Se hvordan du laver papir prismer som i Go´Morgen Danmark

Køkken renovering part 1/ Kitchen renovation part 1

Køkkenrenovering.

Vi har skudt 2021 godt igang med et kæmpe projekt – et af de projekter der har været under opsejling de seneste mange år, men det har set så uoverskueligt ud, at det har været svært at få taget hul på…kender du det?

A cosy glimpse from our old kitchen.

A cosy glimpse from our old kitchen. It has it’s charm, but it is not functional and living up to the modern standards today.

Projekt – KØKKENRENOVERING.

Men det bliver i år vi skal have NYT KØKKEN….og det bliver en drøm af et køkken. Vi går fra et Vordingborg køkken, der formentlig er sat op start februar 1982, og det ved jeg fordi der lå aviser fra den tid, da vi fjernede det. Til et smukt ”snedker” køkken…eller det vil sige vi er gået lidt på kompromis. For allerhelst ville min mand (der er snedker), gerne bygge køkkenet helt fra bunden. Men jeg kan se for mig, hvor langt et projekt, det så vil blive, for han er perfektionist til fingerspidserne. Derfor har vi aftalt at gå med Ikea køkkenkorpus og så laver min mand fronterne selv. Så det vil på den måde blive hans design og håndværk.

Læs også hvordan jeg egenhændigt renoverede vores køkken i sommerhuset diy-saa-let-skifter-du-look-i-koekkenet

Here you can see a bit of the kitchen before after the walls were torn down and before the cabinets were removed. This was a classic Vordingborg kitchen.

Here you can see a bit of the old kitchen after the walls were torn down and before the cabinets were removed. This was a classic Vordingborg kitchen from the 80’ies.

Det ender med et Ikea hack.

Og der må jeg bare lige give Ikea en kæmpe high five….til deres køkkenservice. Vi bookede et on-line møde med en af deres køkkenarkitekter nede fra deres planning studio på Vesterbrogade i København. Og ved at dele skærm kunne hun hurtigt tegne hvad vi drømmer om. Og jeg kunne sende hende mine lidt hjælpeløse tegninger, så vi alle forstod hinanden. Men vi må sige at Caroline, som hjalp os var hurtig til at fange vores behov og drømme, så stor ros til hende herfra. Jeg var dernede til åbningen og var dengang også ret imponeret, det kan du læse om her.

my first amateur attempt to make a floor plan and ikea's more professional kitchen drawing

My first amateur attempt to make a floor plan and ikea’s more professional kitchen drawing.

Hvad er planen…

Egentlig gik vi i gang uden at have tegnet eller talt, så frygtelig meget om hvad og hvordan….Det var nok fordi, da min mand pludselig sagde, at han var klar til at gå i gang…så smed jeg alt hvad jeg havde i hænderne for at få projektet i hus. Det er nemlig noget JEG har glædet mig meget til…og det er ikke fordi jeg er den der bruger køkkenet mest, men det er måske netop fordi det gamle var lille og meget upraktisk, så det var svært at stå mere end én derude uden at stå i vejen for hinanden. Men jeg er kommet i køkkenet nu, hvor han laver køkken i hverdagene efter arbejde og i weekenderne. Så jeg har indrettet et hjørne af spisestuen, som et lille mini køkken og laver mad der… og med et lille mini komfur vi har lånt af en veninde kan man alligevel komme langt.

Vil du gerne lave en hurtig make-over i dit køkken så kan det her måske inspirere dig clickn-tile-saadan-goer-du

the floor has been straightened with wedges.

The floor has been straightened with wedges.

Vi river ned og bygger op igen.

Vores oprindelige køkken var ikke så stort. Og der var ligesom taget et hjørne til et bruserum, som man i 70’erne havde bygget. Det brugte vi ikke til andet end opbevaring, efter vi har lavet stort badeværelse i kælderen. Så det skulle væk og så har vi faktisk også lavet indgang i kælderen. Det lyder måske mærkeligt, når man ved det er en lejlighed vi bor i. Men vi har jo en hjørnelejlighed, hvor der tidligere har været butik. Og den butik havde lager i kælderen, så den tilhører lejligheden. For nogle år siden inddragede vi kælderen og lavede entre/bryggers og badeværelse dernede. Det har gjort, at vi ikke bruger den anden indgang ad fortrappen særlig meget. Derfor har vi besluttet at fjerne væggene derud til fra køkkenet og det samme gælder til baggangen.

6 døre og en masser skæve vinkler.

Så det vil sige, at hvis man kommer ind i lejligheden fra fortrappen, går man nu direkte ind i køkkenet, og der er ingen baggang. Det giver meget mere luft i køkkenet. Men rummet er meget kantet og der er en masse døre. Der er hoveddøren, bagdøren, en dør til et lille toilet, en dør til Ellas værelse, en dør til Floras værelse og sidst en dør til spisestuen (og resten af lejligheden). Jeg har prøvet at illustrere rummet på tegningen her. Den er dog ikke målfast, da jeg ikke helt har kunne regne vinklerne ud, men den giver et billede af et rum med mange vinkler og døre. Og så er der ligesom en tange ud, hvor der er et vindue. Det var tidligere der vi havde køkkenvasken, så vi er ude i at der skal flyttes vand og vi har også et gasrør, der står midt i det hele som skal flyttes, men alt det har vi bestilt en blikkenslager til at klare.

joists have been laid

Joists have been laid ready for the flooring.

Status lige nu.

Vi er kommet dertil at alle vægge er revet ned og kørt bort. Gulvene som bestod af plankegulve i gangen, korkgulv i det gamle køkken og beton i bruserummet er alt sammen brudt op og kørt væk. Det har taget nogle weekender, hvor vi har stået med støv overalt, og det er der sådan set stadig, men snart bliver gulvet lukket og der bliver lukket for knap så meget støv. For lige nu er der seriøst støv overalt i lejligheden selvom Tommy forsøger på bedste vis at minimere det, så er det umuligt at undgå.

Men i skrivende stund bliver der lagt strøer. Der er blevet målt ud og nivelleret, så vi nu får et gulv i vatter. Der var ret stor niveau forskel på det gamle, men sådan er det jo i gamle huse. Det næste der skal ske er at der skal lægges et undergulv på strøerne. Og så skal vi have lagt et linoleumsgulv. Og der har vi valgt at arbejde med Forbo, de har det der hedder marmoleum click, som er easy peacy at lægge, og her er et hav af farver at vælge imellem. Jeg er ret vild med, at det er et naturmateriale, så det kan næsten ikke blive mere bæredygtigt. Og så er det et utrolig slidstærkt materiale, det bliver brugt på sygehuse, skoler og andre steder, hvor der færdes mange hele tiden.  Derudover kan man lægge det som fliser, så jeg har mulighed for at lave et mønster… Så det sidder jeg og arbejder på… vi har lagt os fast på nogle farver, men helt hvordan mønsteret skal være er endnu ikke besluttet.

The colours of the Forbo Marmoleum linoleums tiles that we are working with right now. Now things can still change.

The colours of the Forbo Marmoleum linoleums tiles that we are working with right now. But things can still change.

Linoleum på møbler.

Faktisk fik jeg en idé med at bruge linoleum på bordpladen og måske væggen også, så det sidder jeg og brainstormer på…og skitser, men alt det vil I helt sikkert komme til at høre mere om. Men det er netop én af fordelene ved linoleum, at man kan få den samme farve både til gulv og møbler. Det giver utrolig mange design muligheder, så nu er det vist bare noget med, at jeg skal stoppes inden ideerne bliver for vilde.

Stay tuned for the next part of this kitchen renovation...

Stay tuned for the next part of this kitchen renovation…

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se hvordan du laver papir prismer som i Go´Morgen Danmark