DIY- Bubblegum sweater

Den bæredygtige far’s dags gave, køb den som et DIY kit, eller lav den selv.

Gaven som din far altid kan bruge.

Så er det far’s dag lige om lidt, og kommer det bag på jer, ligesom det hvert år gør for mig….så se med her !

Jeg har her lavet en DIY idé, som du enten kan lave med ting fra gemmerne. Eller du kan bestille et kit her hos mig, hvor du og ungerne selv kan lave en grillhandske til farmand. Det er gjort så nemt at alle kan være med og samtidigt er den lavet af genbrug, så alle materialer er upcyclede. Det er faktisk en win-win-win gave…til kun 125,- kr.

DIY grill glove you can make yourself of recycled materials.

DIY grill glove you can make yourself of recycled materials.

Bestil dit DIY kit her.

Hvis du tænker, ”jeg har altså ikke lige et par jeans og et par quiltede dækkeservietter i skabet, som jeg ikke bruger”. Så siger du bare til, for så kan jeg sende dig et kit, med alt du har behov for. Det eneste du selv skal have er nål og tråd (en symaskine gør arbejdet lettere, men faktisk kan du godt sy den i hånden). Jeg har klippet alle dele til dig i genbrugs materialer (derfor vil to heller ikke være ens), og her kan du se hvordan du gør. Sådan et sæt koster 125,- og så kommer der fragt oveni. Men skynd dig at send mig en mail på peekaboo.dk@gmail.com, hvor mange kits du har behov for, hvilken navn, adresse, mailadresse og mobil nr. så sender jeg med dao. Det kan være at hver af børnene skal lave deres egen. Eller der både er biologisk far og pap far. Eller måske er det en idé til mødregruppen, så I alle lige får syet fra de helt små. Anyway, lad mig høre hurtigst muligt, så I kan få dem i god tid, til at få syet en super personlig og bæredygtig gave til faren på fredag.

LÆS også denne idé til manden der har alt diy-vinholder-til-cyklen-lavet-af-dit-gamle-baelte

Du kan også gå i gemmerne.

Har du selv skabet fyldt med diverse rester og gamle ting der sagtens kan syes om til en grillhandske så er dette du skal bruge:

-et par gamle jeans

-en gammel skjorte og noget pladevat

Eller

-2 quiltede dækkeservietter

-tråd i matchende farve

The materials you'll need for this project, and the pattern you have to make.

The materials you’ll need for this project, and the pattern you have to make.

Værktøj :

-en synål

-en saks

-en symaskine for at gøre det hele meget lettere.

Du kan også lade dig inspirere til en anden type gave, enhver far også vil blive glad for diy-fuglehus-af-dine-vinkasser

I used a sewing machine to make the glove, but you can just use tread and needle if you don not have a sewing machine.

I used a sewing machine to make the glove, but you can just use tread and needle if you don not have a sewing machine.

Sådan gør du:

Start med at lave et mønster på en grillhandske, måske har du allerede én der trænger til udskiftning, men hvor formen er god, så brug den som skabelon. Ellers kan du måske finde nogle af mandens handsker for at få en fornemmelse af størrelsen, og så husk at lægge sømrum på. Og i kanten foroven har jeg lavet yderstoffet (jeansstoffet) 3 cm. længere, så der er til en kant indeni. Og så laver du for og pladevat 2 cm. kortere. På den måde vil du kunne lave en jeanskant indeni. Klip dit mønster ud med sømrum.

Cut the legs of the jeans open by the inner seam. And place the pattern, so you get two pieces.

Cut the legs of the jeans open by the inner seam. And place the pattern, so you get two pieces.

Herefter sprætter du dine bukseben op. Jeg har klippet op i indersømmen, da jeg syntes at den dobbelte kapsøm, som ligger på ydersømmen er ret dekorativ. Den vil jeg gerne have til at ligge midt på handsken, men dette afhænger af, hvor store bukser du bruger og hvordan du ønsker dit design. Læg stykkerne ret mod ret og klip 2 handskedele.

Cut the lining from either an old shirt and batting or if you have some old quilted placemats then you don't need the extra batting.

Cut the lining from either an old shirt and batting or if you have some old quilted placemats then you don’t need the extra batting.

Klip herefter din skjorte op, her har jeg brugt ærmerne, sprættet dem op, strøget dem og klippet efter mønsteret. Klip det samme i pladevat. Eller hvis du er heldig at have nogle quiltede dækkeservietter, så klipper du bare to handskedele ud af dem. I dem er der jo allerede pladevat imellem.

Sew the jeans pieces together except from the top.

Sew the jeans pieces together except from the top.

Nu skal du sy jeanshandskerne sammen ret mod ret, men lad den øverste kant stå åben. Det samme gør du med for og pladevat eller de to stykker lavet i det quiltede stof. Zig-zag herefter kanterne rundt.

Zig-zag round the edges and cut a strap from the bottomedges of the jeans.

Zig-zag round the edges and cut a strap from the bottomedges of the jeans.

Lav en strop af enten noget skind du har i gemmerne eller den nederste kant på dine jeans (hvis den som her er pæn.)Den skal være ca. 10-15 cm lang, og foldes dobbelt.

Sew the inner and outer glove together by the opening.

Sew the inner and outer glove together by the opening.

Nu skal du have vendesyet din handske. Du lægger de to handskers øverste åbnekant mod hinanden, ret mod ret. Sæt din strop ind i sømmen ved bagkanten, og sy nu rundt i kanten, husk dog at lade et hul stå åben på ca. 5-8 cm. Og vend nu handsken ud gennem hullet. Og læg fordelen ind i jeansdelen.

Det sidste du skal er nu at lukke dit lille hul, det gør du ved at sy med nål og tråd i kanten.

The finished griill glove made entirely of upcycled materials. an easy DIY project for you and the kids.

The finished griill glove made entirely of upcycled materials. an easy DIY project for you and the kids.

Dette projekt er både billigt, sjovt, hjemmelavet og super funky….er sikker på at enhver far vil elske at flashe hans personlige grillhandske, som ungerne selv har lavet på den helt rigtige bæredygtige måde.

Det er bare at komme i gang…og laver du én vil jeg elske at se den på IG så tag gerne med #DIYgrillhandskePAB så skal jeg prøve at holde øje….det kunne være sjovt at se hvad I får lavet derude.

Følg mine DIY ideer her 😉

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY- Bubblegum sweater