En rigtig gentleman...

Lav en super cool heks !

Så er det NU !

Iaften skal heksen brændes på bålet…og alle med respekt for sig selv og deres barnlige sjæl…skal da lave en skræmmende én af slagsen. Jeg viste igår i Børsen opskriften på en rigtig “sej” heks. Og nåede I ikke at læse den, så kommer her en lille sneak…i billeder på hvordan du gør.

kosten sættes på gaffel grenen, Peekaboo design.

 

der fyldes hø i dukken, Peekaboo design

 

tegn ansigtet på med tuscher.

 

den lille heks må afgive sin hat, Peekaboo design

 

 

Og husk det er IKKE en hyldest til afbrænding af kvinder i gamle dage, vores heks skal blot vise de hekse man tidligere mente fløj over himlen i flokke på vej til Bloksbjerg denne nat. Her mødtes de denne nat og lagde skumle planer. Og lige præcis denne nat er i gammel folketro ladet med stærke kræfter, så urter samlet denne nat, vand i helligkilder og duggen på græsset, mente man havde helende kræfter Og derfor valfartede syge til helligkilder netop denne nat.

tid til afgang

tid til afgang, Peekaboo design

Holger Drachmann skrev midsommervisen som synges over det ganske land i aften og i sidste vers skriver han netop om at hver by har sin heks, og at man tænder glædesblus / bål for at holde dem på afstand. Sangen blev skrevet i 1887 til stykket “Der var en gang” som blev opført på det Kongelige Teater.

 

portræt af en lidt fornærmet heks ;-), Peekaboo design

Vi elsker vort land,

og med sværdet i hånd

skal hver udenvælts fjende beredte os kende,

men mod ufredens ånd under mark over strand,

vil vi bålet på fædrenes gravhøje tænde

hver by har sin heks, og hver sogn sine trolde.

Dem vil vi fra livet med glædesblus holde

vi vil fred her til lands Sankte Hans, Sankte Hans!

Den kan vindes, hvor hjerterne aldrig bli’r tvivlende kolde.

 

RIGTIG GOD SANKT HANS TIL ALLE !

1 comment

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En rigtig gentleman...