Den nemmeste opskrift på ribssaft.

MVS go street hoodie & pants

Testing…testing…..

Så har jeg teststrikket for ” Mens vi strikker” første gang. (og jeg er bange for det også bliver sidste gang…fordi det tog mig så lang tid ;-/) Men det har været sjovt og udfordrende. Jeg besluttede mig hurtigt for, at jeg ville lave sættet lidt baggy. Jeg er ikke så pjattet med strik om hofterne, der sidder for stramt, så hellere sådan loose fit …Og det er det nu, faktisk tror jeg at det bliver et yndlingssæt i sommerhuset, når det bliver lidt køligere…

Men faktisk blev jeg også ret glad for det, med et par hæle til…det kan også noget… Faktisk glæder jeg mig til at style det lidt forskelligt…. fashion eller casual…det kan lidt af det hele. Og hey, det er fashionweek lige nu i København. er du til dit eget fashiondesign eller det modehusene dikterer for dig ?

The GO street hoodie and pants from "mens vi strikker".The MVS go street hoodie and pants from “mens vi strikker”.

Hvem er MVS, Mens vi strikker ?

Mens vi strikker er vel egentlig en gruppe veninder, der fandt ud af, at man kan få sådan nogle gode snakke, mens man strikker. Jeg husker, at have hørt Ditte udtale, at hun brugte for meget tid på de sociale medier, og skulle have sin telefon lagt væk. Og med strikketøj i hænderne var de ligesom beskæftiget på en bedre måde. Ud over Ditte Hansen består venindegruppen af  Trine Gadeberg og Christiane Gjellerup Koch, og samlet går de under navnet “mens vi strikker” for det hedder deres podcast, de hver uge ligger op på Podimo.dk 

De er alle tre skuespillere og laver hver deres. Men når de mødes en gang om ugen i Trines haveskur, så er det med strikkepinde og en gæst. Her snakker de om løst og fast, mens de strikker…du kan lytte til deres snak med sjove og inspirerende gæster og strikke samtidig. Jeg tror faktisk at det var under corona nedlukningen første gang, hvor jeg var begyndt at strikke Lærke Baggers “alone together sweater”, og så havde de hende inde til en snak…der blev jeg hooked. Du kan se min opskrift og version af hendes sweater her.

"german shortrow" a technic that I now have learned, it's used in the hood and front and back for the pants, so it's a quiet useful techniqe to get to know.

“german shortrow” a technic that I now have learned, it’s used in the hood and front and back for the pants, so it’s a quiet useful techniqe to get to know.

LÆS OGSÅ : Her kan du se et eksempel på min “fri-strikker” metode sustainable-knitwear-left-over-yarns-turned-into-a-colourful-cardigan

Hvem bliver teststrikker ?

Jeg hørte dem, og begyndte at følge med på IG, hvor de spurgte om der var nogen der var friske på at teststrikke…og der fik jeg skrevet “jeg er frisk”.  Og så tikkede der en mail ind, at det var de glade for, og om jeg ville vælge farver til mit sæt….Jeg blev lidt overrasket for ja, jeg har jo siddet som strikdesigner i en del år, men der har jeg bare tegnet hvad jeg gerne ville have, og så har nogen andre strikket det. Og når jeg selv har strikket, har jeg været #fri-strikker” altså bare strikket derud’a efter hvad jeg lige følte for. Så at strikke efter opskrift, og skulle bruge bestemte strikteknikker, det var jo lidt en udfordring. Men de fik en begynder, der kunne stille alle de spørgsmål, som der næsten kan opstå, når man læser en strikkeopskrift. Så det har helt sikkert også sin fordel….nu vil jeg mene ALLE kan forstå den opskrift. Ikke at der var de store rettelser…men jeg skulle da lige have den “tysker-vending” på plads….og så var der vist et sted med et antal masker der ikke helt gik op, men det var småting. Og jeg ringede til Christiane der straks var behjælpelig, så det var super…Er du blevet fristet til selv at prøve, så kan du finde opskrifterne her og her.

Her kan du se et eksempel på min “fri-strikker” metode sustainable-knitwear-left-over-yarns-turned-into-a-colourful-cardigan

I am really pleased with the result, and am sure this is going to be a favorite during the colder months here in Denmark.

I am really pleased with the result, and am sure this is going to be a favorite during the colder months here in Denmark.

Hvorfor tog det så lang tid?

Jeg havde jo ikke lige forudset en kæmpe vandskade i kælderen oveni køkkenrenovering.  Det var  tilbage i februar. Og vi har stadig ikke fået de sidste af vores ting hjem….Det siger vist noget om hvor omfattende den sk…. vandskade har været. Jeg går stadig og rydder op i kælderen, og vi har haft håndværkere i et væk…så det er også én af forklaringerne på, at jeg ikke har strikket på livet løs, men har måtte gribe en flyttekasse i ny og næ. Og jeg har pendlet frem og tilbage til og fra sommerhuset, fordi de affugtere der stod her, brummede i døgndrift og så var det ikke så sjovt, at sidde og arbejde her. Men… men… men…. nu er GO STREET sættet færdigt og jeg er overlykkelig for resultatet….Hvad synes du ? Er det cool ? og hvad siger du til at style med et par hæle ?

What do you think of my colour combo ?

What do you think of my colour combo ?

Tror måske jeg også fik lavet lidt for meget hængerøv eller jeg skulle måske bare have startet med at lave hvert ben ca. 5-6 cm før….men det er nok kun mig der lægger mærke til det. Eller tænker du også liiiiige en tand for baggy til én, der har passeret de 50?  Jeg ved sku’ ikke, men jeg er ret vild med dem…havde seriøst aldrig troet, at jeg ville sige det om et par STRIKBUKSER !!! det lyder jo som noget man kun laver til babyer….men hey, hvis I kunne mærke gennem skærmen, hvor bløde og lækre de er, så er jeg ret sikker på I forstår 100 %.

Og Garnet er fra LANG yarns og hedder Malou light, det er 72 % baby alpaka, 12 % uld og 16 % polyamid. Du kan se alle farver her.

Og her er et link til en dansk forhandler her 

strike a pose ;-DDDD

strike a pose ;-DDDD

Jeg har valgt farverne mørk grå melange som hovedfarve, den brune som mellem farve og karrygul og offwhite, som de tynde striber. Og der er brugt 1 nøgle af hver offwhite og karry gul. (og som I kan se på nederste højre bukseben, så manglede jeg den offwhite til sidste stribe, men brugte så istedet den karrygule, og så var der heller ikke mere af de to farver. Så har man længere ben end mig (jeg er 166 cm høj) så skal man have et nøgle mere af hver stribefarve. Og den brune brugte jeg 2 nøgler af. Og den grå har jeg brugt 7 nøgler. Og jeg har strikket sættet i str. L. Og længden på ben kommer jo an på din højde. Men det her giver dig lige en idé om hvor meget du bruger til sådan et sæt.

On the go with headset, tea and knitwear....what's not to like ???

On the go with headset, tea and knitwear….what’s not to like ???

Vil du følge hvad jeg ellers går og laver så hop forbi et af disse steder, hvor jeg løbende lægger nye DIY og design ideer op

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den nemmeste opskrift på ribssaft.