Houzz har spurgt mig om julens største jule tendenser 2018.

https://www.houzz.dk/ideabooks/115966059/list/5-eksperter-her-er-de-stoerste-juletrends-i-2018

 

Linenme interior blog.

5 Good Things with Danish stylist and maker Lene Nissen

This month on 5 Good Things we’re thrilled to be joined by Danish fashion designer, interior stylist and DIYer extraordinaire, Lene Nissen. An expert in creating beautiful things, whether seasonal decorations or up-cycling flea market bargains, Lene shares her passion in her books, in magazines and newspapers, and on her blog www.peekaboodesign.dk. She loves to encourage people to have fun with different objects and materials, drawing on her background in fashion for ideas and inspiration on colours and textures.

read more here

A cosy corner of the guests room.

A cosy corner of the guests room.

Nørrebro bycenter’s julenummer 2017.

Udkom 22 nov. 2017 i et oplag på 50.000

NBC page 8 and 9....if you can read it you can get to know a little bit more about me and me christmas traditions.

NBC page 8 and 9….if you can read it you can get to know a little bit more about me and me christmas traditions.

I have to say....if you have kids....these candy figures are just so adorable, and easy peacy to make.

I have to say….if you have kids….these candy figures are just so adorable, and easy peacy to make.

Femina nr. 15 2017

Her viser Femina vores orangeri, det er bygget af gamle vinduer, der er blevet renset ned, alle glas ud og malet op igen med linolie maling. Jeg elsker det sted….og vi bruger det til alt muligt…femina-nr-15-2017

Boligmagasinet no. 206 Marts 2017.

Boligmagasinet viser på side 107 diy-dronningernes GENIALE IDÉER…..(intet mindre ;-))

Boligmagasinet-no-207-marts-2017

Boligmagasinet-no-207-marts-2017

Magasinet Liv d. 7 februar 2017.

© Lene Nissen

Boligblogger: Nyt er kedeligt – det fortæller ikke, hvem du er

Genbrug er blevet ekstremt populært, men vi kan sagtens få endnu mere ud af vores gamle fund, mener Lene Nissen

7. februar 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Hvis du spørger Lene Nissen, er der praktisk talt ikke nogen ting, som ikke kan genbruges. Alting kan jo vaskes og renses, som hun siger.

“Det skulle da lige være et gammelt toilet eller gebis,” ender hun dog alligevel med at nævne.

47-årige Lene Nissen er en ægte genbrugshaj. Hun har skrevet en række bøger om genbrug, upcycling og DIY’s, og så er hun netop nu aktuel i DR’s program Fra yt til nyt. Hun er uddannet beklædningsdesigner, men efter 18 år med den titel valgte hun at skifte spor.

“Da jeg fik børn, begyndte jeg at skrive livsstilsartikler. Jeg skrev en masse artikler om sjove ting og sager, som man kan lave med ungerne, og ellers også en masse om bolig og livsstil.”

På et tidspunkt valgte Lene at gøre skriveriet til sin levevej. I dag skriver hun stadig livsstilsartikler til forskellige aviser og magasiner, hun skriver bøger, og så har hun bloggen Peek a Boo, hvor hun især deler en masse fine og enkle DIY’s.

Gamle sager skal have nyt liv

Lene har altid haft en forkærlighed til gamle designklassikere, og i dag er hendes mission, at gamle ting og sager skal få nyt liv.

“I en bolig gør det rigtig meget at få genbrug eller arvestykker ind. Det skal selvfølgelig ikke ligne en stor genbrugsbutik, men det sjove ved genbrugsting er, at vi kan style dem på en moderne måde,” siger Lene og tilføjer:

“Og så kan vi jo hjælpe tingene lidt på vej ved at gøre noget ved dem, bruge dem på en anden måde eller sætte dem sammen med nogle andre, nye ting.”

Og her kommer vi til en af Lenes vigtige pointer. Der er nemlig stor forskel på at genbruge og upcycle, som er Lenes primære fokus.

“Upcycling handler om at tage noget eksisterende og give det en merværdi, så det bliver endnu federe, end det var. Du kan enten blot renovere det, eller også kan du give det en helt ny funktion,” forklarer Lene.

Genbrug er derimod noget lidt andet.

“Genbrug er, at du bare overtager en gammel ting og bruger den. Genbrug er, når tingene går i ring, så du bruger noget, som andre har haft glæde af.”

Lene Nissen
© Lene Nissen

Ikke forkert at gå på loppemarkeder

Lene er også temmelig pjattet med genbrug, men det er især spændende at gøre noget ved sine gamle fund, mener hun. Og denne tendens er ikke særlig stor endnu, selvom der er en kæmpe interesse for genbrug og loppemarkeder.

“I dag er det slet ikke forkert at gå på loppemarkeder, som det var tidligere. Det er blevet meget populært, men der er stadig ikke særlig mange, der får gjort noget ved de ting, som de finder.”

Det handler om at se noget andet i de ting, som vi omgiver os med – noget som Lene i øvrigt altid selv har gjort. I 10. klasse syede hun eksempelvis en nederdel og en hat af et gammelt gardin, og i dag lader hun sig heller ikke begrænse, når hun forvandler én ting til noget helt andet.

“Jeg ser mulighederne i de ting, jeg ser, og jeg synes, at det gør ting lidt mere spændende, når de har en historie. Dermed ikke sagt, at jeg ikke kan lide nye ting – det kan jeg godt. Men et hjem, som kun er fyldt med nye ting, bliver hurtigt kedeligt, for det fortæller ikke ret meget om personen.”

Opfordringen fra Lene er derfor klar: Gå på jagt efter nogle gamle, fine ting på loppemarkeder eller i dine gamle kasser på loftet, og brug dem i din indretning – og husk, at selv små ting kan gøre underværker.

 

loerdagsliv_7-loerdagsliv-16-07-2016-lands-1udg

Og sådan så artiklen ud på nettet.

http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/ECE3298073/om-jeg-har-mange-genbrugsting-i-mit-hjem-ha-ha-det-er-godt-du-ikke-snakker-med-min-mand/

Og 14. april 2016 skrev de på everclassic dette interview.

Everclassic blog d. 14 april 2016.

Everclassic blog d. 14 april 2016.

Hjemme hos designer, loppehaj og DIY’er Lene Nissen

og på ChriChri.dk vil du kunne flere af mine DIY’s og her en lille Q & A.

Fra ChriChri december 2015.

Fra ChriChri december 2015.

http://www.chrichri.dk/lifebeyond/interior-diy/2015/12/her-er-diy-bogen-der-gor-det-nemt-at-vaere-kreativ/

På BoShop’s blog havde de spurgt 19 DIY bloggere om hvilken DIY de var mest tilfredse med i deres stuer, Jeg fortæller som nr. 17 om denne kombi hylde og radiatorskjuler.

http://www.boshop.dk/blog/diy-i-boligen-det-fedeste-jeg-har-lavet-til-stuen-er.html

Boshop's blog i slut juni 2016.

Boshop’s blog i slut juni 2016.

30. november 2015 Skrev Forbundet Arkitekter og Designere.

Gør-det-selv-designer har gjort det selv

Designer Lene Nissen, der driver firmaet Peekaboo design, hylder en filosofi om at gøre det meste selv. Ikke kun når det gælder design men også når det gælder at passe tøjbutik, blogge, tage foto, skrive og sælge
30. November 2015

Af Morten Bonde

Lene Nissen er i dag en kendt designer og skribent. Hendes firma er specialiseret i gør-det-selv eller DIY som det hedder.  Hun har netop udgivet en stor gør-det-selv julebog og flere DIY-bøger er på vej.

At hun er nået dertil skyldes ikke langsigtet planlægning. Snarere tværtimod, fortæller hun.

– De fleste muligheder er opstået fordi, jeg hele tiden er åben over for at prøve noget nyt. For eksempel havde den forlægger, der udgiver min jule-gør-det-selv-bog talt med forlaget Saxo om, at jeg kunne udgive to DYI-bøger hos dem, fortæller Lene Nissen, der er uddannet i 1992 fra designskolen i Kolding på det, der dengang hed beklædningslinjen.

– De første år arbejde jeg med strikdesign, især herrestrømper med mønstre. Måske kan nogen huske de EU-strømper, Uffe Ellemann-Jensen have på i en tv-debat med Poul Nyrup Rasmussen. Det var os, der designede dem, siger hun.

Efter et par år flyttede Lene Nissen til København fra Østjylland og fik arbejde som designer hos tøjfirmaet Nice Girl. Her fik hun muligheden for at arbejde med andet end tøjdesign, som hun var uddannet til.

– Jeg kunne selv forme jobbet. Jeg fik mulighed for både at designe en kollektion, have indflydelse på indretningen af en ny butik og designe firmaets logo, siger Lene Nissen.

Efter jobbet hos Nice Girl udbyggede hun sit CV med en uddannelse som emballagedesigner på den grafiske højskole, inden hun blev selvstændig og stiftede Peekaboo med adresse hjemme i familiens lejlighed på Østerbro i København.

– Det virkede måske lidt underligt, at jeg vendte tilbage til tøjbranchen, når jeg nu havde taget en uddannelse indenfor emballage. Men det var fordi sælgeren, jeg havde arbejdet sammen med hos Nice Girl, foreslog det. Hun havde i mellemtiden forladt firmaet og sagde til mig, at hvis jeg som selvstændig ville designe alt det tøj, jeg ikke kunne få lov at designe hos Nice Girl, så skulle hun nok sælge det for mig, siger Lene Nissen.

Med uddannelsen indenfor emballage design havde Lene forestillet sig, at hun skulle tilbyde mindre tøjfirmaer en pakkeløsning, der indeholdt eksempelvis design af firmaernes tøj, emballage og logo. Men sådan blev det ikke. I stedet valgte hun at gå sammen med sælgeren og lave et tøjmærke, som henvendte til kvalitets- og trendbevidste kvinder.

Dog valgte sælgeren at springe fra i sidste øjeblik, og derfor valgte hun at fortsætte alene som tøjdesigner.

– Jeg tænkte, at jeg simpelthen måtte prøve at designe mit eget tøj og have egen engros virksomhed, siger Lene Nissen.

Og sådan blev det. Hun lavede en liste over de 10 bedste tøjbutikker, hun allerhelst ville have repræsenterede hendes brand og kontaktede dem selv en efter en.

– Det havde jeg et vist held med. 9 af de 10 sagde ja. Jeg havde selv rollen som både designer og sælger, selvom jeg ikke var særlig god til det sidste. Alligevel kørte det derudaf. På et tidspunkt havde jeg 60 tøjbutikker som kunder, fortæller hun.

Selvom hun dengang var gravid for første gang, valgte Lene Nissen alligevel at åbne en tøjbutik i Skt. Peder Stræde i det indre København. Oveni rollen som designer og sælger valgte hun også selv at stå i butikken en del af tiden.

– Jeg tror det ligger i mig, at det, jeg kan gøre selv, det gør jeg selv. Så undgår jeg for mange faste udgifter, fortæller hun.

Den strategi har fungeret for hende – men ikke altid, har hun måtte sande.

– Som højgravid blev det for meget både at drive butik og designe, sælge og holde engros firmaet kørende. Godt nok havde jeg et par ansatte i butikken, men jeg var ikke god til at give ansvaret fra mig. Derfor måtte jeg sætte firmaet i bero efter fødslen. Da min datter var ti måneder, havde jeg afviklet det hele og kunne endelig gå på rigtig barsel, siger hun med et smil.

Efter barslen med den anden datter begyndte et nyt kapital som selvstændig, i begyndelsen sideløbende med et job hos Cottenfield som designer af herrestrik og accesories.

– I min fritid begyndte jeg at skrive livsstilsartikler. De handlede tit om projekter med børn, fordi jeg jo havde små børn selv. Ofte havde det en DIY (Do it yourself – gør-det-selv) vinkel. Det gik ret godt. Efter et stykke tid havde jeg så meget at lave, at jeg kunne sige mit designjob op. Det gjorde jeg så, men kort efter lukkede en af mine største kunder, et blad, der hed Kreative kvinder. Så det skulle vise sig ikke at blive så let, som jeg havde forudset. Men så måtte jeg jo ud og sælge mig selv, siger designeren.

Erfaringen med den store kunde, der lukkede, har med egne ord lært Lene Nissen ikke at satse alt på en hest.

– I dag skriver jeg til forskellige blade og magasiner. Jeg har udgivet tre DIY-bøger og har en blog (link), som jeg satser mere og mere på, fortæller hun.

Filosofien om at klare mest muligt selv holder hun stadig fast i. Hun får stadig selv ideerne til sine gør-det-selv-projekter, skaffer materialer, skriver om ideerne og tager selv fotos til de blade, hun afsætter til. Ikke sjældent er billederne taget i familiens sommerhus eller lejligheden på Østerbro, og skal der modeller på, er det ofte familiens to piger på 9 og 12 år.

På den måde gør gør-det-selv-designeren det meste selv.

pr

http://www.faod.dk/Nyheder/G%C3%B8r-det-selv-designer-har-gjort-det-selv/?highlight=lene nissen