Julestemning og god mad i Århus.

Den gamle by og new Nordic food.

Selvom julen er ovre og nisserne hænger os langt ud af halsen, vil jeg alligevel vise jer en jul, der altid vil bringe hygge og smil på læben, nemlig jul i den gamle by i Århus. Og så vil jeg også dele endnu en fantastisk frokost restaurant i Århus.

Although Christmas is over and, we all want to move on to a New year, I still want to show you a Christmas that will always bring warmth and smile, namely Christmas in the old city of Aarhus. And also share another fantastic lunch restaurant in Aarhus.

Det er jo næsten som et maleri af H.A. Brendekilde, men det er faktisk virkeligheden i den gamle by i Århus.

Det er jo næsten som et maleri af H.A. Brendekilde, men det er faktisk virkeligheden i den gamle by i Århus. Præstens enke og datter taler med en svend der kommer forbi køkkendøren.

Vi startede søndag med at nyde en skøn morgenmad på hotellet, og derefter checke ud for at køre i Den gamle By. Vi var blevet advaret om at det kunne være svært at finde p-pladser i nærheden…og det var det, så har man mulighed for at sætte bilen et andet sted, så gør det.

Når man kommer ind bliver man mødt at hestevogne, og beboere i husene, der er købmænd, bagere, tømrere og meget andet godtfolk…fra en svunden tid. Der var sågar nogen steder, hvor man kunne købe ting som i gamle dage.

We started our Sunday by having a delicious breakfast at the hotel, and after that went to the old city. We had been warned that it could be difficult to find parking spaces near and that it was, so if you can leave your car somewhere else, do it.
When you enter, you are greeted with horse-drawn carriages, and residents of the houses, there are merchants, bakers, carpenters and other good people from a bygone era. There were even some places where you could buy things like in the old days

Købmanden i den gamle by. Og smagsprøver på den lokale brændevin.

Købmanden i den gamle by. Og smagsprøver på den lokale brændevin.

Stemningen er i top i den gamle by, hvor der både er juletræsskoven, julemarked på torvet og pyntet op til jul i husene.

The atmosphere was really splendid in the old town, where there were Christmas tree forest, the Christmas market at the market square and the houses were decorated for Christmas.

Juletræ i en af stuerne med fe-hår, det ser man heldigvis ikke så ofte mere, det var lavet af glas derfor var det forfærdeligt at røre ved. Men smukt så det ud.

Juletræ i en af stuerne med fe-hår, det ser man heldigvis ikke så ofte mere, det var lavet af glas derfor var det forfærdeligt at røre ved. Men smukt så det ud.

I juletræsskoven tittede trolde op af skovbunden.

I juletræsskoven tittede trolde op af skovbunden.

Det var lidt spøjst at se ens barndom på museum, for det føltes lidt sådan at gå en tur i den nye afdeling fra 1970’erne. I radio forretningen kan man finde den første kassettebåndoptager jeg fik som barn, og i bagerbutikken kan man få hjertebrød, og i den lille Odeka købmand havde ekspedienten samme brune kittel med orange detaljer, som også fandtes dengang jeg fik en femmer til lørdagsslik.

It was a little funny to see your childhood in a museum, because it felt a bit like that, to take a walk in the new part of the old town, from the 1970s. In the radio shop, one can find the first cassette tape recorder I got as a child, and in the bakery can get heart shaped bread, and in the small Odeka merchant had the clerk same brown coat with orange details, which also existed at that time I got a fiver to buy Saturday candy.

Rock museet i den gamle by- Her var stuer fra 70'erne og masser af musik fra Århus, storhedstid indenfor musikken.

Rock museet i den gamle by- Her var stuer fra 70’erne og masser af musik fra Århus, storhedstid indenfor musikken.

Inden vi forlader Århus for denne gang, vil vi lige have en god frokost, denne gang på Langhoff & Juul, det var egentlig ikke så planlagt, men en rigtig dejlig overraskelse. En lækker restaurant og butik med økologiske specialiteter. Indretningen var rustik med en del 2-hand møbler og inventar, rigtig lækkert sammensat.

Before leaving Aarhus for now, we want to get a good lunch, this time on Langhoff & Juul, it was not really planned, but a really nice surprise. A delicious restaurant and shop with organic specialties. The decor was rustic with some 2-hand furniture and furnishings, really well composed with a good eye for details.

Langhoff & Juul butik og restaurant i Guldsmedegade i Århus.

Langhoff & Juul butik og restaurant i Guldsmedegade i Århus.

Menuen jeg fik på Langhoff & Juul. Salat med varmrøget laks, og hvid brownie til dessert, alt af økologiske råvarer, virkelig lækkert.

Menuen jeg fik på Langhoff & Juul. Salat med varmrøget laks, og hvid brownie til dessert, alt af økologiske råvarer, virkelig lækkert.

Goodbye Århus, hope to see you soon again !

Goodbye Aarhus. The girls and me leaving hotel Villa Provence, which I will recommed anytime if you are going to Århus.

Goodbye Aarhus. The girls and me leaving hotel Villa Provence, which I will recommend anytime if you are going to Århus.

 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julestemning og god mad i Århus.