Sustainable knitwear, left-over yarns turned into a colourful cardigan

Future materials…sustainability matters !

News from the textilfair, Heimtextil in Frankfurt.

News from the textilfair, Heimtextil in Frankfurt.

Trends for the coming generation…

Der bliver forsket som aldrig før i nye former for materialer. Da tekstilindustrien er én af de største miljø syndere, har man i år på Heimtextil valgt at lave et materiale bibliotek. Her viste man nogle af de nyeste udviklinger der er igang. Der blev f.eks. vist materialer lavet af tang, bambusrør, affaldstekstiler og naturligvis plastflasker. Det var kurateret af trendbureauet FranklinTill. Jeg har tidligere skrevet om hvordan man idag, som designer arbejder med materialer mere end form. For det er på materialet, at vi har brug for udvikling og der hvor der virkelig kan rykkes. Det kan du blandt andet læse mere om her.

Det handler om bæredygtighed.

Og ja, vi har hørt det før, måske så mange gange at nogen er ved at kaste op over det…,men ikke desto mindre bliver vi bare nød til at tænke lidt mere over hvilke ressourcer der er til rådighed. På årets Formland messe talte Studio FlyHelsted på trendzonen om “være-dygtighed”. Det skulle nu handle mere om at “være”. Vi skal være tilstede. Og da de også syntes at bære-dygtighed, er ved at blive så fortærsket valgte de den nye version…Jeg kan godt lide den…for den er også vigtig, men jeg vil nu holde mig til at fortælle jer om nogle af de meget spændende materiale-udviklinger jeg så på Heimtextil.

Vores bio-affald bliver en ressource.

Man regner med at vi i 2050 vil nå 9 billioner mennesker på kloden, det gør at vi bliver nødt til at tænke kreativt med vores affald. Specielt er der fokus på vores bio-affald. Det kan være det hår frisørerne klipper af og som idag ender i skraldespanden. Denne type affald kan blive en ressource vil kommer til at anvende istedet for de syntetiske materialer vi idag kender. Syntetiske materialer forurener både i produktionen og er ofte svære at genanvende eller komme af med. Derfor er fokus på at re-tænke de biologiske affaldsprodukter.

The sea-weed collection made by Nienke Hoogvliet from the Netherlands.

The sea-weed collection made by Nienke Hoogvliet from the Netherlands.

Vi kommer ikke uden om naturens oversete materialer.

Det er først de seneste år, at der er kommet fokus på tang herhjemme. Både som en fantastisk kilde til masser af antioxidanter i vores mad, men  jeg så på messen at Nienke Hoogvliet fra Holland  har lavet et materiale der minder om silke… Hun startede med at knytte et tæppe af tang på et gammelt fiskenet. Det vagte hendes interesse for tangens muligheder og hun begyndte at eksperimentere med materialet. Hun kar nu udviklet et vævet materiale som hun både bruger i en tynd silkelignende version, men også hvor hun i en kraftigere version bruger det som sæde på en stol. Tangen dyrkes naturligt og det overskud der er ved produktionen bliver brugt til maling og bioplastik skåle, så det ender med at være et “zero-waste” produkt.

LÆS også om det danske firma tang her.

The sea-weed collection made by Nienke Hoogvliet. Here you can see the material close-up.

The sea-weed collection made by Nienke Hoogvliet. Here you can see the material close-up.

Bananatex, det du også kan bruge af bananplanten.

Jeg har også lige lyst til at nævne Bananatex, og jer der har læst med tidligere ved at jeg er ret vild med det materiale. Det er 100 % bæredygtigt. Det er gennemtænkt design både af materialet, og de tasker som firmaet qwstion laver i materialet. Materialet bliver lavet af stammerne fra bananpalmer. De lange fibre bliver tørret og sorteret før de bliver spundet og vævet til et kraftigt canvas materiale, som med bivoks bliver imprægneret så det også er vandafvisende. Men I kan se en masse mere om det her. bananatex-det-nye-baeredygtige-materiale

The bags are also perfect to pack for a daytrip to the beach.

The qwstion rollbag made in the bananatex material. you can read more about it here.

Appelsinskræller bliver til kjolestoffer.

Et italiensk firma ORANGE FIBER er begyndt at producere metervarer til mode industrien af citrus skræller. Endnu et eksempel på hvordan affald kan blive en ressource. H&M valgte til deres Conscious Exclusive collection i april 2019, at bruge Orange Fiber. Metervaren er et cellulosestof svarende til silke, men udelukkende fremstillet af biprodukter fra den industrielle citruspressning gennem en innovativ, patenteret proces.

H&M conscious exclusive collection made of orange fiber. From april 2019,

H&M conscious exclusive collection made of orange fiber. From april 2019,

H&M conscious exclusive collection made of orange fiber.

H&M conscious exclusive collection made of orange fiber.

Følg mig og mine iagttagelser her 😉

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sustainable knitwear, left-over yarns turned into a colourful cardigan