Undervurdér ikke detaljen i grebet. Køkken renovering part 3

Få luksuriøst look med messingdetaljer- køkken renovering part 4

Deluxe zink and mixer tap both in brass. You can get the lavabo zink and the Damixa silhuette tap on billigvvs.dk

Deluxe zink and mixer tap both in brass. You can get the Lavabo zink and the Damixa Silhouet tap on billigvvs.dk

Dette indlæg er lavet i samarbejde med billigvvs.dk

I forlængelse af sidste indlæg, vil jeg lige vise nogle flere af de messing detaljer, der har sneget sig ind i det nye køkken….for det er grebet lidt om sig…For det højner simpelthen looket så fint…

Faktisk havde jeg lige fra starten drømt om en messingvask med messing armatur. I sommerhuset har vi nemlig et messing armatur, og det gjorde bare en kæmpe forskel, da det kom op. Du kan se det HER

Det ender ALTID med en Damixa model.

Samme serie og det hele…for jeg er altså typen, når jeg først bliver glad for noget, så holder jeg fast….Så jeg har igen valgt Damixa‘s Silhouet armatur, denne gang i børstet messing og med en ekstra feature. Nemlig berøringsfrit greb….eller det vil sige, at den kan begge dele. Så står du med fingrene i bolledejen, kan du bruge den berøringsfri funktion….(og i disse coronatider, er det jo faktisk også meget smart) Og skal du fylde en gryde med vand kan du bruge grebet…så vandstrålen ikke stopper. Du indstiller selv hvor meget og hvor længe vandet skal løbe, men det har jeg endnu ikke helt leget med…så nu køre det sådan helt standard og det er super fint.

Det er også sådan, at denne type armatur ikke fylder mere end et almindeligt armatur under bordet. Derudover er det ligeså let at montere, som de almindelige. Den eneste forskel er et lille batteri, der skal sættes fast under bordpladen med noget velcro, så det er ret simpelt.

Lavabo also makes zinks in other materials, but this one is my all-time favorite.

Lavabo also makes zinks in other materials, but this one is my all-time favorite. And the shape of the Damixa tap is so elegant and simple, so I do not doubt that it will last for a very long time in my kitchen.

Gylden luksus Lavabo vask.

Ja, jeg har drømt om denne vask længe….og ja, det er nok lidt overdrevent at bruge små 6.000 kr. på en vask, og da specielt når man ved at messing kan være svært at holde pænt…men hey, jeg kan godt lide når tingene får lidt patina, og messing der bruner bliver altså ikke grimmere – tværtimod… så jeg vil faktisk glæde mig til, at det hele om et års tid har fået lidt farve og brugsspor. Og så er det altså igen noget med at prioritere. Og jeg mener helt klart at den gør rigtig meget for det samlede look i køkkenet, så der skulle der ikke spares. Og der findes ikke SÅ mange messingvaske på markedet, så denne er faktisk ikke den dyreste man kan finde….men det var den der passede bedst til hvordan den skal monteres på bordpladen osv.

Make sure that you choose materials that you will like for more than a couple of years. And choose both aesthetic and practical solutions.

Make sure that you choose materials that you will like for more than a couple of years. And choose both aesthetic and practical solutions.

Når du vælger vask.

Du skal kigge efter en vask der passer til dine design ønsker…og så skal den opfylde visse praktiske krav som :

  • Størrelsen, skal passe til underskabet, så har du et 60 cm. bredt underskab kan det ikke hjælpe noget, at du vælger en 80 cm. bred vask.
  • Materialet, vælg et materiale der matcher resten af dit køkken, og tænk igennem om du vil have en der meget nem at holde eller du gerne vil bruge lidt ekstra kræfter og tid på et mere krævende materiale.
  • Beslut dig til om vasken skal nedfældes, planlimes eller underlimes. Og vælg en vask der dækker lige præcis dit behov.
  • Med eller uden hanehul. Hvor vil du gerne have dit armatur,  i vasken eller i bordpladen ? Vi har valgt at det skal sidde i vasken for at undgå for mange skæringer i vores linoleumsplade. Hvis man montere armaturet direkte i bordpladen vil der kunne trænge fugt ned i samlingen. Derfor er det bedre at montere armaturet i en vask med hanehul. Er det en stenplade, du har valgt som bordplade, så behøver du ikke hanehul men kan monterer armaturet direkte i bordpladen. Altså er det altafgørende hvilken bordplade du har valgt. Er det en plade hvor fugt kan trænge ind eller ej.
  • Du kan også vælge en vask med afløbsbakke, det kan være praktisk hvis du har meget bordplads. Det syntes jeg ikke vi havde plads til, men jeg kan godt se det er super praktisk.

Montering af køkkenvask:

Det er ret enkelt at montere en køkkenvask, så jeg vil ikke gå i detaljer med det. Du kan også søge masser af info på youtube og andre steder på nettet hvis du er i tvivl.

Men du starter med at skære hul i din bordplade, der skal du være sikker på, at du laver hullet lidt mindre end vaskens kant, men større end selve kummen. Så du kan bruge vaske som skabelon, og derefter trække 1-2 cm. fra hele vejen rundt. Og husk at være præcis i din placering, så vasken sidder centeret over dit skab. Streg nu op hvor du skal save hullet. Start med at bore et hul, hvor du kan få stiksavens klinge ned igennem, og sav derefter hullet de ca. 1,5 cm. mindre end vaskens krave og din streg. Nu skal du komme en silikonefuge op i vaskens krave og lægge vasken ned i hullet. Nu skal du spænde de spændebeslag under bordpladen så vasken sidder fast. Og til sidst skal du montere vandlåsen på afløbet og du er klar til at tage vasken i brug.

Har du lyst til at læse hvordan køkkenet så ud, da vi startede denne rejse for flere måneder siden….ja faktisk før jul 2020. Så kig med HER

All the brass details, the zink, the tap and the handles and even the edge on the ceramic backsplash from Mosaikhjørnet.

All the brass details, the zink, the tap and the handles and even the edge on the ceramic backsplash from Mosaikhjørnet.

Følg Peekaboodesign her
Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Undervurdér ikke detaljen i grebet. Køkken renovering part 3