boeger_peekaboo

Kort beskrivelse af de 3 DIY bøger af Lene Nissen.

Bogen ”DIY- Kreative idéer til en hjemmelavet JUL” af Lene Nissen, udkom ultimo Oktober 2015 på Muusmann Forlag i samarbejde med Saxo, der også sælger e-bogen.

E-bogen er på ca. 60 sider. Så den hænger sammen med resten af serien af DIY e-bøger Lene Nissen har lavet i samarbejde med Muusmann Forlag og Saxo. Jule bogen kommer dog også i en større version på tryk. Den vil være på ca. 120 sider og det bliver hermed muligt at få alle idéerne samlet i en bog, som kan tages frem år efter år, og inspirere til en masse hjemmelavet pynt.

I tråd med tidens tendenser til mere nørkleri og hjemmegjorte sager er julen det perfekte tidspunkt at folde sine kreative vinger ud. Julebogen kommer som den trejde i en serie DIY bøger, der vil sprede glæden ved at lave tingene selv, og ikke mindst det at lave tingene sammen med andre.

Bogen viser eksempler på utraditionelle kranse til døren, sjov spiselige pynt, personlig indpakning af dine gaver og masser af al den pynt du selv kan lave. Dette er blot nogle af de emner, der bliver vist eksempler på i bogen, og i mange tilfælde er der fokus på at bruge materialer man har ved hånden. Så genbrug og re-design af eksisterende ting er i fokus, så man ikke skal bruge en formue på materialer. Den kommer omkring alle de traditionelle ting, vi ønsker at lave i juletiden, på en sjov og moderne måde, og så du får en helt personlig jul.

Designer og stylist Lene Nissen vil komme med stribevis af sjove, finurlige og anderledes idéer. Der vil være udførlige forklaringer på hvordan tingene laves, hvor man kan finde materialerne og hvilke redskaber man ikke kan undvære som DIY’er.

Kreative redesign af dine LOPPEFUND

Loppemarkederne har aldrig været mere populære, vi jagter alle det gode kup eller noget der kan give vores hjem lidt kant, så det skiller sig ud fra mængden.  Designer og stylist Lene Nissen har tidligt set loppemarkedernes guldgruber, og har gjort mange gode kup, men i dag er det nærmest en livsstil for hende at finde alt fra sjove vintage kjoler til det rette skab på sommerens loppemarkeder. I denne bog viser hun hvordan hun re-designer og styler med loppefund.

Så har du forkøbt dig i loppeguld, men det var mere skinnende, da du stod på markedet end da du kom hjem. Står du med bunker, du ikke ved hvad du skal gøre ved, så kig med i bogen og lad dig inspirere til hvordan du kan re-designe, restaurere eller hvordan du styler dit hjem med dine nye køb. Der er trin for trin guides, så det er lige til at gå til. Der er lige fra små projekter, der hverken kræver de store kreative evner eller særlig lang tid, til projekter for den mere øvede og tålmodige handykvinde.

Selv udtaler Lene om hele DIY bølgen og upcycling tendensen i tiden:  “Det glæder mig rigtig meget, at vi som forbrugere begynder at tage stilling til hvad og hvor meget vi forbruger. Der er en klart tendens i tiden til mere sund fornuft, og genbrug er blevet moderne. For vi kan købe os til alt, og de personlige historier der ligger bag de gamle arvestykker el.lign. dem kan man ikke købe. I dag er det at have tid en større ressource end penge. Og ved at bruge tid på DIY projekter udstråler vi overskud, og det er nok det største vi kan præstere lige nu i et samfund, hvor stress er blevet en folkesygdom.

DIY- Sommer

Det er sommerferie tid, og der er tid til masser af nørkleri. Her har designer og stylist Lene Nissen samlet en bog fyldt med sjove, finurlige og anderledes idéer til noget af det, du kan lave af sommerens materialer. Som strandfund, grøftekantens blomster og hyldens smukke flor.

Så tøm ungernes lommer og brug en regnvejrsdag rundt om bordet med lidt lim og god fantasi. Det er altid sjovt at se, hvad der kan blive skabt af kreative påfund. Denne bog kan give inspiration og udførlige forklaringer på hvordan tingene laves. Ofte vil man dog opleve, at det er når man bygger videre på idéen og får skabt sit eget udtryk, at magien opstår.

Bogen rummer også et afsnit med DIY møbler til dit uderum. Og lige nu hvor hylden blomstre vil der også kunne hentes skønne opskrifter med hyldeblomster.

Bogen er den første i en serie på forlaget Muusmann med DIY idéer til forskellige årstider.