Green Living-En tendens vi ikke kommer udenom.

Give Away til én heldig med grønne fingre !

Give Away på bloggen. Fin "grow" ampel fra Anne Black på højkant.

Give Away på bloggen. Fin “grow” ampel fra Anne Black på højkant.

Efter mit seneste indlæg er jeg så heldig, at kunne tilbyde en give away, hvor du kan vinde en af Anne Black’s skønne hængende porcelæns potter. De er super fine hånddrejede og med lyse lædersnøre….det eneste du skal gøre er at :

– skrive i kommentar feltet, hvor du vil hænge potten og hvad du vil plante i den, hvis den bliver din. ( du skal ikke blive nervøs hvis din kommentar ikke bliver synlig med det samme. )

– like Peekaboo design på facebook eller subscribe til feeds her på bloggen.

– Du er naturligvis også velkommen til at følge mig på instagram.

Og så kryds fingre til næste mandag ( d. 16 marts ), hvor en heldig vinder bliver trukket.

Lettere bliver det ikke….

Jeg vil også lige give dig lidt inspiration til potter og ophæng på budget….som du selv kan lave. Jeg fik en kæmpe palme for lidt tid siden, og havde ikke så stor en potte, som den kræver, og syntes hurtigt at man kunne blive ruineret, hvis jeg skulle ud og købe én. Så jeg gik i tænkeboksen, og nåede frem til denne løsning….som er virkelig budget-venlig og passer super til looket i stuen.

Murerbalje pakket ind i en kaffesæk. DIY der tager mindre end ½ time og koster håndører, so to say !

Murerbalje pakket ind i en kaffesæk. DIY der tager mindre end ½ time og koster håndører, so to say !

Dette brugte jeg :

You will need this.

You will need this.

-leca nødder (til at lægge i bunden som dræn)

-god jord

-en stor murerbalje

-en kaffesæk

og så din store plante

Sådan gør du:

klip snoren kaffesækken er syet sammen med op i hver ende ved åbningen, og trævl den op, så du ikke ødelægger ægkanten på stoffet, og du får den lange snor.

Nu har du et langt stykke sækkelærred, og to lange snore. Læg det rundt om baljen, så du kan folde ca. 10 cm ned i baljens indvendige kant. Det overskydende folder du bare ind under baljen. Bind nu den øverste snor rundt om. Og endnu én snor længere nede. Hvis det ikke lægger sig pænt i kanten kan du sætte nogle stykker dobbeltklæbende tape rundt i kanten, for at få lidt hold på det. Hvis den er lige så stor som denne, så sæt den på den blivende plads, og fyld først bunden med lecanødder, herefter planten og godt med jord ned om, så planten står godt fast.

Alle materialer (med undtagelse af kaffesæk og plante) er fra Silvan.

Green Living in your livingroom, makes the air in your room cleaner, and living with plants makes you happier. It's been proven, so go make your place a better and greener home.

Green Living in your livingroom, makes the air in your room cleaner, and living with plants makes you happier. It’s been proven, so go make your place a better and greener home.

Og lige et til lille fif…du kan også selv lave nogle ophæng til de potter du allerede har. Det du ser på billedet har jeg lavet af sisal snor (også fra Silvan). Jeg bruger en ring foroven, det kan være en gammeldags træ gardinring, en stor nøglering eller noget andet, som er stort nok til at komme på den krog, hvor du gerne vil hænge din plante.

DIY net for your hanging pots.

DIY net for your hanging pots.

Så skal du bruge 4 stykker snor á 3 meter. Dem folder du på midten, og sætter i ringen. Herefter tager du dem to og to og binder knuder, så de danner et net forneden, og til sidst binder du en knude hvor alle snore er samlet. Trævl snoren op og klip så alle ender er lige lange…se eventuelt en udførlig vejledning her.

Håber du er blevet inspireret til masser af grønne planter i dit hjem, og til at deltage i konkurrencen her, så du på lækreste vis kan få én af dine planter op og flyve.

Husk det giver bedre velvære, sundere indeklima og meget mere at bo med planter…læs mere om det her.

Alle planter er fra Floradania, der hjælper danske gartnerier med at markedsføre deres skønne potteplanter.

Og og og…i Black butikken vil der fra torsdag d. 12/3 være mulighed for at se Kaja Skytte’s rumlig installation, som fortolker og forbinder byens grønne område på en ny måde. Med detaljen i fokus vil konstruktionen afspejle forbindelsen mellem forskellige skala ? kroppen, naturen, rummet og byen.

Og lampe firmaet Anour viser deres helt fantastiske enkle lamper i metal, og under udstillingen vil Black udvide butikkens udvalg med en speciel udgave af håndlavet porcelæn fra Anne Black, smukke pot-pourri poser, bøger, magasiner, blomster og planter.

Og vil du gerne i gang med forspiringen, så gå tilbage til dette indlæg, hvor jeg guider dig til at lave miljørigtige så potter…. Green IS the new Black…sådan er det bare !!!

 

21 comments

 • Betina Zachariasen

  Altså, jeg burde måske i virkeligheden slet ikke deltage i din fine give-away, da jeg på ingen måde har grønne fingre!;) MEN, jeg vil så utrolig gerne have det, og især når nu der findes så skønne potte-løsninger som dem du præsenterer her!
  Med manglende plante-erfaring, så vil jeg nok satse på at sætte en kaktus eller sukkulent i den smukke potte, noget jeg ikke sådan lige kan tage livet af, he he.. Og så skulle den hænge så fint i mit snarlige nye køkken tror jeg…;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Ørum

  Jeg vil hænge den i hjørnet i min stue med en grøn plante jeg har i forvejen,kan ikke huske hvad den hedder,men er grøn,har hjerteformede blade og hænger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai O.

  Åh, jeg elsker at fylde mit hjem med grønne planter. Og den der, den mangler vi just præcis nede i ét af hjørnerne i vores stue, og jeg skal have sådan en fin falde-ned-med-sine-fine-grønne-små-blade-bregne i den. Den hedder noget mere end bare en bregne, men det kan jeg ikke huske 😉 FINT!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Da jeg bor i en ægte studie-1værelses lejlighed, så har jeg vel egentlig ikke så mange muligheder, men jeg kan godt lide at joke med, at min lejlighed da både er opdelt i køkken, spisestue, dagligstue, kontor og soveværelse, haha 😉 Så jeg ville da helt bestemt hænge den i min dagligstue med en af de der pæne, flade kaktusser i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke nogle skønne, nyttige tips du kommer med på din blog. Jeg ville helt klart hænge denne smukke potte i mit køkkenvindue, og bruge den til krydderurter. Det er altid dejligt at have tingene lige ved hånden når der er brug for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane Rønsted Tvede

  skal hænge i mit køkken sammen med krydderplanterne <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miatilda Andersen

  Den skulle hænge i køkkenet – med en chiliplante måske..
  Miatilda A // aimlovelive@gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • rikke litske

  Hey Lene. I mit køkken med spiselige blomster…eller i haven ved siden af hængekøjen med peanuts i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Jeg ville hænge den i stuen med en eller anden form for sukkulent 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Seline T

  åhhh det ved jeg faktisk ikke 🙂 Men der skal helt sikkert være en plads til den i min lejlighed

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine Jensen

  Fremtiden byder projekt-lejlighedssammenlægning, så jeg vil hænge den i vores nye køkken og plante lækker basilikum i den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pia sroka

  Jeg vil bruge den i mit køkken til krydderurter. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HeLene

  Jeg ville bruge den til min aloe vera som trænger til en om plantering her til forår! Den er så smuk den krukke, tak for skøn blog og konkurrence!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg ville fylde potten med lækkert grønt som kløver, oregano og timian, og hænge den op tæt på vinduet i mit køkken så jeg altid har friske krydderurter ved hånden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie C

  Ville hænge den i mit køkken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Jakobsen

  Jeg ville hænge den på min kære teenage datters værelse med en fjerblomst i. Det ville være så flot.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sonja zattlander

  jeg vil finde en skøn orkide at komme i potten:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Lene, jeg vil selvfølgelig hænge den i mit skønne køkken i hjørnet ved lænestolen….og tænker umiddelbart at der er flere af mine planter der kunne komme op i bl.a. en pelagonie…ellers vil jeg gå på jagt i min mors have for inspiration.
  Kh. Maria.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  jeg tænker i mit sommerhus 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Green Living-En tendens vi ikke kommer udenom.