Den nemmeste opskrift på ribssaft.
Ribs sæsonen er på sit højeste.
Så skal de sidste ribs af buskene og den nemmeste måde at få noget godt ud af dem er ved at lave en skøn saft. Saften er ikke sukkersød, men med en dejlig syrlig smag. Jeg kan godt lide at bruge den i drinks, med prosecco eller cava. Der er mange muligheder fordi den netop har så lækker og karakteristisk en smag. Og den er også god bare med vand eller apollinaris.
Hurtig ribssaft af de sidste bær.
Jeg har plukket 3 kg. ribs på vores busk. Det er en stor portion, men du kan jo lave den lidt mindre, hvis du ikke har så mange. For mig handler det bare om at få alt plukket, så intet går til spilde. Og så stod valget mellem at fryse bærrene så vi senere kunne bruge dem, men vi har en meget lille fryser så derfor blev det til saft. Det er nemt, hurtigt og super lækkert.
LÆS OGSÅ :
Skal du have en flaske med på picnic, så check lige denne DIY ud….den er perfekt til formålet diy-vinholder-til-cyklen-lavet-af-dit-gamle-baelte
Dette skal du bruge:
3 kg. ribs
1,5 kg. sukker
1 vanilje stang
lidt atamon eller spiritus til at skylle flaskerne med.
4 l. vand
Tomme flasker med tætsluttende låg/prop
Sådan gør du:
Skyl ribsene og træk dem af stænglerne.
Kom ribs og vand i en gryde og lad det koge op. Lad det småkoge under låg i 20 minutter.
Sigt det gennem et bomuldsklæde. Du kan bruge et viskestykke, hvis du ikke har sådan en bomuldspose som her.
Skyl gryden og kom den sigtede saft tilbage heri.
Nu skal sukker og vaniljestang tilsættes. Lad saften koge op og simrekoge i 10 minutter. Hvis der dannes skum skal det skummes af.
Herefter kan saften hældes på rengjorte flasker. Det er en god idé at skolde flaskerne og efterfølgende skylle dem enten med atamon eller en spiritus indvendigt.
Nu har du dejlig saft til både at fortynde med vand og bobler.
LÆS OGSÅ :
Hvis du har lyst til at finde mere mad i naturen, så kig også på denne opskrift. Verdens-bedste-braendenaelde-suppe
Bliv løbende inspireret, hvis du følger Peekaboodesign et af stederne her:
No comments yet