis bange for om hendes kæreste kan være blevet smittet, og også få en form for kræft forårsaget HPV. Der var så mange bekymringer, som en pige på 29 år slet ikke burde have…Jeg sad seriøst med tårene på spring og måtte sluge nogle gevaldig klumper….det var simpelthen SÅ rørende, at høre begge disse unge menneskers historier, og jeg er SÅ glad for at begge mine døtre har fået deres vacciner… Men lov mig at du også sørger for at dine unger får dem, det er så vigtigt.

the personal stories made a great impression on my teenage daughter and me.

The personal stories made a great impression on my teenage daughter and me.

Fakta om HPV.

-HPV er en virus der smitter ved sex. Den kan give kræft og kønsvorter.

-Du kan ikke bruge kondom som beskyttelse mod HPV.

-Ca. 4 ud af 10 under 30 år er lige nu smittet med HPV.

-Hver dag får 2 danskere konstateret kræft forårsaget HPV.

-HPV vaccinen beskytter mod op til 90% af alle tilfælde af livmoderhalskræft, analkræft og kønsvorter

-Hvis man får vaccinen inden man fylder 15 år kan man nøjes med to vaccinationer.

Mine tanker lige nu.

Jeg er stadig meget påvirket af den sidste måned med operationer og rigtig mange skanninger, undersøgelser og lægesamtaler. Jeg ved, at jeg skal være glad og lykkelig over at kræften er væk, men jeg gruer dog stadig for den sidste operation, hvor tarmen skal tilbage på plads. Men det skal nok gå godt, men det forløb jeg har været igennem og alle de følelser og tanker, der er løbet igennem hoved og krop er ikke til at  beskrive med ord.

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bøger til den kreative type...gode ideer til ønskesedlen.