Hop med på sterinlys-trenden - artistic DIY candles

Den nemmeste opskrift på ribssaft.

Ribs sæsonen er på sit højeste.

Så skal de sidste ribs af buskene og den nemmeste måde at få noget godt ud af dem er ved at lave en skøn saft. Saften er ikke sukkersød, men med en dejlig syrlig smag. Jeg kan godt lide at bruge den i drinks, med prosecco eller cava. Der er mange muligheder fordi den netop har så lækker og karakteristisk en smag. Og den er også god bare med vand eller apollinaris.

Lovely red currant berries, ready to be picked.

Lovely red currant berries, ready to be picked.

Hurtig ribssaft af de sidste bær.

Jeg har plukket 3 kg. ribs på vores busk. Det er en stor portion, men du kan jo lave den lidt mindre, hvis du ikke har så mange. For mig handler det bare om at få alt plukket, så intet går til spilde. Og så stod valget mellem at fryse bærrene så vi senere kunne bruge dem, men vi har en meget lille fryser så derfor blev det til saft. Det er nemt, hurtigt og super lækkert.

LÆS OGSÅ :

Skal du have en flaske med på picnic, så check lige denne DIY ud….den er perfekt til formålet diy-vinholder-til-cyklen-lavet-af-dit-gamle-baelte

The juice mixed with sparkling water, is refreshing and perfect on a sunny day.

The juice mixed with sparkling water, is refreshing and perfect on a sunny day.

Dette skal du bruge:

3 kg. ribs

1,5 kg. sukker

1 vanilje stang

lidt atamon eller spiritus til at skylle flaskerne med.

4 l. vand

Tomme flasker med tætsluttende låg/prop

Sådan gør du:

Skyl ribsene og træk dem af stænglerne.

Kom ribs og vand i en gryde og lad det koge op. Lad det småkoge under låg i 20 minutter.

Sigt det gennem et bomuldsklæde. Du kan bruge et viskestykke, hvis du ikke har sådan en bomuldspose som her.

use a cotton cloth if you do not have this system to strain the juice.use a cotton cloth if you do not have this system to strain the juice.

use a cotton cloth if you do not have this system to strain the juice.

Skyl gryden og kom den sigtede saft tilbage heri.

Nu skal sukker og vaniljestang tilsættes. Lad saften koge op og simrekoge i 10 minutter. Hvis der dannes skum skal det skummes af.

Herefter kan saften hældes på rengjorte flasker. Det er en god idé at skolde flaskerne og efterfølgende skylle dem enten med atamon eller en spiritus indvendigt.

Nu har du dejlig saft til både at fortynde med vand og bobler.

LÆS OGSÅ :

Hvis du har lyst til at finde mere mad i naturen, så kig også på denne opskrift. Verdens-bedste-braendenaelde-suppe

The juice from the red ribes currant goes well with both sparkling water and processo.

The juice from the red ribes currant goes well with both sparkling water and processo.

Bliv løbende inspireret, hvis du følger Peekaboodesign et af stederne her:

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hop med på sterinlys-trenden - artistic DIY candles