Sådan passer du på dine brilleglas- Take good care of your glasses

DIY- lygteholder til cykelkurven- sikker i trafikken

Lavet i samarbejde med Dremel.

DIY – holder til Cykellygten foran på din cykelkurv

Har du også en smart trådkurv foran på din cykel, og når du kommer noget i den kan din cykellygte på styret ikke ses, da din bagage i kurven blokere lyset. Derfor har du behov for en holder til lygten foran på kurven. Og for at undgå skruer og værktøj til montering har jeg designet en simpel holder du nemt selv kan lave med multi værktøjet 4250 fra dremel. Og når du skal monterer den på cykelkurven kan den sidde fast med et par enkelte elastikker, så det er super nemt.

The simpel holder that can be used on the front at your bicycle basket.

The simpel DIY holder that can be used on the front at your bicycle basket.

Det eneste du skal bruge er:

rundstok dia. minimum 21 mm. og 12 cm. lang

2 rubber bands

en lille gummilygte (kan købes i samtlige supermarkeder rundt om i landet)

Værktøj du skal bruge:

et Dremel 4250 multi værktøj

en savklinge (speed clic skæreskiver)

div. klinger med slibefunktion til Dremel maskinen

små bor til din Dremel

en målestok

en blyant

en sav (eller savklinge til Dremel)

en skruestik  (jeg har denne fra Dremel)

The materials and tools you need for this project.

The materials and tools you need for this project.

Se flere idéer til projekter med dit Dremel værktøj. Og en god julegave idé.  Fluesmækker af genbrug

Sådan laver du den:

 1. Start med at måle din rundstok til 12 cm.
  measure the length to be 12 cm.

  Measure the length to be 12 cm. and mark this.

  2. Sav den over, så du får et 12 cm. langt stykke rundstok.

  Saw the wooden stick to be 12 cm. long

  Saw the wooden stick to be 12 cm. long

  3. Markér midtfor på din cykelkurvplacer din rundstok midtfor på cykelkurven.Mark where midfront is on your bicyclebasket.

  4. Markér hvor der skal laves riller til metaltrådene på cykelkurven.

  Mark where you have to drill the grooves for the metal wire on the basket.

  Mark where you have to drill the grooves for the metal wire on the basket.

  5. Sæt din rundstok i skruestikken, og bor halv ind langs kanten så du får riller i kanten.

  Place the wooden stik in your vise and drill half through to make the grooves..

  Place the wooden stik in your vise and drill half through to make the grooves.

  6. Brug nu slibe værktøjet med sandpapiret til at finpudse alle kanter.

  Sand the wooden stick to make a nicer finish.

  Sand the wooden stick to make a nicer finish.

  7. Placér lygten midt på din rundstok. Sørg for at dine riller passer til hvor metal trådene er på din kurv, og sæt nu elastikkerne om kurven og rundstokken så holderen sidder godt fast på din kurv.

  Place your light on the middle of the wooden stick. And make sure the grooves are correct matching the baskets wire.

  Place your light on the middle of the wooden stick. And make sure the grooves are correct matching the baskets wire. And now use the rubber bands to fasten the wooden stick to your basket.

  8. Så er det bare at tænde lygten og komme afsted…

 2. Baby, you light up my life like nobody else....One Direction.

  Baby, you light up my life like nobody else….One Direction.

   

  Se videoen, så nemt er det at lave den:

En Vigtig Investering i Trafiksikkerhed

Her hvor jeg bor cykler vi rundt til det meste. Danmark er kendt for hvor mange vi er på cykelstierne, og det er både populært og sundt transportform. Som også anses som en bæredygtig måde at komme rundt på. Men med den stigende cykeltrafik er det afgørende at fokusere på sikkerheden på vejen. En overset, men uundværlig komponent af cykelsikkerhed er brugen af cykellygter. Disse små enheder spiller en afgørende rolle i at gøre dig synlige i trafikken og dermed mindske risikoen for en ulykke.

Læs også hvorfor du skal vælge cyklen fremfor bilen.

Synlighed i den mørke tid

En af de primære grunde til at investere i cykellygter er at forbedre synligheden i mørke forhold. Cyklister er ofte udsat for farlige situationer, når de deler vejene med andre køretøjer. Med korrekt fungerende lygter kan en cyklist tydeligt signalere sin tilstedeværelse og bevægelse, hvilket giver andre trafikanter tid til at reagere og tage hensyn.

Forebyggelse af Ulykker

Statistikker viser, at en betydelig del af cykelulykker sker om aftenen eller natten. Manglen på synlighed er en afgørende faktor i disse situationer. Ved at bruge effektive cykellygter reduceres risikoen for ulykker betydeligt. Lygter, der er synlige fra afstand, giver bilister og fodgængere mulighed for at forudsige cyklistens bevægelser og træffe beslutninger i overensstemmelse hermed.

Undgå bøde for at køre uden lys

Det er lovpligtigt herhjemme at have fungerende lygter på cyklen i lygtetændingstiden.  Så for at undgå bøder kan det godt betale sig at lave en lille holder til dine lygter. Og når du er igang kan du jo lige lave til de andre i familien eller veninden, du også gerne ser køre sikkert i trafikken. Politiet håndhæver ofte disse regler for at beskytte både cyklister og andre trafikanter, og det koster 700 kr. at køre uden lys, så det er altså nogle træls penge at bruge.

Variation i Vejrforhold

Lygter er ikke kun nødvendige om natten; de er også vigtige under dårlige vejrforhold som regn, tåge eller sne. Disse forhold reducerer synligheden betydeligt, og lygter bliver derfor endnu mere afgørende for at undgå ulykker. Lygter, der kan ses godt i forskellige vejrforhold, er afgørende for cyklister, der ønsker at opretholde sikkerhed på vejen året rundt.

Du føler dig mere sikker med lys i lygten

At have effektive lygter på cyklen giver også cyklister en følelse af selvtillid og sikkerhed. Det er lettere at fokusere på vejen og nyde cykelturen, når man ved, at man er synlig for andre trafikanter. Denne ekstra sikkerhedsforanstaltning kan også motivere flere mennesker til at vælge cyklen som deres foretrukne transportmiddel.

I sidste ende er investeringen i det arbejde, der ligger i at lave en holder til din forlygte en lille pris at betale for den forbedrede sikkerhed, det bringer. Cyklister spiller en vigtig rolle i fremtidens bæredygtige transport, og ved at være synlig i trafikken kan vi kollektivt bidrage til at skabe sikre og trygge veje for alle. Så før din næste cykeltur, sørg for, at din lygte sidder korrekt på din kurv, og er klar til at lyse din vej op.

Læs også hvorfor jeg altid cykler her.

Følg Peekaboodesign her:

facebook  Instagram  Bloglovin  Pinterest  Linkedin youtube

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan passer du på dine brilleglas- Take good care of your glasses