Slowliving med slow-diys

DIY- KINTSUGI – den gyldne lim.

Måske du har hørt om det, og har ledt efter det ligesom mig, men nu er det her Kintsugi, den japanske metode til at reparere dit porcelæn, keramik eller stentøj. Du kan købe et kit hos Slow Studio, så DU også kan bevarer dit kæreste eje. Jeg har selv haft en vase stående ret længe, hvor halsen desværre var gået i en del stykker efter et styrt ned på gulvet.

Læs mere om Slow Studio her slowliving-med-slow-diys/

All dressed like an authentic ceramist in linen dress from Tif Tiffy and with scarf from Le Mosch....maybe my fur slippers from Sherpard of Sweden are not so suitable for the ceramics workshop,

All dressed like an authentic ceramist in linen dress from Tif Tiffy and with scarf from Le Mosch….maybe my fur slippers from Shepherd of Sweden are not so suitable for the ceramics workshop,

Yndlinge – der ikke må ryge ud.

Denne vase er sikkert ikke noget særligt i andres øjne, men i mine er den. Jeg syntes dens form, tekstur og historie kan noget særligt. Så jeg var rigtig ked af den gik i stykker. Derfor blev alle (troede jeg) stykker samlet sammen og lagt sirligt til side til jeg en dag havde fundet en måde at bevarer den på.

Læs også hvordan du let genbruger gamle skjorter i disse corona tider diy-facemask-made-of-re-used-shirts/

My broken vase and the kintsugi kit from Slow studio.

My broken vase and the kintsugi kit from Slow studio.

Hvad er kintsugi?

Kintsugi er en 2-komponent lim, der blandes med et farve og perlemors pulver. Inden limen tørrer helt kommer du bladguld på. På den måde får du smukke guldstreger hvor limen sidder, i stedet for bare de normale revner ved sammensætningen af stykkerne.

Man kan spore traditionen tilbage til 1500 tallet i Japan, hvor metoden blev opfundet af nogle japanske håndværkere der havde fået en kinesisk tepotte retur efter reparation. Dette var gjort med grimme metalklamper, og det skar i den japanske æstetik. Så de japanske håndværkere opfandt metoden kintsugi.

Kintsugi – wabi-sabi

Kintsungi er beslægtet med den japanske filosofi wabi-sabi, som hylder det imperfekte. Karakteristika for wabi-sabi-æstetikken er asymmetri, ujævnhed, enkelhed, nøjsomhed, beskedenhed, intimitet og påskønnelse af den geniale integritet af naturlige genstande og processer.

The vase is now containing my brushes. Beside it is my new earrings from Nuni Copenhagen.

The vase is now containing my brushes. Beside it is my new earrings from Nuni Copenhagen.

Kom godt i gang.

Nu skal du jo ikke gå i gang med at smadre dit porcelæn, men i stedet huske at gemme all skår når uheldet er ude. Og så smut forbi Slow Studio og få fingre i Kintsugi kittet.

Husk jo flere stykker du har jo hurtigere skal du arbejde. Vær struktureret, så du planlægger rækkefølgen for hvordan dine stykker skal sættes sammen. Og har du mange stykker så sørg for at blande lidt lim ad gangen ellers når det at tørre ind. Det går nemlig ret stærkt.

Sådan gør du:

Unbox your kintsugi kit. Arrange your cuts from your favorite thing,..so it is easy to overview.

Unbox your kintsugi kit. Arrange your cuts from your favorite thing,..so it is easy to overview.

Læg dine stykker op i rækkenfølgen du ønsker at lime dem sammen på.

Bland en smule af det 2-komponente lim med det medfølgende farve pulver med rørepinden.

Stir the glue and the pigment powder. Add a thin stripe to the cut.

Stir the glue and the pigment powder.

Påfør et tyndt lag på skårets kant.

Check that the cut matches where you want to mounth it. Add a thin stripe of glue to the cut

Check that the cut matches where you want to mounth it. Add a thin stripe of glue to the cut

Hold det sammen i 1 minut.

Hold the cut to the vase, the glue dries really quick so after 1 minute it is fixed.Hold the cut to the vase, the glue dries really quick so after 1 minute it is fixed.

Efter 3-4 minutter tager du bladguldet og pensler det på den overskydende lim i sprækken. Sørg dog for at det ikke er for meget ud over sprækken inden du kommer bladguldet på.

Pensel det overskydende bladguld af. Og hvis der sidder for meget ved siden af sprækken, kan du med spidsen af din rørepind fjerne det.

Use the brush to get the left-over gold leaf off. and at last you can use your bamboo stick to remove unwanted stains.

Use the brush to get the left-over gold leaf off. and at last you can use your bamboo stick to remove unwanted stains.

Nu fortsætter du til næste skår. Blad lim, kom den på, hold skåret på plads i et minut og efter 3-4 minutter kommer du bladguldet på. Og sådan fortsætter du til alle skår er limet sammen.

Det er klart lettest hvis ikke du har så mange skår som jeg havde, men jeg må sige at jeg syntes det er blevet helt fantastisk…og selvom jeg opdagede at jeg manglede et lille skår til allersidst…men det giver bare vase endnu mere ”kant” eller personlighed…Jeg er VILD med resultatet…og det er helt sikkert ikke det sidste jeg limer sammen med Kintsugi.

My finale result after gluing the vases pieces together with the kintsugi kit. At the end I discovered that I was missing one little piece, but that doesen't matter, just gives the vase more uniqueness.

My finale result after gluing the vases pieces together with the kintsugi kit. At the end I discovered that I was missing one little piece, but that doesen’t matter, just gives the vase more uniqueness.

Håber du har fået mod på at prøve, det er super sjovt og giver et helt unikt resultat.

Læs også hvordan du kan upcycle dine gamle tekstiler jeg-er-upcycler-til-fingerspidserne/

Følg min DIYs her

facebook  Instagram  Bloglovin  Pinterest  Linkedin youtube

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slowliving med slow-diys