Borddækning med tørrede blomster.

Sustainable knitwear, left-over yarns turned into a colourful cardigan

Strik af rester- den farverige cardigan der max. har kostet 100 kr.

Jeg kan ikke sidde uden noget i hænderne…og i den her periode, hvor jeg har været tvunget til at slappe mere af, end hvad jeg plejer, har jeg fået gang i strikketøjet. Den seneste strik i bunken er denne farverige og festelig mohair strik. Den er strikket efter princippet…jeg bruger hvad jeg kan finde af garn i genbrugsbutikkerne, og når jeg har nok – går jeg igang. Jeg havde nok i starten af december, så der slog jeg de første masker op….naturligvis også på pinde jeg havde liggende i skabet…Jeg har intet købt ud over det genbrugsgarn.

"Happy go lucky" cardigan, this cardigan is made of left-over yarns bought in 2-hands shops.

“Happy go lucky” cardigan, this cardigan is made of left-over yarns bought in 2-hands shops.

Tilfældighedernes spil….

Jeg er jo ikke så god til at følge strikke opskrifter, og med det en pose restegarn og en gang tilfældige strikkepinde, så må man jo strikke lidt på “gefüll”. Det er lidt sjovt, at jeg i min karriere, som designer faktisk havde strik, som en af mine spids kompetencer…for jeg elsker strik, og har siddet med ansvar for det i flere år. Men dengang tegnede og beskrev jeg, hvordan trøjen skulle se ud. Derefter var der én på fabrikken i Kina, der strikkede en prøve. Det er jo noget helt andet at sidde med strikkepindene, og lade garnet trylle i ens hænder. For med disse rester blev det lidt tilfældigt, hvordan striberne kom til at se ud.

Læs også om det danske brand, der har kvinder i Peru’s fængsler til at strikke deres designs her.

I started knitting the rib on knitting needles size 10 and changed to size 12 when knitting plain knit.

I started knitting the rib on knitting needles size 10 and changed to size 12 when knitting plain knit.

Over-size med ballon ærmer.

Jeg havde besluttet at den skulle være stor og løs. Jeg render jo stadig rundt med stomiposen, og kan derfor ikke rigtig gå i tætsiddende bluser….det er lidt træls…men det kommer jo forhåbentlig snart. Anyway, jeg lavede den loose fit og med ballonærmer. og for at undgå sidesømme strikkede jeg på rundpind. Og det skal siges, at den er MEGET loose fit. Så hvis du ikke er til meget loose, så skal du tage lidt masker fra omkredsen. Og det samme gælder for ærmerne, der også er meget loose. Men ellers har jeg skrevet ned hvad jeg har gjort og det er sikkert ikke helt rigtig strikkesprog, men tror alle kan forstå det.

The over-size cardigan made of leftover yarns and with secondhand buttons from the 80'ies.

The over-size cardigan made of leftover yarns and with secondhand buttons from the 80’ies.

Secondhand garn og knapper.

Så gå på jagt og begynd at samle en masse reste mohair garn (noget af mit er blandinger, og så er der det langhårede på ærmerne, det er ikke mohair.) Men go ahead og prøv denne festraket af en cardigan.

Jeg har iøvrigt også fundet nogle ret skønne knapper fra 80’erne secondhand…det ved jeg ikke om du også kan være heldig at finde, ellers må du være kreativ. Du kan jo også gøre, som jeg gjorde ved denne strik cardigan. kreativ-perle-strik-for-begyndere

cozy times knitting and cuddling with my cat, Luna.

Cozy times knitting and cuddling with my cat, Luna.

Strikkeopskrift på “happy go lucky- cardiganen”.

Strik det hele med dobbeltgarn. for at det bliver kraftigt nok til de store pinde. Dog har jeg som det eneste sted lavet den lange rib på ærmerne i enkelt garn, men de bliver jo også strikket på pinde nr. 7.

TIP.: hvis du ligesom jeg heller ikke kender så meget til garn og garnnøgler så kommer her et lille fif. Når du skal strikke med dobbelt garn og måske kun har ét garnnøgle, så er det sådan at du inde i midten af garnnøglen kan finde den “anden” ende. På den måde kan du sagtens strikke med dobbelttråd selvom du kun har et garnnøgle….Ja, jeg ved det nu sidder der sikkert nogle strikke-tanter og tænker OMG…er det først gået op for hende NU, og Ja, det er det faktisk…så lidt har jeg strikket. 😉

For og bagstykke:

Slå 134 masker op på rundpind str.10 med dobbeltgarn.
Strik 1×1 rib 4 pinde i farve A skifte til farve B og fortsæt endnu 2 pinde rib.
Skift til farve C og skift til rundpind str 12. Tag nu 7 masker ud fordelt på stykket…start med at tage den første ud efter 10 masker. Herefter 30, 50, 70, 90, 110 og 130 masker…når de er taget ud bør der være 141 masker.
Strik herefter ret og skift farve, som det passer med hvor meget garn du har i de forskellige farver.
Strik til stykket måler 38 cm.
Nu skal der laves åbning til ærmer. Så du strikker 35 masker og sætter dem på en stor maskenål.
Strik nu de midterste 71 masker og sæt de sidste 35 masker på en anden maskenål.
Strik nu på rygstykket op til det er 60 cm. Nu lukker du de midterste 6 masker af. Tag nu 2 masker ind på hver retpind ved halsudskæringen og strik først den ene side til der er 26 masker tilbage. Herefter lukker du af, og gør det modsat på den anden skulder.

Nu skal hver forstykke strikkes op så de passer til rygstykket. Vi har lavet dem fuldstændig som bagstykket. Efter 60 cm. Begynder du at tage ind til halsudskæringen. Ligesom på bagstykket bare halvt på hver forstykke.

The balloon sleeves in the making.

The balloon sleeves in the making.

Ærmer:

Slå 52 masker op på rundpind str. 12. Strik 20 cm med de farver strib du ønsker. Skift herefter til kort rundpind str.7 og efter 3. Omgang begynder du at tage ind  strik 7 masker og tag 2 ind på 8. Og det gør du hele vejen rundt. Næste omgang strikker du 6 masker og tager to ind på 7. Omgangen efter strikker du 5 masker og tager ind på 6. Dette gør du til det er 26 masker tilbage.
Nu skifter du til den mørkegrønne og strikker 1:1 rib med kun 1 tråd. 20 cm. Herefter lukker du af.

Halskant:

Saml 60 masker op rundt i halskanten. Strik 1:1 rib på pinde nr. 7. strik 4 rækker hvorefter du skal tage 12 masker ind. Det gør du ved at strikke 6 masker og tage maske 7 og 8 ind og igen 9 og 10 ind. Og fortsæt med at gøre det samme hele rækken hen og så ender du med at have 48 masker. Fortsæt strikken 1:1 rib i de striber du selv har lyst til. Til den er 10 cm. så lukker du af. Og bukker ribben ind så den er dobbelt.

The finishing touch, sewing on the buttons, again in the best company..

The finishing touch, sewing on the buttons, again in the best company..

Kanten ned midtfor:

Saml 44 masker op langs kanten på pinde nr. 10. Strik 1:1 rib til den er 3 cm. bred så lukker du af på venstre forstykke. På højre forstykke skal du have knaphuller strikket i.  Fordel  hullerne, et foroven ca. 2 cm. fra kanten og det samme forneden. Og ca. med 14 cm. mellemrum på de andre.

Følg mine DIY ideer her 😉

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

8 comments

 • Er det så garn varianter i samme tykkelse og løbelængde eller har du blandet alt muligt sammen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa !
   Jeg har blandet forskellige men de er nogenlunde samme tykkelse….Så det variere ikke helt vildt.
   God fornøjelse !
   Venligst Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er den pragtfuld – min søster og medblogger farver det mest fantastiske mohair i alskens farver, og jeg er også helt tosset med når det hele mixes i tons af nuancer – særligt den sorbetcardigan jeg har, er der fuld smæk på.
  Den farve og dine billeder her, hun viser på bloggen idag, giver mig allerede lyst til mere i den boldgade 😀 Så sejt!

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej A
   Tak for rosen…lyder skønt med hjemmefarvet mohair garn…det må jeg kigge nærmere på…
   Kh Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  kan man købe en sådan af dig ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow!! Hvor er den skøn ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tusind tak, hvor fantastisk en kommentar fra så stor en strikke ekspert som dig ;-). Rigtig god weekend til dig !
   Kh Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Borddækning med tørrede blomster.