kastanjehegn

Skab en god dialog om en hjemmearbejdsplads

Annonce

Det er blevet mere og mere almindeligt at arbejde hjemmefra efter Covid-19 pandemien.

 

Hjemmearbejdspladsen ser ud til at være kommet for at blive, og derfor kan der være spørgsmålstegn ved, om der er regler for, hvordan en hjemmearbejdsplads indrettes korrekt.

 

Er der krav til hjemmearbejdsplads? Kræves der speciel belysning, ergonomiske borde og stole? Kan den ansatte kræve et fuldt møblement til sin indretning af hjemmekontoret i privaten? Der er mange spørgsmål, der kan rejse sig, hvis man skal arbejde hjemmefra.

 

 

Regler og krav

Arbejdstilsynet har udarbejdet et skriv, hvori der opfordres til, uanset om hjemmearbejdspladsen er for en kortere eller længere periode, så bør man tage højde for, hvordan skader og gener undgås. Så der er nødvendigvis ikke forskellige krav til hjemmearbejdsplads for en kortere eller længere periode, hvad angår skader og gener. Læs om regler og krav for hjemmearbejdsplads her.

 

Hvis en hjemmearbejdsplads skal etableres for en kortere stund, så bør arbejdsgiveren og den ansatte gå i dialog om, hvordan der skabes et godt arbejdsmiljø, hvor det er muligt at være produktiv og effektiv i sit eget hjem. Derudover er det vigtigt, at man har en god arbejdsstilling. Arbejdsgiver og den ansatte skal i fællesskab sørge for, at arbejdet i hjemmet kan udføres både sikkerhed- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Et krav til hjemmearbejdsplads er en god dialog mellem arbejdsgiver og den ansatte.

 

 

En kontorstol med de rigtige funktioner

Der er krav til inventarets egenskaber. En kontorstol skal kunne have et sæde, der giver mulighed for individuel tilpasning og varieret siddestilling, sædehøjden, sædedybden og sædehældningen skal kunne justeres, kanterne på forkanten af sædet skal være afrundet, ryglænet skal kunne tilpasses lændesvajet og polstringen på sædet skal være af passende tykkelse. På den måde får man den rigtige siddestilling, hvor man kan udføre en produktivitet arbejde.

 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

kastanjehegn