New posterwall on the teenage rooms

LastSwab – en bæredygtig “vatpind”

Jeg kan ikke sige dette nok gange, men “PRØV DEM”. LastSwab de genanvendelige vatpinde. Og ja, det skal siges, at jeg har fået mine tilsendt som testere, og jeg skal derfor kalde det reklame. Det er dog ikke noget jeg bliver betalt for at skrive, men af egen interesse for at sprede budskabet om denne type gennemtænkte produkter.

here you see the new sustainable swab from LastSwab.

here you see the new sustainable swab from LastSwab. My earrings are from Grundled and the scarf is vintage and the merino/cashmere knitwear is from Tif Tiffy.

En anden måde at tænke på miljøet kunne være denne choose-the-bike-a-sustainable-choice

Der er jo ingen Planet B.

Jeg har en forkærlighed for produkter, der er lavet med omtanke for miljøet. I dette tilfælde har Lastswab også tænkt dyrevelfærd, der er tænkt reuse-reduce & recycle ALT det jeg godt kan lide….og vi er lige nu i en tid, hvor vi bliver mere og mere opmærksomme på nødvendigheden af øget bevidsthed i forhold til klodens ve og vel. Så køb mindre, men bedre, med længere holdbarhed og allerhelst produkter du kan genanvende.

Start med at købe dine egne lige her.

Er du til øko produkter til kroppen, så har jeg nogle anbefalinger her den-oekovenlige-toilettaske

On my toiletshelf right now. earrings and armchain from Bosphorus Jewelery, my ecofriendly mascara from Nilens Jord, rose scent from Tromborg and off-course the reuseable swab from LastSwab.

On my toiletshelf right now. earrings and armchain from Bosphorus Jewelery, my ecofriendly mascara from Nilens Jord, rose scent from Tromborg and off-course the reuseable swab from LastSwab.

Facts om LastSwab.

De kan vaskes med varmt vand og sæbe flere tusinde gange.

De bliver forhandlet til ca. 80 kr. her.

De er lavet af nylon, og silikone.

Der findes 2 versioner, en almindelig øre vatpind og en til make-up.

De kommer i en praktisk rejseæske.

The perfect swab for removing earwax. And you can clean it after use by rinsing in warn water and soap.

The perfect swab for removing earwax. And you can clean it after use by rinsing in warn water and soap.

Skræmmebillederne taler sandt.

Vi har sikkert alle set billeder af de store øer, der er dannet af affaldsplastik, som ligger ude i havet. Fugle og fisk der har slugt forskellige typer plastik. Nogen dyr dør af det, andre får det rigtig dårligt. Det er én af grundene til, at du skal begynde at bruge disse genanvendelige vatpinde. Og i det hele taget tænke over de “engangs-produkter” du bruger, om der findes et alternativ, som kan genanvendes. Det kan være DIT bidrag til en bedre verden. Ja, jeg ved det er i det små, men hvis vi alle….

Peekaboo design is testing the reusable swabs from LastSwab, check out the video to see more.

Peekaboo design is testing the reusable swabs from LastSwab, check out the video to see more.

LastSwab’ s mission.

De tre designere, Isabel Aagaard, Nicolas Aagaard og Kåre Frandsen der står bag LastSwab, har som mål, at designe produkter, der kan erstatte nogle af de engangsprodukter, der forurener miljøet mest idag. Med et dagligt forbrug på 1,5 billioner vatpinde verden over, var det et oplagt sted at starte. Det viste sig hurtigt, at de har fat i noget af det rigtige. For da de manglede 89.000 kr. til at komme igang satte de en kickstarter kampagne op. Efter 22 minutter havde de nået målet, og idag kan man se på deres kickstarter, at de har nået knap 5 millioner på LastSwab. Så det viser tydeligt, at der er rigtig mange der gerne vil bakke op om den slags bæredygtige projekter. Og det er ikke kun danskere der bakker op, faktisk viser det sig, at det klart er amerikanerne, der har haft flest penge oppe af lommerne,  dernæst kommer Storbritannien, Holland og Frankrig.

The three danish designers and founders of LastSwab. From left Nicolas Aagaard, Isabel Aagaard and Kåre Frandsen

The three danish designers and founders of LastSwab. From left Nicolas Aagaard, Isabel Aagaard and Kåre Frandsen

Hvad bringer fremtiden?

I støbeskeen har de et genanvendelig lommetørklæde, det kalder de LastTissue. Der kører en kickstarter kampagne på dem lige nu, som også allerede nu er en stor succes med mere end 5 millioner på kontoen allerede. Hvis alt går efter planen vil de begynde at sende dem ud i juli 2020. De er ligesom LastSwab lavet i bæredygtige materialer, og de kan vaskes op til 3000 gange. De kommer i små pakker a la kleenex. Man trækker et rent lommetørklæde ud i bunden, bruger det og har en “lomme” foroven af pakken, hvor man kommer det brugte i. Og når pakken er tom vasker du de beskidte lommetørklæder ved 60 grader, og efter vask kan de kommes i pakken igen.

Dem glæder jeg mig også til at se…

Vil du læse lidt om tendenserne fra Heimtextil 2020, der var også fokus på nye materialer. future-materials-sustainability-matters

The perfect swab for removing makeup.

The perfect swab for removing makeup.

Følg Peekaboodesign her

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New posterwall on the teenage rooms