DIY ideas - Upcycle your shampoo bottles

DIY- Bubblegum sweater

Bubble sweater by Peekaboo design

Bubble sweater by Peekaboo design

Få strikkeopskriften helt gratis…

Så kommer den…opskriften på hvordan du strikker min sweater med trompet ærmer, bobler og rullekrave. Jeg fandt garnet i en restbunke hos den lokale garnbutik oppe ved sommerhuset…så det er desværre ikke sådan at jeg kan skrive du skal bruge lige præcis det garn. Men det jeg kan skrive er: Lav en strikkeprøve på pinde nr. 15. Slå 7 masker op, og strik 11 pinde, så skulle du gerne få et stykke på 10 x 10 cm.

this is how it looks flatlaying.

this is how it looks flatlaying.

Fordelen ved acrylblandinger.

Jeg må bare sige, at denne strik er én af dem jeg er allergladest for…og det er på trods af at garnet faktisk er en blanding af acryl og uld. Jeg kan bedst lide rene naturlige garner, men hey…fordelen ved acrylen er, at der kan man lave længere fibre, som når de bliver snoet til garn kan holde bedre på de kortere fibre, så trøjen ikke peeler. Og så blev jeg fuldstændig forelsket i de skønne bubblegum farver…

This is how the sleeve and body looks before sewing it together.

This is how the sleeve and body looks before sewing it together.

Min måde at lave mønstre.

Jeg ved flere af jer har strikket happy go lucky cardiganen, og jeg håber at det har været nemt at forstå min opskrift. Jeg bestræber mig på, at skrive dem, så alle kan forstå dem. For jeg har det selv lidt stramt med opskrifter med alt for mange finurlige forkortelser. Men det jeg egentlig vil forklare jer er, at når jeg strikker, så gør jeg det på samme måde, som hvis jeg skulle lave et mønster til at sy efter…( jeg har jo en uddannelse som designer, så jeg er vant til at konstruere snitmønstre.) Så jeg har egentlig oftest syet alle dele sammen til sidst, men denne har jeg samlet masker op på skuldersømmen, så der er ingen søm. Og det er klart noget jeg vil gøre igen, det er super smart at undgå for mange sømme. Men f.eks. ærmerne er også strikket med ærmekuppel for at de får et bedre fit nu det er en lidt tætsiddende trøje.

The sleeve as it looks when knitted.

The sleeve as it looks when knitted.

Opskriften på bubblesweater str. M (38-40)

Du skal bruge 900 g kraftig garn.

Rygstykke:

Start med højre skulder. Slå 8 masker op på pinde nr. 15. Strik 1. vrang og herefter glatstrik. På 3. retpind tager ud 1 maske ud 2 masker inde på pinden, på den måde begynder du at forme halsudskæringen. På 4. retpind tager du 2 masker ud og igen 2 masker inde på pinden. Nu skulle du gerne have 11 masker og så skal du slå 8 masker op efter udtagningen. Sæt dette på en maskeholder.

Venstre skulder: Slå nu 8 masker op på pinde nr. 15 og strik venstre skulder spejlvendt af højre. Og når du kommer til at have 11 masker på pinden skal du have de andre masker over på pinden, så du i alt har de 11  8 + 11 masker på pinden.

Strik nu retstrik/glatstrik til stykket måler 18 cm. fra øverste skulderpunkt.

Herefter tager du 1 maske ud som nr. 3 maske først og sidst på hver pind til der er i alt 44 masker, sæt disse 44 masker på maskeholder.

The finished bubble sweater

The finished bubble sweater

Forstykke: (venstre skulder)

Saml 8 masker op fra højre rygskulder. Strik første pind ret. Strik herefter 4 pinde retstrik/glatstrik. Nu tager du på 5. pind 1 maske ud som anden sidste på pinden, og på 7. pind tager du 2 masker ud på 2. og 3. sidste maske. Nu har du 11 masker på din pind, dem sætter du over på en maskeholder. Saml nu 8 masker op fra den anden skulder, og gør som på højre side. Når du har 11 masker slår du yderligere 8 masker op og sætter de andre 11 masker over på pinden. Nu har du din halsudskæring.

Strik nu 10 cm. retstrik/glatstrik. Herefter begynder du at tage 1 maske ud i hver ende af pindene. Du laver udtagningen på 3 maske og 3. sidste maske på hver pind til der i alt er 44 masker.

Sæt nu for og bagstykke sammen på en rundpind nr. 15. Strik nu 20 cm. ret/glat-strik. Der er nu 88 masker på rundpinden. Strik nu en pind hvor du strikker 8 masker og 9 og 10 strikker du sammen, det gør du hele vejen rundt og så ender du med at have 80 masker. Lav endnu en omgang med indtagning her strikker du 7 masker og 8 og 9 strikkes sammen. Nu er der 71 masker tilbage. Strik dem over på rundpind nr. 12 og strik en omgang hvor de sidste to masker sammen, så du i alt har 70 masker. Strik nu 1:1 rib. 10 cm. og herefter lukker du af.

The bubbles on the sleeves.

The bubbles on the sleeves.

Ærmer:

Slå 8 masker op på pind nr. 15 strik første pind vrang. Herefter tager du 1 maske ud i hver ende af hver ret pind til du har 30 masker i alt. Nu skal stykket gerne måle 25 cm. Nu skal du have det over på en rundpind, og samle stykket til et rundt stykke. Hver gang du når til ”indersømmen” tager du 1 maske ind til du har 26 masker tilbage, og ærmelængden måler fra øverste skulderkuppel 40 cm. Nu er du ved albuen og du skal til at tage masker ud igen for at få trompetformen på ærmet. Så nu tager du 1 masker ud samme sted hvor du tidligere tog ind. Dette gør du til der er 33 masker. Nu strikker du en omgang hvor du efter hver 6. maske tager 1 maske ud til der er 38 masker. Strik herefter 2 omgange uden udtagninger.

Nu skal du lave en omgang hvor du laver bobler. På hver 8. maske laver du en boble, undtagen den sidste hvor du laver den på den 6. maske for at det passer med antal masker. Strik nu 2 omgange hvor du på hver tager 1 maske ud v. ”indersømmen”. Og så laber du igen bobler forskudt fra de første. Så de nye bobler ligger mellem de første. Og så strikker du igen 2 omgange med udtagninger og så endnu en omgang med bobler denne gang placeret som første række bobler. TIP: check youtube for videoer der viser hvordan du laver boblerne. Nu er du endt op med 42 masker. Når ærmet fra øverste skulderpunkt er 60 cm. skal du tage 1 maske ind på hver 3. maske til der er 24 masker. Nu skal der strikkes 1:1 rib og maskerne skal over på lille rundpind eller strømpepinde nr. 12. Strik 10 omgange og luk af gerne lidt stramt.

When closing the rib edge at the neck be careful not to tighten the yarn, then it will be impossible to pull it over your head.

When closing the rib edge at the neck be careful not to tighten the yarn, then it will be impossible to pull it over your head.

Rib hals:

Saml 38 masker op rundt i halsudskæringen på rundpind nr. 12. Strik nu 22 cm. 1:1 rib og luk af.

Herefter skal du blot sy ærmerne på og hæfte alle ender og din trøje er fit to go !

Hope you feel inspired and want to try this pattern...do let me see your result by tagging me on IG.

Hope you feel inspired and want to try this pattern…do let me see your result by tagging me on IG.

Check også denne strik jeg lavede for noget tid siden….Jeg ved ikke om jeg skal lave en video, der viser hvordan jeg laver bobler, ligesom jeg her har lavet en video, der viser zig-zag teknikken ??? Hvad siger du ? Mangler du en dansktalende introduktion til den teknik?

Følg mine DIY ideer her 😉

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY ideas - Upcycle your shampoo bottles