easy peacy-montering af elica emhætte- kitchenrenovation part 5

Hvor finder du din nye lejebolig ?

Annonce for Kvikbolig.dk

Det evige store problem, når man skal finde et nyt sted at bo. Og jeg er IKKE ekspert, men nu da min datter fylder 18 år om få dage, og hun har et brændende ønske om at få hendes eget sted, har vi været ude og søge. Så jeg vil lige videregive lidt tips til hvilke tanker, du skal skal gøre dig, inden du flyver fra reden.

My daughter and I in our search for a new home for her.

My daughter and I in our search for a new nted home for her.

Hvor starter du din boligsøgning ?

Vi kan søgt alle mulige steder….det er oplagt at finde grupper på facebook, lede på dba og finde steder på nettet som f.eks. Kvikbolig der har et kæmpeudvalg af lejebologer i hele landet ( lige nu er der faktisk over 9000). Men det er en jungle, og det kan være svært, hvis man ikke systematisere ens søgning. Hos kvikbolig kan du lave en søgeagent, så du får notifikation hver gang der kommer en bolig, der matcher dine ønsker.

Tips til din profilbeskrivelse.

Det kan også være en fordel at lave en profiltekst, hvor du beskriver digselv med ord som stabil, moden, rolig og god nabo. Det er nogle af de ting udlejer vil synes om og måske vælge dig. Prøv at undgå at skrive at du er ung og altid frisk på en fest, den går ikke ( også selvom det faktisk er tilfældet) Man skal huske at man “låner” en andens hjem, og de naturligvis helst vil finde en lejer der vil passe på stedet som var det deres eget, Og bevarer et godt naboskab, så det er vigtigt at du fremstår fornuftig og ansvarsfuld. Bliver du inviteret til en fremvisning af en lejlighed er det også vigtigt at du kommer og er præsentabel ( det er selvfølgelig ikke festgarderoben, men ligesom hvis du skulle til en jobsamtale).

in seach for a small rented place for my daughter.in seach for a small rented place for my daughter.in seach for a small rented place for my daughter.

in seach for a small rented place for my daughter we have used the site kvikbolig.dk.

Hvor skal du starte ?

Det vigtigste for dig er nok at starte med at lægge et budget. Find ud af hvor mange penge du har at gøre godt med. Hvad er dine indtægter og hvad kommer du til at have af udgifter udover huslejen. Det er vigtigt at du husker at tælle alt med. Der kommer altid uforudsete udgifter, så sørg for at have en konto til det, der kan pludselig komme en ekstra udgift….det kan være til alt fra en tandlægeregning, til at du får en brugt alt for meget varme en vinter, og det koster….

Kan du få hjælp til huslejen ?

Det er vigtig at du checker om du kan få boligstøtte. gå på borger.dk og her kan du ansøge digitalt. Det er ret nemt og kræver bare du har en lejekontrakt og ved hvad din indkomst er, så kan den hurtigt udregne hvad du kan få. Søg så snart du har din lejekontrakt, så du får den økonomiske støtte lige fra starten af dit lejemål. Du får det nemlig først fra den førstkommende måned fra din ansøgning er indsendt.

We were looking all over the internet for good seachsites for rented homes in denmark and found that Kvikbolig.dk was very easy to use.

We were looking all over the internet for good seachsites for rented homes in denmark and found that Kvikbolig.dk was very easy to use.

Overvejer du bofællesskab, kollegium eller delelejlighed?

Hvis du vælger at bo sammen med andre skal du være klar over at der kun er én på adressen, der kan få boligstøtte og vedkommende skal have de andre beboeres underskrift på ansøgningen.

Men derudover kan det være en god måde at flytte fra et trygt hjem, man har været vant til at dele med en familie til “dit eget”. Så hvis det er giver tryghed at have andre omkring dig, så er det måske en god idé, at tale med ét par venner/veninder om at dele et sted sammen.

Eller vælge et bofællesskab, hvor du ikke kender folk på forhånd. Det kan have den fordel, at hverken du eller de har på forhånd nogle bestemte forventninger til dig. Og du risikerer ikke at blive uenig med din allerbedste veninde. Det har både fordele og ulemper at flytte sammen med en tæt ven/ veninde. Når man pludselig er sammen 24-7 oplever man nogle sider af hinanden, som man måske ikke ellers ville se. Og igen det kan være både godt og skidt. Det er vist op til de enkelt venskaber at finde ud af.

Men én ting er sikkert, man er så også flere til at dele udgifterne. Det kan være en fordel både med udgifter til forsikringer, diverse abonnementer og meget andet.

When you are looking for your first home , you are going to make a good plan. Check out our checklist here.

When you are looking for your first home , you are going to make a good plan. Check out our checklist here.

Hvor meget plads har du behov for?

Du skal også overveje hvor meget plads, du selv har behov for, det kan jo varierer ret meget. Hvis det er en delelejlighed er der flere fællesarealer, som køkken, toilet og bad, terrasse/altan/have og måske en fælles stue. Vælger du din egen lejelighed, så skal du have de kvadratmeter med i din beregning. Har du behov for mere end en 1 værelses, altså vil du gerne at dit soveværelse er adskilt fra stue, så hedder det en 2 værelses. Ofte starter man i en 1 værelses lejlighed, hvor der er et lille køkken i den ene ende af et rum som også fungere som stue og soveværelse, så er der måske en lille entré og et adskilt bad/toilet. Det vil typisk være ens begynder lejlighed. Men det er heller ikke noget problem, idag kan du finde rigtig megen god inspiration til “tiny homes” på Pinterest, youtube og alle mulige andre steder på nettet. Det har faktisk været en trend de seneste år, at vi gerne vil leve på mindre plads, så hop med på den bølge. Og læs eventuelt mere her.

It wasn't always the same homes we fell for, but there are so many homes that there is something for everyone.

It wasn’t always the same homes we fell for, but there are so many homes that there is something for everyone.

Hvor skal dit nye hjem ligge?

Tag eventuelt rundt i de kvarterer du ikke kender og find ud af om du kunne bo der. Hvis altså dine første prioriteter er for dyre. Det kan være svært at få alle krav opfyldt, så ét af dem kan være at afsøge “nye græsgange”….altså være mere fleksibel omkring, hvor i byen du gerne vil bo. Det kan selvfølgelig være svært hvis det er en anden by du skal flytte til, men så tag og forhør dig blandt bekendte derfra eventuelt.

Skal du flytte til Århus, så læs eventuelt dette….også apropo små boliger aarhus-hotel-ferdinand-koerer-micro-homes

Men ofte vil det være nødvendigt at komme lidt udenfor midtbyen til en start.

Håber det har givet dig et par fif at læse med og så håber jeg du finder din drømmebolig.

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

easy peacy-montering af elica emhætte- kitchenrenovation part 5