Den levende billedevæg - living images.

10 skarpe til….en skarpt seende kvinde

Der er dem der tør…

at tage springet…hoppe ud af hamsterhjulet og gøre noget andet. Det mod tager jeg hatten af for. Det er næsten altid lettere at blive i en velkendt stilling, hvor du ved hvad der går ind på kontoen hver den første. Men Mette Wotkjær er én af dem, der er sprunget ud i en uvis og også usikker karriere som selvstændig, og skabt brillebrandet ”Have A  Look shop”. Det gjorde hun for 7 år siden sammen med hendes forretningspartner Christina Kattrup.

Mette Wotkjær in their studio packing glasses for shipping to costumers all over the world.

Mette Wotkjær in their Have A Look studio packing glasses for shipping to costumers all over the world.

Altid fuld af gode idéer.

De to har vidt forskellige kompetencer, men supplerer hinanden rigtig godt, hvilket de tidligere havde erfaret i deres faste job i mediebranchen. Det var også her jeg første gang mødte Mette. Dengang sad hun som redaktør på et blad der hed ”Vinkel”, det var et blad Silvan havde i deres butikker. Og til det blad leverede jeg DIY projekter.

Det gode ved vores samarbejde var, at Mette er fuld af gode idéer og det er skønt, når man samarbejder med folk der bidrager med idé input. Ellers kan mit job nogen gange være meget drevet af, at jeg selv skal være meget opsøgende og det er ikke altid, at jeg får så meget sparring på det jeg laver. Derfor er det for mig vigtigt med nogle samarbejdspartnere jeg kan “ping-ponge” med indimellem. Og sådan én er Mette.

Ny branche og nyt projekt

Idag er Mette blevet brilleproducent, og står bag al udvikling af de skønne farverige briller fra Have A Look . Konceptet er i al sin enkelhed noget med, at man skal kunne få nogle skønne moderigtige briller til en overkommelig pris. På den måde har man mulighed for at vælge nogen i en mere vovet farve og et sjovere design.

Some examples of the glasses from "Have a look shop".

Some examples of the glasses from “Have A Look shop”.

Da Mette og Christina kastede sig ud i projektet havde de ingen erfaring i brillebranchen eller designet af briller, men det stoppede dem ikke. Og idag har de lært en masse om al det tekniske. Men bestemt også nået til den erkendelse, at man skal følge sin mavefornemmelse og gøre det man føler er det rigtige. Nemlig som da Christina begyndte at få behov for briller, og erfarede at der manglede nogle sjove design briller til en overkommelig pris på markedet. Så må man kaste sig ud i projektet og udfylde det hul i markedet. Det var god timing og så er begge piger super dygtige til at skabe et brand og markedfører det.

Husk dagens Giveaway

Mette og jeg samarbejder desværre ikke længere…og så alligevel en lille smule, for faktisk er der også to par ”Have A Look” solbriller med i dagens giveaway på Instagram… Men du skal være hurtig for der bliver trukket en vinder allerede kl. 12 i dag.

Life is too short to wear boring glasses - "Have a look"

Life is too short to wear boring glasses – “Have a look”

De 10 skarpe til Mette Wotkjær fra Have a look.

Hvad hedder du, hvor er du vokset op og hvor gammel er i dag?

Jeg hedder Mette Wotkjær, vokset op i Kolding og bor nu i Kgs. Lyngby og er 45 år.

Hvilken virksomhed er du stifter af?

Jeg er partner i Have A Look, hvor vi designer og sælger farverige læsebriller og solbriller

Hvad fik dig i gang?

Jeg vågnede en morgen og havde i min drøm layoutet mit visitkort, og det så jeg som et tegn på at jeg skulle blive selvstændig. Jeg arbejdede i mange år med layout, styling og foto, og efter 5 år gik jeg sammen med en tidligere kollega, Christina Kattrup Schrøder, fra forlaget ’Chili Group’ og startede brillefirmaet Have A Look.

Hvad driver dig i dit engagement?

Jeg drevet af det selvstændige liv, og så elsker jeg at udvikle koncepter.

Har du en uddannelse og hvilken?

Jeg er uddannet i Kolding som Design Manager

Hvis du skulle give ėt godt råd til andre kvinder der ønske at starte deres egen virksomhed, hvad ville det så være?

Gør det! Hvis det kribler i dine fingre for at starte en virksomhed op – så gør det! Der er masser af arbejde i det, men det er også fedt med alle de udfordringer man møder. Og så længe du brænder for det og er glad, så glemmer man alle de ekstra timer, det kræver at starte en virksomhed op.

Hvem har inspireret dig til at blive selvstændig?

Helt sikkert mine forældre, som havde skobutikker. Deres frihed i at være selvstændige har altid inspireret mig. Jeg er vild med at tage beslutninger og vil gerne ’ride den samme dag, jeg sadler’ – og det er ofte muligt, når man er selvstændig 😉

Hvis du skal pege på én ting, som er lykkedes rigtig godt for dig i din virksomhed hvad er det så?

Mit samarbejde med min partner Christina Kattrup Schrøder.

Hvis du kunne invitere én kvinde til middag, hvem skulle det så være og hvad ville du tale med vedkommende om under middagen?

Min mormor, som drev byens bedste delikatesse. Jeg ville spørge hende efter flere gode råd – det ene jeg fik, dog fortalt af min mor, var: ’Der er altid en løsning.’ Den sætning har jeg brugt mange gange – både på arbejdet og til mine børn. Den sætning gør det hele meget mere overskueligt og nemmere.

Hvad giver dig størst glæde i livet?

TID (tid sammen med min familie og venner – og gerne i naturen med et par Mammut vandrestøvler)

Læs også om Maria der er igang med hendes anden succesvirksomhed her.

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den levende billedevæg - living images.