Vind lækker keramik og grønne planter....2 af årets helt store trends !

Malmo shopping guide – at christmas

Christmas shopping in Malmo.

Sidste lørdag lavede vi en impulsiv shoppingtur til Malmø. Der var en del butikker jeg har hørt om, og som jeg helet vildt gerne vil opleve. Og hvilket bedre tidspunkt for udflugt end her i december, hvor de større byer er pyntet op til fest ! Fra København til Malmø tager det i bil ca. 1 time, så det er ret simpelt og hurtigt at komme afsted. Du kan også tage toget eller busser, hvis du kun er 1-2 personer kan det nok bedre betale sig, men fylder du bilen er det næsten samme pris for bro, benzin og parkering.

Shopping in december in Malmo, Sweden gives you the opptunity to see all the stunning christmas lights all over town.

Shopping in december in Malmo, Sweden gives you the opptunity to see all the stunning christmas lights all over town.

Kan det betale sig at shoppe i Sverige ?

Ja, det vil jeg mene lige nu står den danske krone ret stærkt iforhold til den svenske, så alt bliver 30 % billigere end den pris, der står i svenske kroner. Altså i de store kæder som H&M, ZARA og Gina Tricot kan du jo se de danske priser på prisskiltene, og se om der er noget sparet. Men det føltes som at gå på udsalg når man kan trække 30 % fra… 😉

Jeg ved, at der er flere der taler om, at det kan svarer sig at købe dagligvarer deroppe, det var vi ikke ude i, og dog- for mine døtre ville rigtig gerne købe bland selv slik…og det må man sige var billigt…så er man til det, så find et supermarked med den slags…vi fandt en Willys Hemma, som havde det til 5,95 sv. kr. pr. 100 g. så der blev blandet til langt ind i december ;-). Men ellers gik vores shopping ud på bare at nyde god mad, lade os inspirerer og kigge (læs købe) tøj.

You can find HM Home all over the world but their christmas decor was really delicate and fine.

You can find HM Home all over the world but their christmas decor was really delicate and fine.

Læs også om juleshopping her julestemning-og-god-mad-i-aarhus

Gode livsstilsbutikker, der ikke findes herhjemme.

Jeg elsker at lade mig inspirere i udlandet af deres design butikker, og Sverige kan altså noget…De har deres helt unikke svenske ødegårds stil, som man måske godt kan have fået rigeligt af, men sammensættes den rigtigt, som jeg syntes en butik, som AB Småland er rigtig gode til, så er det stadig super cool. Vi gik derind og spiste deres lækre vegetariske buffet og bagefter kiggede vi alle de skønne ting lige fra grønne planter til lækkert tøj, og så selvfølgelig ALT til hjemmet i bæredygtige materialer.

The concept store AB Smaaland in Malmo, Sweden.

The concept store AB Smaaland in Malmo, Sweden.

Alt i én butik.

I butikken finder man både secondhand fund og nye bæredygtigt producerede varer. Ligesom de i Cafeen, så vidt muligt bruger økologiske og lokalt producerede råvarer. Alle møbler i cafeen er også secondhand. Ved siden af cafeen er en afdeling med grønne planter, hvor ovenlysvinduer sørger for lys og højt til loftet. Længere nede i butikken  finder man både herre og dame-tøj og jeg elsker væggene bag bøjlestængerne, hvor bøger er åbnet og limet fast så siderne åbner sig…det ser helt skønt ud.

The cloth department with the walls covered with books, the greenhouse with all the plants and the café decorated with vintage furnitures.

The cloth department with the walls covered with books, the greenhouse with all the plants and the café decorated with vintage furnitures.

Grandpa next door.

Lige ved siden af ligger en butik der hedder Grandpa. Og det første man mødes af er et bord med lidt udstyr til en trekkingtur i bjergene. Men på den fede måde. Det er den smart drikkedunk, det er det smarte tøj fra Patagonia og de lækre coffeetable books med hemmelige hideaways i bjerge og andre afsidesliggende steder. Butikken har et lidt maskulint udtryk lige først, men de har også virkelig lækkert tøj til kvinder. Butikken emmer af virkelig god smag og et tydeligt stilsikkert udvalg af varer. Du kan også shoppe hos Grandpa online…just saying.

The store Grandpa has all you need to get well-dressed for any occasion.

The store Grandpa has all you need to get well-dressed for any occasion.

Genbrug hitter også i Sverige.

Jeg bliver jo SÅ glad hver gang jeg ser en genbrugsbutik, og så en kæmpe stor én af slagsen midt på strøget, det er jo tegn på at svenskerne virkelig har taget trenden til sig. Den hedder björk & secondhand, og jeg tænker den har et velgørende formål, men fandt ikke helt ud af hvordan, men på hangtags stod der “til solidaritet – sammen for en retfærdig verden”. Jeg elsker at gå på jagt sådan et sted…mest fordi jeg så kan finde noget helt unikt, som ingen andre har, og så gør det bestemt heller ikke noget hvis jeg støtter en god sag. Og faktisk kan jeg også rigtig godt lige tanken om, at én anden har været glad for det stykke tøj, som nu får det en plads i min garderobe med helt nye venner ;-). Tænker at jeg sikkert styler det helt anderledes end den forrige ejer.

Vil du se hvordan jeg genbruger, så bliv inspireret her saesonen-slutter-med-groenne-upcyclings-ideer

Björk & secondhand i a large secondhand shop with mainly cloth and accessories, but also a selection of interior, kitchenware and small stuff for your home.

Björk & secondhand i a large secondhand shop with mainly cloth and accessories, but also a selection of interior, kitchenware and small stuff for your home.

Food, handicraft and flowerdesign.

I den gamle bydel ligger et torv, hvor der ligger en del kunsthåndværkerbutikker. Mange forskellige typer alt fra filtet uld til glas skulpturer. Men det er en smule traditionelt, men går man længere ind i gården ligger der et udstillingssted der hedder Form design center. Der er udstillliger i stuen og på 1.sal og øverst oppe ligger deres design butik, som er et besøg værd med en masse rigtig spændende svensk design.

Jeg kunne godt tænke mig at have lidt mere tid til at prøve nogle flere af deres restauranter af i Malmø, men denne gang nåede vi kun frokosten på AB småland, som var fantastisk hvis man er til vegetariske salater. Vi gik egentlig ned for at spise i deres”Malmö Saluhall” som er en slags madmarked, det minder lidt om torvehallerne i København. Du kan købe gourmet råvarer og tage med hjem og tilberede eller du kan fra hallens mange forskellige restauranter købe færdig mad og spise der. Da vi kom forbi ved 13 tiden var der desværre så mange mennesker at det var umuligt at finde en plads at sidde ned, men jeg vil helt sikkert forbi en anden gang.

Vi gik også forbi blomsterbutikken “BlomsterPigan” med det smukkeste vindue, hvor folk næsten stod i kø for at lave selfies i den fine ramme lavet på vinduet af tørrede blomster og græsser.

In the old part of town you find some shops with unique locally handcrafted things. And if you want to go for lunch you should check out Malmo Saluhall which is like a food market with different kind of restaurants and food stalls. And the flowershop BlomsterPigan was just so stunning with this amazing window decor...that everybody was queening up to make the perfect instagram selfie in the floral frame.

In the old part of town you find some shops with unique locally handcrafted things. And if you want to go for lunch you should check out Malmo Saluhall which is like a food market with different kind of restaurants and food stalls. And the flowershop BlomsterPigan was just so stunning with this amazing window decor…that everybody was queening up to make the perfect instagram selfie in the floral frame.

Form – design center.

Ja, den behøver lige lidt mere plads for jeg klipsede løs deroppe i deres design shop….der var lige fra det skønneste keramik til de lækreste spisestue stole. Jeg kunne have købt mig fattig i sjove ting derfra.

The entrance to Form design center is hidden in the backyard so keep your eyes open for this green door.

The entrance to Form design center is hidden in the backyard so keep your eyes open for this green door.The entrance to Form design center is hidden in the backyard so keep your eyes open for this green door.

The design shop just keept tempting me with all these fun designs.

The design shop just keept tempting me with all these fun designs. A very inspiring shop to visit.

The city of lights.

Hele byen er pyntet rigtig fint op, og det er et must at man skal blive til det bliver mørkt for så tændes alle de fine julelys…og de er næsten hele turen værd.

All the pretty christmas lights all over town in Malmo.

All the pretty christmas lights all over town in Malmo.

Are you ready for Christmas…I’m not…and I don’t wanna stress about it, I just want to enjoy the beautiful cities and spend time with my family.

Follow Peekaboodesign here

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

4 comments

 • Tina

  Glædelig 13.december Lene:-)
  Hvor ser der hyggeligt julet ud og sikke spændende butikker 🙂
  Det kan være vi skal plane med sådan et julebesøg og til billige penge er turen jo tjent ind 🙂
  Aften og weekend hilsner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Tina
   Ja, det var SÅ hyggeligt og skønne inspirerende butikker…og ja, tag derover et smut, det kan helt sikkert betale sig 😉
   God søndag til dig !
   Kh Lene 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det hyggeligt – og billigt blandselv skal man ikke kimse ad 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej !
   Der er SÅ hyggeligt…og ja, det bland selv er et HIT !!!
   Skøn weekend til dig !
   Kh Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind lækker keramik og grønne planter....2 af årets helt store trends !