Mig og kræften idag / Me and cancer today.

DIY- Ombrè effect on your walls.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Detale-cph.

The finished wall with the dip dyed effect made with Kabric from Detale Cph.

The finished wall with the dip dyed effect made with Kabric from Detale Cph.

Der er dobbelt-op på lækkerheden af disse vægge.

 1. Dels får du den populære ombré eller dip-dye efffekt.
 2. Og den über cool kalk effekt, som giver den bløde velouragtige overflade.

Væggen får et lækkert og helt unikt look, du kan helt sikkert ikke lave to ens vægge. Når man skal arbejde med denne effekt kræver det, at du har besluttet, hvor højt op du ønsker hver farve, og hvilke farver du ønsker at tone sammen.

The finished wall with the dip dyed effect made with Kabric from Detale Cph.

The finished wall with the dip dyed effect made with Kabric from Detale Cph.

Mit største projekt var ikke malingen.

Det største arbejde i dette projekt var helt klart, at få ryddet op eller skulle jeg sige, gravet mig frem til mit arbejdsbord…Det var helt klart endt som et aflæsningsbord istedet for noget jeg kunne bruge til at arbejde ved. Så jeg var også nået til den konklusion at det skulle gøres mindre. Det fyldte for meget i rummet og så var det ufleksibelt. Nu er pladen blevet skåret ned så den er meget mindre og der er kommet hjul under, det er perfekt i højden til at stå og arbejde ved og skal jeg bruge væggen til foto rulles bordet lige væk…. Og nå, ja så er der en del der er kørt i genbrugsbutikken, på genbrugsstationen og nogle hobby artikler er afleveret i en børnehave og så er der også noget der er røget ud. Men inden jeg så mig om involverede det at jeg også ryddede op i mine skabe til hobby artikler i kælderen og så er der det gamle bruserum som var endt med at blive proppet til med al muligt, det måtte også ryddes for at mine arkivskuffer med bånd, knapper, tråd og des lige kunne få en ny plads…for det kan jeg ikke undvære. Så jeg giver jer lige et billede af arbejdshjørnet før og efter….OMG…jeg ved det godt…jeg dækker det ind under “kreativt rod”.

Er du nysgerrig på hvordan der ser ud på den anden side af vinduet, der hvor jeg sidder og arbejder på computeren ? så læs med her 

Before and after. My workspace was a mess and ended up not beeing able to use for working, instead I used it for storing all the things I didn't know where to put.

Before and after. My workspace was a mess and ended up not beeing able to use for working, instead I used it for storing all the things I didn’t know where to put.

Hvordan og hvor kan du bruge Kabric?.

Du kan påføre Kabric med malerrulle, spartel eller en bred pensel. Jeg har til denne effekt valgt at bruge lidt af det hele samt en svamp. Jeg har også nogen steder afsluttet med lidt fint sandpapir. Men det er næsten lettest, at stå med produktet og arbejde det på væggen og se hvilken påføringsmetode, der passer dig bedst…jeg ville gerne have at effekten blev så ”smooth” som muligt. Derfor startede jeg med at køre massen på med en malerrulle for derefter at jævne det ud med en bred spartel. Derefter brugte jeg en fugtig svamp i overgangene, og til sidst lidt fin sandpapir. Men det var mest fordi mine vægge var lidt ujævne. Billederne du ser her er faktisk kun efter 1 lag. Jeg er endte med at give et til lag til, og rette lidt i overgangene, men egentlig mest fordi der stadig var lidt ujævnheder på væggen, så malingen næsten endte også som en spartelmasse i mindre huller.

Er du også til naturlige malinger,så har jeg også vist hvordan du arbejder med linolie maling herlinolie-maling-holder-i-længden

here you can see that where there are holes in the walls yo can accually use the paint as kind of plaster.

here you can see that where there are holes in the walls yo can accually use the paint as kind of plaster.

Du kan bruge denne maling direkte ovenpå pudsede, malede eller filtbeklædte vægge. Har du vægge med væv anbefales det, at man fuldspartler og grunder den først, så du får en ensartet jævn overflade. Men er du i tvivl, så spørg der hvor du køber den, eller check på deres website her.

The tools and materials you will need for this diy project.

The tools and materials you will need for this diy project.

Dette skal du bruge:

-Afdækningsplast eller pap

-Malertape

– en eller to brede spartler (jeg brugte den 15 cm. brede spartel mest)

-en malerrulle og tilhørende bakke

-en stor svamp

-kabric i dine ønskede farver og rørepinde til hver.

-lidt fint sandpapir korn 240

Use this for loosen the wallpaper from the walls.

Use this for loosen the wallpaper from the walls.

Hvis du skal have tapet af væggen først har du også brug for:

-tapetopløser

-en hobbykniv

-plastsæk til gammel tapet

Start with covering your floors and panels.

Start with covering your floors and panels.

Sådan gør du:

 1. Start med at komme afdækning på dit gulv og panelerne.
 2. Herefter kan du afrense dine vægge. Jeg har valgt at fjerne et lag gammel savsmuldstapet….Endelig er vores hjem helt frit for savsmuldstapet. Jeg starter med at ridse overfladen med en hobbykniv i krydsmønster.

  scratch the walls.

  scratch the walls.

 3. Herefter blander jeg tapetopløser med vand som anført på flasken. (Du kan også bruge en tapet afdamper. Kom den eventuelt i en forstøver, det syntes jeg er den letteste måde at påføre det. Men ellers kan du komme det på væggen med en bred blød pensel.
 4. Lad tapeten blive fugtig til den ikke suger mere og lad det virke i ca. 10 minutter. Herefter løsner tapeten sig og du kan skrabe det af med din spartel.

  scrape off the wallpaper with your spatula.

  Scrape off the wallpaper with your spatula.

 5. Når al tapeten er af, skal du sikre at dine vægge er jævne og ens sugende. Jeg spartlede huller ud med almindelig filler. Og lod dem ellers stå rå.

  Add filler to holes in your walls so you get an even surface.

  Add filler to holes in your walls so you get an even surface.

 6. Når du skal i gang med Kabric, skal du tænke over at have alt klar, da det er bedst at arbejde vådt i vådt. Med denne effekt er det ekstra vigtigt at arbejde hurtigt og ikke holde pauser, for så er det sværere at få farverne til at flyde sammen.
 7. Hvis du gerne vil have lige brede felter med hver farve kan du eventuelt tegne en blyantsstreg på væggen, hvortil du ønsker hver farve. Eller du kan som jeg gøre det lidt på ”gefüll”.
 8. Start enten foroven eller forneden og arbejd dig op eller ned. Jeg startede forneden med den mørke (i dag ville jeg nok have startet foroven med den lyseste farve). Det er mest fordi jeg bruger de samme værktøjer til alle farverne og derfor syntes det mere logisk at starte med den lyse. Men det fungerede også fint den anden vej. Anyway, du hælder en portion af den første farve i din malerrulle bakke. Køre farve på væggen med en malerrulle. Herefter arbejder du farven rundt med en spartel, så du får en jævn overflade.

  Now you see the two first colours. I've started with mulberry and then sakura. And the line between is made with a sponge.

  Now you see the two first colours. I’ve started with mulberry and then sakura. And the line between is made with a sponge.

 9. Når du har det stykke du gerne vil have i den første farve skynder du dig at hælde ny farve op og køre på væggen, og arbejder den på med spartlen. Nu skal du lave overgangen og her kan det være en god idé med en stor fugtig svamp. Arbejd farverne sammen så de får en naturlig glidende overgang.

  The spatula is used to allocate the paint in an even layer.

  The spatula is used to allocate the paint in an even layer.

 10. Sådan fortsætter du med de to næste farver. Det er vigtigt at arbejde hurtigt, så farverne ikke når at tørre for så er overgangene svære at lave pæne.

  Use the wet sponge for the sliding transition between the colours.

  Use the wet sponge for the sliding transition between the colours.

 11. Jeg havde ikke været helt grundig nok med at spartle hullerne i væggen. Så efter første lag valgte jeg at give endnu et lag, hvor huller og ujævnheder fik lidt ekstra, så væggen har fået en jævn overflade.
 12. Lad væggen tørre mellem hvert lag, så du sikre at du ser den endelige blivende farve.
 13. Til sidste kan du gå væggen efter for ujævnheder med fint sandpapir, og på den måde opnå en lækker velour agtig overflade.
 14. Fjern din afdækning og nyd din nye ombré væg.LÆS også:
   Kunne du blive fristet til lidt flere forandringer i dit hjem, så er her gode budgetvenlige ideer, du kan prøve derhjemme 4-nemme-og-billige-maader-at-skabe-forandring-i-dit-hjem
  I love the finished look of the room now, and I am still so happy with my motorished curtains from Luxaflex. read more about them here.

  I love the finished look of the room now, and I am still so happy with my motorished curtains from Luxaflex. read more about them here.

  Check lige de Duette gardiner ud fra Luxaflex, de er motoriserede og kører automatisk op og ned….jeg har nu haft dem i et års tid og jeg ved ikke helt hvordan jeg har levet uden, se mere her luxaflex-naar-et-gardin-ikke-bare-er-et-gardin

  me quiet proud of the work....hope you like it and get inspired to try it at home...DO try this at home ;-).

  me quiet proud of the work….hope you like it and get inspired to try it at home…DO try this at home ;-).

  Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mig og kræften idag / Me and cancer today.