kastanjehegn

Nyt år – Nye tendenser – Ambiente Trends 23+

2023 er skudt igang med fuld fart og nye tendenser

og inden længe bliver vi bombarderet med nye spændende produkter, som alle er blevet udviklet af designere, der har kigget dybt i glaskuglen, for at nå frem til det resultat, vi kommer til at se. Det er tankevækkende at mange brands når frem til samme tendenser. Men vi påvirkes alle af de samme strømninger i samfundet. Og så er der også nogle fremtidsforskere og trendspottere, der sammensætter tendenser, som designere og producenterne kigger på, inden nye designs bliver sat i produktion.

I forbindelse med alle mode og interiør messerne viser disse trendbureauer deres bud på de kommende tendenser. Jeg glæder mig rigtig meget til at besøge Ambiente d. 3-7  februar, hvor trendbureauet bora.herke.palmisano har udviklet tre tendenser for 23+. Dem kan du se her,  beskrevet og oversat af Pia Finne.

Med fokus på bæredygtighed, uventede nyskabelser og designikoner

Ambiente Trends 23+ er bygget op omkring levende verdener, der byder på nye fornemmelser og oplevelser. De tre trendverdener giver nye impulser, stimulerer kreativitet og inviterer til at se tingene fra usædvanlige perspektiver. Dermed hænger tendenserne sammen med udviklingen fra tidligere år og bringer dem overbevisende videre. Det gælder især bæredygtighed og den tilhørende materialeforskning, nye æstetiske løsninger, håndværk og digitale innovationer.

Læs her om et af de nye materialer der er kommet på markedet indenfor de seneste år. bananatex-det-nye-baeredygtige-materiale

“Efter to år i undtagelsestilstand peger alt på en ny begyndelse. I vores arbejde har vi fundet stærke levende temaer, der søger at besvare de presserende spørgsmål i vores tid på meget forskellige måder. Fælles for dem alle dog er en tæt forbindelse til mennesker, deres følelser og deres oplevelser,” siger Annetta Palmisano.

ambiente trends23+ unknown beauty

ambiente trends 23+ unknown beauty strange + gracious

unknown beauty_strange + gracious: Et miks af reality-æstetik møder det ukendte

unknown beauty_strange + gracious er navnet på den første af de tre tendenser. Her spiller længslen efter nye, overraskende oplevelser en afgørende rolle. Trenden afspejler et levende tema, der kombinerer ukonventionel tankegang og utrolige, nye kreationer. Det uventede finder vej ind i det velkendte boligmiljø.

unknown beauty_strange + gracious farvepaletten byder på intense, ekstravagante farver vekslende med blide og bløde nuancer. Mikrofarvetemaerne giver mulighed for individuelle fortolkninger og fokuspunkter, der spænder fra kølige til intense, fra neutrale til excentriske. Multifarvede og skinnende toner dominerer, ligesom iriserende regnbueeffekter eller et wet look også ses.

Materialemæssigt er der fokus på abstrakte, fremmede former og ukonventionelle overflader. Grænserne mellem det analoge og digitale flyder ud, og det samme gør de virkelige og de virtuelle verdener. Konvergensen mellem håndværk og teknologi frembringer nye produkter.

Som et levende tema har unknown beauty_strange + gracious overraskende løsninger i vente: Her er fokus på fascinerende farveskemaer og uventede æstetiske løsninger. Mønstre, omgivende refleksioner og lysets og skyggens spil skaber bemærkelsesværdige visuelle effekter. Fra ekstravagant til bizart, altid ekstraordinært og glamourøst på en særlig måde.

Et af de områder jeg helt sikkert skal besøge på Ambiente er NEW TALENTS…det er altid en eksplosion af quirky ideer og sjove tanker de unge talenter viser. Du kan her se hvad jeg fandt et af de tidligere år.  new-talents-on-the-interior-scene-from-ambiente

ambiente-trends23+ calming nature

ambiente trends 23+ calming nature careful + pleasant

calming nature_careful + pleasant: Ny vitalitet møder nærhed til naturen

Den anden tendens, calming nature_careful + pleasant, fokuserer på naturens beroligende kraft. Organiske former, blide farver og en gennemtænkt brug af ressourcer er lige så meget i fokus her som forholdet mellem mennesket og naturen. Organiske former og designs understøttes af bløde farver.

”Farvepaletten fokuserer på naturlige toner, som har en særlig blid effekt med deres sarte pigmentering. Den køligere orientering har nuancer fra planteverdenen, mens den neutrale palet rummer sten- og metalfarver. Mos, ler og en rosénuance giver et varmere udtryk”, “siger Palmisano.

calming nature_careful + pleasant udvisker grænserne mellem teknologi, forskning, kunst og håndværk. Materialernes livscyklus er en vigtig inspirationskilde. Nye løsninger tilbydes for eksempel af affaldsmaterialer, der bliver til nye råvarer.

Naturen er altid inkluderet i denne trendverden, også på kontoret: I arbejdsmiljøet nydes der også godt af et klart, roligt designsprog. Siddemøbler, borde og armaturer fremstår fokuseret på det væsentlige.

”Materialeforskning er stadig en af de vigtigste strategier inden for design, og tværfaglige designstudier forsker konstant i innovative, bæredygtige materialer. Vejen mod cirkulært design er fortsat den største bekymring, og den vil ledsage os kontinuerligt i løbet af de næste par år”, siger Palmisano.

ambiente-trends23+ lasting ideas

ambiente trends 23+ lasting ideas passionate + evocative

lasting ideas_passionate + evocative: Designikoner møder tiden her og nu

Den tredje trend, lasting ideas_passionate + evocative, kondenserer ideerne om fremragende designikoner til et levende tema, der søger løsninger lige her og nu. Designerne har de klassiske, ikoniske designs i tankerne, men designresultaterne er fundamentalt nye og moderne.

Grafisk og slående med stærke farver og konkrete former, fremkaldes der minder om designikonerne. Men fokus er på ønsket om at genfortolke velkendte begreber: gennemtænkte koncepter, der beskæftiger sig intensivt med nye behov, kan ses.

Fordi vores boligmiljø i stigende grad også bliver et arbejdsmiljø, findes modulære, alsidige løsninger.

lasting ideas_passionate + evocative farvepaletten danner grundlaget for kraftfulde designs: Benzin og blå nuancer dominerer den kølige ende af farveskalaen, mens intens orange-rød med nuancer af violet og gul ses i den varme farveskala. Både den enkelte farve og de sofistikerede farvesammensætninger. Eksempelvis karakteriserer grafiske plakmønstre og moderne mosaikker denne tendens.

Det overordnede koncept er klart i forgrunden ved lasting ideas_passionate + evocative, så forskellige materialer anvendes: Materialer – bløde elle faste – fremstillet af naturlige eller genanvendte ses, og materialer som sten eller marmor understreger holdbarhed.

lasting ideas_passionate + evocative understreger, at ikke kun hjemmemøbler, men også andre funktionelle produkter kan bruges på en særlig fleksibel måde. Også inden for ”work-living balance” er tilpasningsevnen understreget af multifunktionelle ting til indretningen.

“Samtidig spiller håndværk og ideen om en produktion, hvor specialfremstilling af små mængder eller unika, en vigtig rolle. Mange produkter er funktionelle og alligevel altid et design statement,” siger Palmisano.

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

kastanjehegn