Få luksuriøst look med messingdetaljer- køkken renovering part 4

Prepare yourselves for the tie-dye renaissance.

The dip and tie-dye project. An easy way to refreshen your wardrobe.

The dip and tie-dye project. An easy way to refreshen your wardrobe.

Det er jo ikke fordi vi ikke har set det før, tie-dye eller batik farve, men det får en revival her til sommer… Der er mange af de store brands, som har en eller anden form for enten batik farve eller dip dye effekt på deres styles til sommeren. Jeg har prøvet det nogle gange, og synes det er en oplagt måde, at forny en lidt træt top eller noget andet fra skabene.

Se hvordan du gør i videoen sidst i dette indlæg.

Det er ikke kun garderoben, der bliver fornyet.

Du kan jo hurtigt finde ting i klædeskabet der vil have godt af at blive frisket op, men kig også andre steder. Vær lidt kreativ og giv de gamle viskestykker frisk farve. Det kan også være noget sengetøj der trænger eller hvad med den gamle broderede dug som her. Jeg syntes den er blevet ret skøn…både farven og kontrasten. det rustikke tie-dye op mod de fine kniplede kanter og sirlige broderier…Det bliver helt sikkert en sikker vinder på sommerbordet.

Se også hvordan du laver de super populærer runde perle armbånd her. diy-tubelar-bangles-lav-selv-runde-perlearmbaand

I also tie-dyed this old embroidered tablecloth.

I also tie-dyed this old embroidered tablecloth.

Hvordan gør man så?

Det er ret nemt, det kræver lidt tid alt afhængelig af hvilke effekter du vil prøve af. Dip-dye er klart det letteste. Det kræver ikke så megen teknik. Hvorimod tie-dye godt kan være lidt avanceret, hvis du vil have bestemte mønstre. Jeg har valgt at vise hvordan du laver de klassiske cirkler. Det er ret enkelt.

On this old top I have used both dip-dye effect and tie-dye technique.

On this old top I have used both dip-dye effect and tie-dye technique.

Tie-dye

Som ordet siger er det noget med at binde.  Og du skal ligesom  binde snor om nogle tutter af dit stof. Du kan også bruge elastikker. Det vigtigste er, at det bliver bundet stramt om stoffet. Du kan se her, hvordan jeg har bundet snor om de forskellige ting, der ligger i farvebadet. Jeg har gjort det lidt tilfældigt, da jeg ønsker et casual look på mine ting.

The garments in the pink colordye. You can see how I have tied string around the fabric to get the tie-dye effect.

The garments in the pink colordye. You can see how I have tied string around the fabric to get the tie-dye effect.

Dip-dye.

Igen siger ordet dip også at du her skal dyppe, stoffet i farven. Og her er det vigtigt, at du dypper ned og lader det blive hængende over kanten, så det kun er den ene ende der suger farve. Her kan du vælge at dyppe stoffet dybere eller trække den lidt op efter noget tid, og lidt mere efter lidt længere tid, så får sådan en ombreé effekt. Det er let at checke, hvor meget farven er  trængt ind i stoffet ved at hive det op af farvebadet…. Hold hele tiden øje med det så det får den farve du ønsker. Når den har det, så vrider du overskydende farve ud af stoffet og vender eventuelt den anden ende ned i en anden farve….Som jeg har gjort her.

The dip dye effect. Here I have used two colors and dipped firat one end and then the other.

The dip dye effect. Here I have used two colors and dipped first one end and then the other.

Dette skal du bruge:

-pigment farve, jeg har brugt Javana pink og Javana batik farve gul fra Stof og Stil.

-noget varmt vand (det skal være 60 – 95 grader)

-nogle store baljer hvor tøjet kan flyde frit

-noget snor eller elastikker

-en rørepind

-gummihandsker

-evt. fixeringsmiddel

-noget af dit gamle tøj, sengetøj, duge eller andet bomuldstekstil du gerne vil farve

Lad dig også inspirer til at genbruge dine gamle pyjamasskjorter her.

these are the materials you'll need for this DIY project.

These are the materials you’ll need for this DIY project.

Så enkelt er det.

Det du skal farve, skal være renvasket og vådt, når du går igang. Sørg for at dine baljer er rengjorte, og så skal du have en del varmt vand klar. Farvepulveret opløses let med din rørepind. Sørg for at det er helt opløst inden du kommer dine tekstiler i badet. Lad det ligge deri max. 1 time….men træk det op indimellem og check farven. Når den er som du gerne vil have den, tager du det op. Tag alle snore af og skyl al overskudsfarve ud.

Herefter ligger du dit tøj i et varmt bad med fikseringsmidlet i mindst 15 minutter. Mens du løbende røre i baljen, så det trænger ind overalt i stoffet. herefter kan du tage det op og skylle efter og tørre dit tøj. Vask første gang separat.

Vil du løbende blive inspireret, så kan du følge Peekaboodesign her
Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

1 comment

  • Patti Kane

    It’s really that kind of person, these tie dyes are pretty good, I don’t know if I can make skirts like sblingbling.com.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få luksuriøst look med messingdetaljer- køkken renovering part 4