DIY påske æg af genbrug- upcycled DIY easteregg

Valg af gulv- køkkenrenovering part 2

The Forbo flooring system Marmoleum in our new kitchen....it is still under construction but coundn't wait to show you the linoleum floors.

The Forbo flooring system Marmoleum in our new kitchen….it is still under construction but coundn’t wait to show you the linoleum floors.

Udfordringerne i indretningen af vores køkken.

Dette køkken var lidt af en udfordring, der var ikke meget plads i det gamle køkken, og der var mange skæve vinkler, 6 døre og en stor skorsten midt i det hele. Så vi skulle skabe luft og helst have mere opbevaring samtidig med at det skal syne enkelt og roligt. Vi nåede til at overveje om vi simpelthen skulle flytte køkkenet ud i vores nuværende spisestue. For at få et mere reelt rum uden for mange skøre vinkler.

Læs også alle tankerne vi gjorde os helt i starten her.

I have tried to make lines that follow the shape of the room and the led to the doors.

I have tried to make lines that follow the shape of the room and the led to the doors.

Vores ønsker

Vi vil gerne have et køkken, hvor vi kan samles om madlavningen og hygge. Et køkken der kan rumme al vores service og køkkenmaskiner…tidligere har vi haft flyttekasser med ekstra service i kælderen.  Det gamle bruserum blev brugt til køkkenmaskiner, hvilket også gjorde at det ofte blev lidt af et projekt at finde røremaskinen frem osv. Derudover vil vi gerne have plads til at vi kan sidde et par stykker derude og spise. Og ikke nok med det vil Tommy gerne lave køkkenet selv, da han jo er snedker og har monteret et utal af køkkener. Så det var oplagt at gøre brug af al hans viden og ekspertise herhjemme. Og jeg vil jo selvfølgelig også rigtig gerne style og indrette. Så jeg står for farver og detaljer og Tommy det overordnede og praktiske.

SE også hvordan jeg skiftede looket i vores køkken i sommerhuset her.

The flooring click system is really easy to lay yourself. So this is a perfect DIY job.

The flooring click system is really easy to lay yourself. So this is a perfect DIY job.

Hvilke materialer har vi valgt- og hvorfor?.

Vi har ikke et decideret tema, men har valgt at det skal have en ”nature feeling”. Dette gælder både for valget af materialer, farver og bæredygtigheden af interiøret. Derfor har vi været ret kritiske i valg af materialer, de skulle opfylde vores ønske om et naturligt og bæredygtigt valg. Derudover har vi også hver især skulle opfylde hinandens ønsker, hvor Tommy er mere klassisk i hans valg og jeg nok gerne hopper med på tendenser i tiden, og er mere farverig end hvad Tommy ønsker. Så vi har hver måtte tage nogen hensyn, dog synes jeg ikke at det er endt i kompromisser, tværtimod er vi nået frem til nogle ret smukke og innovative løsninger.

My sketch of the floor in Illustrator...I have made a lot of different versions.

My sketch of the floor in Illustrator…I have made a lot of different versions.

Det naturlige gulv.

Mønsteret på gulvet, har virkelig været en udfordring, for at vi begge blev tilfredse, så jeg har haft rigtig mange forslag på banen. Det har været en lang proces at finde frem til hvad der fungere for os begge. Vi valgte ret hurtigt at gå med Forbo marmoleum click gulv. Det er et slidstærkt materiale, der i dag findes i et hav af farver, så designmulighederne er store. Derudover er det et af de mest bæredygtige valg, man kan tage. Det er produceret af 97 % naturlige materialer. Det er plantebaserede ingredienser, som linolie, fibre fra jute plantens stængler, recirkulerede træspåner fra bæredygtigt skovbrug og harpiks fra fyrretræer, derudover bruges kalk og pigment. Man kan genanvende gulvet og det er også 100% bio-nedbrydeligt, så der er alle gode grunde til at vælge det.

The Forbo flooring system marmoleum looks fantastic with the oak frames.

The Forbo flooring system marmoleum looks fantastic with the oak frames.

Komfort og designfrihed.

Linoleum er superbehageligt at gå på, det føles blødt og varmt. Hos Forbo har de både dette click system, som er super let at lægge på gulvet. Og så laver de samme farver til møbler som store ruller. D.v.s. at vi kunne vælge at lave vores store vinkel bordplade i ét stykke linoleum, der har samme farve, som noget af gulvet. Hvor cool er det ikke lige?

The countertop is in the same colour linoleum as the floor, but the version ment for furnitures.

The countertop is in the same colour linoleum as the floor, but the Forbo linoleum version ment for furnitures. And that is also an easy DIY project to line an MDF board with linoleum. We were surprised that it wasn’t more difficult.

På gulvet har vi valgt tre farver linoleum, der matcher vores idé med det naturlige look. Og så har vi valgt at danne nærmest zoner og linjer på gulvet. Vi er gået med den mørke nærmest mokka farvede,  der hedder Delta Lace, den har vi også valgt til køkkenbordpladen, og så har vi valgt den lyse Moon, og en lys grågrøn der hedder Orbit. Og mønsteret på gulvet understreger nogle af linjerne i rummet, som jo stadig er med en masse vinkler, samtidig med at det danner stier.

Er du en mere primitiv DIY køkken løsning, så se her hvordan jeg lavede låger til vores køkken i sommerhuset.

The doors still need to be painted but the floor looks fab.

The doors still need to be painted but the floor looks fab.

Jeg kommer til at vise jer mange flere af de bæredygtige valg vi har taget i forbindelse med køkkenrenoveringen den kommende tid…så stay tuned…vi har virkelig gang i en masse super spændende og lækre produkter. Så jeg håber at kunne inspirere dig til nogle valg du måske ikke selv kendte ;-).

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY påske æg af genbrug- upcycled DIY easteregg