DIY- Perleblomstarmbånd, sådan gør du. / daisy beaded bracelet DIY

Nem og billig wi-fi i dit sommerhus – easy and cheap wi-fi in your country cottage

Lavet i samarbejde med tp-link.

Jeg har fået nogle forskellige enheder i sommerhuset som kræver wi-fi for at jeg kan styre dem hjemmefra. F.eks. har jeg fået en luft til luft varmepumpe i sommerhuset. Læs artiklen her: opgradering-af-mit-sommerhus Den var egentlig årsagen til, at jeg begyndte at undersøge hvordan jeg kunne lave wi-fi i sommerhuset til en fornuftig pris. Jeg er for nærig og vil ikke bruge 200 kr. på det om måneden, så jeg har fundet en genial løsning, som jeg her vil dele med jer.

Mit smart home, er smart på alle måder, selv routeren "blender" fint ind i min indretning. Den er fra tp-link-

Mit smart home, er smart på alle måder, selv routeren “blender” fint ind i min indretning. Den er fra tp-link.

Wi-fi på den billigste måde.

Har du, ligesom jeg maskiner du gerne vil kunne styre og starte hjemmefra, men intet wi-fi i sommerhuset, så kommer løsningen her. Jeg synes de løsninger som tele selskaberne tilbød var for dyre. Det billigste løsning jeg fandt frem til var ca. 200 kr. pr. måned for en router og et simkort med en del data. Men jeg har jo egentlig kun behov for en meget lille mængde data, da jeg har det fint med at streame via hotspot til min telefon.

Datadelingskort eller machine to machine kort.

Der er disse to løsninger. Du kan enten vælge at bestille et datadelingskort, det er et ekstra sim kort til dit allerede eksisterende abonnement hos din tele udbyder. D.v.s. at du bare deler den data op som du i forvejen har på din telefon, så køre du wi-fi via routeren i sommerhuset når du er der. Og du har samme mængde data, som hvis du bruger mobilt hotspot. Det koster 29,- pr.  mdr. (hos telmore)

Vil du hellere have et machine to machine kort, som KUN bruges til at tænde og slukke maskiner i sommerhuset, så koster det også 29,- pr.  mdr. (hos telmore) Men der skal du være opmærksom på, at det kun har 300 MB data, hvilket er rigeligt til at tænde og slukke dine maskiner i sommerhuset, men du kan ikke bruge wi-fien til andet. Kommer du til at hoppe på det netværk og streame, så løber du meget hurtigt tør for data, så det er vigtigt, at det ikke sker.

Begge løsninger koster 29,- pr. måned, dvs. at du faktisk sparer 171 ,- pr. måned, så har du hurtigt tjent ind hvad en router koster, og du sparer mange penge i længden.

Dette er hvad du har behov for : en router og et simkort.

Dette er hvad du har behov for : en router og et simkort.

En router er et “must”.

En router kan du finde i forskellige prislejer, men de ligger typisk til mellem 300 kr. og op til ca. 1.500 kr. Jeg har valgt en af de dyrere modeller fra TP-link, den hedder Deco X50-4G, den kan have op til 150 maskiner tilsluttet, hvilket næppe bliver nødvendigt, men derudover indeholder den noget af den nyeste teknologi. Det er vigtigt at den understøtter 3G/4G teknologien, som den bruger til at gå på mobile master med.

Så enkelt er det.

Sæt simkortet i routeren.

Sæt simkortet i routeren.

Sæt netværkskabel i routeren og i stikkontakten.

Sæt netværkskabel i routeren og i stikkontakten.

Hent tilhørende app ned på din telefon og følg vejledningen.

Hent tilhørende app ned på din telefon og følg vejledningen.

Smart home er comfort home.

Med egen router og wi-fi kan jeg tænde Panasonic varmepumpen hjemmefra, så sommerhuset er behageligt opvarmet når jeg ankommer, og i de kolde vintermåneder sørge for at holde huset frostfrit.

Derudover kan jeg have nogle kontakter, hvor jeg kan tænde køleskab, lys og andre enheder. Jeg har også fået nogle udendørslamper, som jeg tænker skal kunne tændes via tapo stikkontakter. Og så har jeg overvågningskameraer også fra Tapo, som jeg også kan tilgå via sommerhusets wi-fi.

Det hele styrer du fra de apps der tilhøre dine maskiner. Og du skal opsætte disse når du er i sommerhuset ved dit sommerhus wi-fi. Og så er der typisk en app til hver brand/fabrikant.

My tech country home. When you want to combine function and aesthetics, this tp-link router is the perfect choice.

My tech country home. When you want to combine function and aesthetics, this tp-link router is the perfect choice.

Fakta boks

Husk også at hvis du får et datadelingskort skal du fjerne pinkoden på simkortet, dette kan du gøre ved at sætte kortet i din telefon, og gøre det derfra. Det kan være forskelligt fra telefon til telefon hvordan du gør dette, men find vejledning på nettet til netop din telefon. På machine to machine kortet er der typisk ikke pinkode, så det er lige til at sætte i routeren.

Du kan se mere om:

Tp-link router https://www.tp-link.com/dk/home-networking/deco/deco-x50/

Tapo stikkontakter https://www.tp-link.com/dk/home-networking/smart-plug/tapo-p110/

Tapo kameraer https://www.tp-link.com/dk/home-networking/cloud-camera/

Panasonic varmepumpe her https://www.aircon.panasonic.eu/DK_da/hzflagship

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY- Perleblomstarmbånd, sådan gør du. / daisy beaded bracelet DIY