Alone together sweater- cropped version- free knitting pattern

GIVEAWAY-Bæredygtige mundbind & Genbrugs mode

Mit mundbinds-eventyr.

Jeg har lavet en lille ”side-geschäft”. Jeg er begyndt at producerer mundbind. I skyggen af corona har jeg tænkt, hvordan kan jeg bidrage til, at det i det mindste ikke bliver grimt at bære mundbind. Og ikke mindst hvordan kan jeg bidrage til, at der bliver lidt færre af de engangsmundbind, der ligger og sviner på gader og stræder. Der kom idéen til mine BÆREDYGTIGE mundbind.

unique masks these are made from vintage embroidered tabelcloth, and placemats. there is only one of each.

unique masks, these are made from vintage embroidered tablecloth, and placemats. there is only one of each. #uniquemasks.dk

Upcycling og lokal produktion er uniquemasks.dk

Jeg upcycler vintage tekstiler og bruger stofrester til at lave fashionable mundbind. Og det er blevet en succes! Dvs. jeg sælger ret mange. Jeg kan dog ikke helt producerer, så hurtigt at det hænger sammen med en normal timeløn som stylist, men hey, jeg syntes det er mega sjovt og hyggeligt at lave dem. Og så syntes jeg der mangler den bæredygtige vinkel på lige præcis dette produkt. Nogle der har taget stilling til, hvorfor vi ikke skal sende endnu mere fra Østen denne vej, når vi har alt for meget overskudstekstil herhjemme, og masser af dygtige mennesker der kan producere dem lokalt. Ja, det bliver måske lidt dyrere, men du har det bedre med et mundbind der er helt unikt, lavet af en gammel håndbroderet dug, en gammel herreskjorte, eller det kan også være noget sengetøj. Og man skal jo huske at disse mundbind kan vaskes igen og igen, så de tjener sig hurtigt hjem.

Læs også hvordan du selv kan sy et mundbind her. diy-facemask-made-of-re-used-shirts

My favorite mask at the moment is made of Liberty fabric that used to be a pair of loose pants.

My favorite mask at the moment is made of Liberty fabric that used to be a pair of loose pants.

Hoppede ud i endnu et iværksætter eventyr.

Egentlig startede det bare, som en af de der idéer, man kaster på bordet en dag, man sidder på café med veninderne. Kender I det? Sjove, skøre og ofte helt vanvittige idéer svirrer i luften. Der er ingen grænser for kreativiteten. Men 99,9 % af dem bliver jo aldrig til noget. (Og nu er det jeg håber at I kan nikke genkendende)….For det var hvad jeg tænkte ”endnu en god idé, jeg ikke får gjort noget ved.” Men så tog stædigheden over, og jeg satte mig for at udvikle det bedste bæredygtige mundbind ever. Og det er nu efter nogle forskellige forsøg lykkedes. Det har god pasform, det er funktionelt og så er de også pæne. De er unikke, og så kan de leve op til de krav sundhedsmyndighederne stiller til mundbind. De er syet i 2 lag med en lomme imellem, hvor du kan komme et filter ind. Derudover har jeg nu lavet dem så elastikken bag øret kan indstilles så længden passer dig helt perfekt.

Some of the more discrete masks I've made recently.

Some of the masks I’ve made recently.

Vil du også vise et statement med dit mundbind.

Kunne du tænke dig et af mine unikke mundbind, så gå ind på min IG profil @uniquemasks.dk, hvor du kan se hvilke styles jeg har lavet. Og har du specifikke ønsker kan du skrive til mig og jeg kan kigge i bunkerne og se om jeg har noget der lige matcher dig. Og så tager jeg den med i næste produktion. De koster 300,- pr. stk.

Genbrugs mode- ny bog.

Der er lige udkommet en ny bog der netop handler om genbrugs mode. Det er Røde kors der i samarbejde med Gads forlag har fået Soeren Le Schmidt til at lave en hel kollektion af genbrug, den kalder de RKXSLS (Røde Kors X Soeren Le Schmidt).

I bogen fortæller flere kendisser fra mode, tv, teater og musik verdenen om deres forhold til genbrug. De er alle blevet stylet i pieces fra denne kollektion. Og ikke nok med det, der er også guides til hvordan DU selv kan lave noget af dit gamle tøj om eller hvad du skal kigge efter når du shopper secondhand tøj. Og nogle af de medvirkende fortæller om deres yndlingspieces købt vintage, og den fornemmelse de fik da de første gang mødte deres match i en genbrugsbutik. Og det er faktisk lige præcis den lykke-følelse jeg kan få, når jeg finder det stykke stof, der bare vil være superfint som mundbind…derfor elsker jeg at finde metervarerne i genbrugsbutikker, sætte for og bagsiderne sammen, lave kollektioner, der passer til de butikker jeg henvender mig til. Og så det at jeg ved, at jeg kun kan lave x antal i et mønster…gør netop at kunderne får noget helt unikt.

læs her hvordan jeg genbruger herre t-shirts upcycling-a-mens-t-shirt-to-funky-fringes-dress

eller hvordan et par skindbukser har fået nyt liv upcycled-leather-pants-ready-for-festival

og jeg har også lavet en skind bluse re-design-you-fleamarket-finds-re-design-dine-loppefund

Giveaway....you can now win the book "Genbrugs mode" and one of my unique facemasks. from my brand @uniquemasks.dk

Giveaway….you can now win the book “Genbrugs mode” and one of my unique facemasks. from my brand @uniquemasks.dk

GIVEAWAY- vind bog og bæredygtigt mundbind.

Gads Forlag har været så søde at give mig mulighed for at udlodde en af den virkelig inspirerende bog ”Genbrugs mode”. Og er du blot halvt så glad for genbrug og mode så vil denne bog være et must på din bogreol. Derudover har jeg besluttet at smide et af de unikke mundbind lavet af genbrugstekstiler i pakken.

Alt du skal gøre for at deltage i lodtrækningen om bogen Genbrugs mode og et mundbind fra uniquemasks.dk er:

-følge mig på bloglovin

-følge @uniquemasks.dk på Instagram

-skrive hvad dit bedste genbrugsfund er.

– og tag gerne dit største genbrugs idol, som du syntes er super til at style outfits med secondhand pieces.

Du kan deltage både her på bloggen med en kommentar og på IG så er der dobbelt-op på vinder chancer.

Jeg trækker en vinder d. 28 okt. 2020 Kl. 20 og offentliggør den på min Instagramprofil @peekaboodesign_lenenissen

The new book "Genbrugs mode" is made in cooperation with Røde Kors / red cross and the designer Soeren Le Schmidt. It gives you ideas on how to upcycle for a trendy wardrobe.

The new book “Genbrugs mode” is made in cooperation with Røde Kors / red cross and the designer Soeren Le Schmidt. It gives you ideas on how to upcycle for a trendy wardrobe.

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

6 comments

 • Camilla m

  Jeg var så heldig at finde et lækkert jakkesæt, som jeg tilpassede, så det passede mig perfekt 😍🤞🏻💚 Jeg er også helt vild med den maske du har lavet ud af et par bukser i liberty stof 🤞🏻🤞🏻 Søren er vildt inspirerende og jeg nyder ham i morgen tv når han viser redesignet tøj frem 💚

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, det lyder som om at bogen lige er noget for dig !!! Der har Soeren Le Schmitt nemlig også tilpasset jakkesæt… måske den vil inspirere til flere af den slags køb 😉
   Kh Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla m

   Aj hvor spændende. Dejligt at vi kan få inspiration til upcycling så vi kan få redesignet vores eget tøj i klædeskabet, som ikke bliver brugt og samtidig købe genbrug og lave det om til lige netop det, vi har lyst til og mangler i garderoben 💚

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Camilla
   Du har vundet !!!
   Send mig din adresse og mobil nr. samt mail, så bliver alt sendt afsted til dig….
   Stort tillykke herfra…

   Kh Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Ninon

  🍃🌸🍃 mit bedste genbrugsfund er et smukt Kaffestel

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alone together sweater- cropped version- free knitting pattern