Nem og billig wi-fi i dit sommerhus - easy and cheap wi-fi in your country cottage

OjeOje – Bæredygtige læsebriller – Cheap and chic

Dette indlæg er skrevet i samarbejde med OjeOje, men alle ord og holdninger er mine egne.

Model B in colour sand.

Model B in colour sand.

 OjeOje laver billige læsebriller i genanvendeligt plastik.

Man skulle tro, at det er svært at kombinere en bæredygtig livsstil med et farverigt look. Men det behøver det ikke være. Jeg har fundet nogle helt igennem skønne læsebriller, der både er farverige og bæredygtige. Det er fra et nyt dansk brillebrand, der hedder OjeOje.

Designeren og ejeren af brandet Mette Wotkjær, er ikke ny i faget. Hun udgjorde tidligere den ene halvdel af brillebrandet ”Have a Look”, som også specialiserede sig i billige læsebriller. Men denne gang er der sat fokus på miljøet. Der er en stadig stigende efterspørgsel på billige læsebriller, der også står inde for en bæredygtig produktion og materialer.  Ofte vil man tænke, at når det er billigt, kan produktionen og materialerne ikke være bæredygtige, men det har OjeOje gjort op med.

Gå ind og se det store udvalg af læsebriller her.

the plastic granutate made from clear waterbottles and other kind of plastic packaging .

The plastic granutate made from clear waterbottles and other kind of plastic packaging .

100 % genanvendt plastik bliver til de farverige stel.

Hele stellet på samtlige briller i kollektionen er lavet af 100% genanvendt plastik.  Der bliver anvendt plastik fra klare vandflasker, skruelåg og anden plastisk emballage til fødevarer.

Har du været på ferie i Asien vil du vide, at der flyder al for meget af den slags emballage rundt i havet og meget af det havner på havbunden eller strandene. Og tænk sig der kan komme disse skønne briller ud af den slags affald. Så du slår virkelig mange fluer med et smæk, som man siger, der er både hensynet til miljøet, hensynet til din pengepung og så hensynet til dine medmennesker der kommer til at se på de skønne farverige briller på din næseryg…

Fakta :

Forskning viser, at der vil være mere plast end fisk i vægt i verdens oceaner inden 2050.

På globalt plan samles kun 14% plast til genanvendelse. Sammenlignet genanvender man – 58% papir og op til 90% af jern og stål.

Tray made of recycled plastic. You can buy them in different colours from OjeOje.

Tray made of recycled plastic. You can buy them in different colours from OjeOje.

Mit brillevalg.

Når det kommer til læsebriller til denne pris, kan jeg godt lide at gi’ den gas. Så jeg har valgt nogle der kan matche både lidt farverigt, det mere afdæmpede og klassiske look.

Gå ind og se det store udvalg af læsebriller her.

Love these two-coloured glasses...purple and Brown....what a beautiful colourcombo.

Love these two-coloured glasses…purple and brown….what a beautiful colourcombo.

Ja, de findes også som solbriller

Solen har for alvor vist sin magt på det seneste, derfor vil jeg også lige pointerer, at der også findes solbriller med styrke hos OjeOje. Og dem har jeg også forelsket mig i… det vil du snart høre mere om….for denne sommer kommer jeg til at sidde ude på terrassen, ved vandet og i parkerne og nyde at jeg faktisk kan læse i solskin. Gå ind og se hvorfor jeg har ladet mig drage af solbriller med styrke her.

This classic look works with every look. This is model D in colour black.

This classic look works with every look. This is model D in colour black.

Checkliste før du vælger læsebriller

Skal du ud og finde læsebriller, så skal er der lige et par ting du skal være opmærksom på:

 1. Styrke: Det er vigtigt at vælge den rigtige styrke til dine læsebriller. Er brillerne for svage eller for stærke, kan det resultere i ubehag og forværre synsproblemerne. derfor kan det være en god idé at få testet din synsstyrke hos en optiker for at være sikker på, at du vælger den korrekte styrke.
 2. Pasform: Læsebrillerne skal passe på og til dit ansigt. Vælg et stel, der passer på din næse, uden at glide ned eller være for stram. Der skal være tilstrækkelig plads til dine øjne, og brillerne må ikke føles ubehagelige bag ørerne.
 3. Kvalitet: Selvom du er på jagt efter billige læsebriller, er det stadig vigtigt at du sikre dig, at de er af ordentlig kvalitet. Check at stel og linse er holdbare og god kvalitet.
 4. Linsens materiale: Læsebriller kan have linser af forskellige materialer, såsom plastik eller glas. Plastiklinser er normalt lettere og mere holdbare, men de kan være mere tilbøjelige til ridser. Glaslinser er tungere, men de er mere modstandsdygtige over for ridser og giver ofte en skarpere synsoplevelse. Vælg det materiale, der passer bedst til dine behov og præferencer.
 5. Design: Der findes et hav af forskellige læsebriller. Og der er efterhånden mange brands der har fokus på specielle designs. Men husk at de skal afspejle DIN personlighed og matche dit look.
 6. Bæredygtighed: Ikke alle læsebrille brands kan bryste sig af at have taget højde for miljøet. Så kig ordentlig efter når du vælger, for der findes som hos OjeOje brands der har tænkt det igennem og derfor kan efterlade et mindre CO2 aftryk.
  Colourful på den der candyfloss-agtige måde. De her briller emmer af sommer og sorbet. Det er model B in color purple.

  Colourful på den der candyfloss-agtige måde. De her briller emmer af sommer og sorbet. Det er model B in color purple.

  The sand colour glasses are kind of classic and goes with almost anything in your wardrobe.

  The sand colour glasses are kind of classic and goes with almost anything in your wardrobe.

Følg Peekaboodesign her:

facebook  Instagram  Bloglovin  Pinterest  Linkedin youtube

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem og billig wi-fi i dit sommerhus - easy and cheap wi-fi in your country cottage