DIY- fluesmækker af genbrugsmaterialer- fly swatter made of recycled materials

Sådan passer du på dine brilleglas- Take good care of your glasses

Dette indlæg er lavet i samarbejde med, brilleværk, Studio eyewear og Hoya Scandinavia.

Me and my new glasses from Brilleværket and the swedish brand Studio eyewear with glasses from Hoya.

Me and my new glasses from Brilleværket and the Swedish brand Studio eyewear with glasses from Hoya.

New bling til ansigtet.

Der er ikke noget så fantastisk som nye briller. De kan jo gøre at ens ansigt får et helt nyt look og man føler sig (næsten) som født på ny. Den eneste hage ved det er, at det ofte er en dyr affære, og derfor er det ekstra vigtigt at passe godt på dem. Derfor har jeg forhørt mig hos et par eksperter, som giver deres bedste bud på hvordan du passer ekstra godt på dine nye briller.

My new glasses with the fine case and the microfiber cloth, both of which are important to keep your glasses clean and scratch-free.

My new glasses with the fine case and the microfiber cloth, both of which are important to keep your glasses clean and scratch-free.

Studio eyewear gir kant til dit look.

Jeg er så heldig at have fået nye briller fra Studio eyewear, som forhandles hos Brilleværk, og dem er jeg virkelig glad for, så jeg vil gerne passe rigtig godt på dem. De seneste briller jeg havde endte helt ødelagte. De var ridsede og det var som om at den antirefleks behandling glassene havde fået var helt ødelagt. Hvordan de var blevet det ved jeg faktisk ikke…men det var svært at se ordentlig igennem dem.

Om jeg havde brugt forkert klud til at pudse dem i eller måske var kommet til at bruge et pudsemiddel, som ikke var helt tiltænkt briller, skal jeg ikke kunne sige.

My old glasses with the ruined glasses.

My old glasses with the ruined glasses.

Tips til vedligeholdelse af dine briller.

Derfor har jeg nu spurgt to eksperter indenfor området om deres tips til at vedligeholde dine briller og glas bedst muligt.

Anne Andersen, optiker og ejer af butikken Brilleværk, der ligger i Elmegade på Nørrebro i København, giver her hendes 3 bedste tips til at vedligeholde dine briller:

The unique optician Brilleværk in Elmegade is located in the vibrant Nørrebro district.

The unique optician Brilleværk in Elmegade is located in the vibrant Nørrebro district.

Tips fra optikeren.

1) Opbevar dem altid i etuiet, når de ikke er i brug. Briller, der lægges løst i lommer og tasker vil uundgåeligt blive ridsede. Det samme gælder briller, der lige bliver lagt i en vindueskarm eller på en hylde, for sandsynligheden for, at de falder ned er stor.

2) Puds dem med en blød microfiber-klud eller et blødt viskestykke. Puds dem aldrig i papir, da træfibrene kan ridse glassene. Og heller ikke i t-shirten, for der skal kun et enkelt sandkorn til at ridse glassene.

3) Man kan sagtens vaske sine briller i en lille smule opløst opvaskemiddel og lunt vand. Men brug aldrig varmt vand. Nogen vil måske mene, at det skal være varmt for at fjerne fedt og snavs, men glassets refleksbehandling kan begynde at krakelere, og er det først sket, ja så er der ingen vej tilbage.

Tips fra glas producenten.

Og skal man have tips fra producenten af glassene, nemlig Hoya Scandinavia, så har deres ekspert Alan Perez givet disse tips med på vejen.

  • Rengøring – daglig rengøring udføres med en mikrofiber pudseklud. ”Ryst” den gerne inden anvendelse, så eventuelle fremmedlegemer rystes væk. Anvend ikke natur materiale.
  • Undgå at skylle glassene i varmt vand, vær forsigtig ved komfuret/ovnen da varmen kan beskadige overfladebehandlingen. Undgå brug i sauna.
  • Opbevar dine briller i et rent etui, lægges brillerne fra sig på et bord eller lignende, så vær opmærksom på at de ikke ligges med glassene nedad.
Studio eyewear displayed in Brilleværk.

Studio eyewear displayed in Brilleværk.

Skal man vælge en overfladebehandling?

Jeg spurgte også Alan Perez fra Hoya om hvilken type overfladebehandling han ville anbefale til brilleglassene. Til det svarede han, ”Antirefleksbehandlingen (overfladebehandlingen) er altid god, hvis man vil have at ens briller skal holde længst muligt. Denne er udover antirefleksen også en behandling, der gør glassene lettere at rengøre og mere modstandsdygtig overfor ridser. Det er yderst sjældent, at man køber glas uden overfladebehandling, dog kan dette sker ved en billigere midlertidig løsning. (Dog ikke noget vi anbefaler)”

Du kan læse om hvilken ansigtsform, der er bedst med hvilke form briller her. solbriller-med-styrke-til-laesning-i-solen

The beautiful and colorful frames come in a beautiful velvet case and in a cardboard tube with cool illustrations.

The beautiful and colorful frames come in a beautiful velvet case and in a cardboard tube with cool illustrations.

Hvad med UV beskyttelse? 

Man kan idag få klare glas med UV-beskyttelse, og dette er der flere og flere der vælger når der skal vælges overfladebehandling.

Dette valg ses oftere og oftere på almindelige glas og ikke kun ved solbrilleglas.

Et tips ang. solbrilleglas er, at hvis man er lidt mere lysfølsom end andre, så kan man vælge et solbrilleglas med en spejloverflade for at reflektere mere lys væk end ved almindelige solbrilleglas.

I am completely in love with my new glasses

I am completely in love with my new glasses. This frame is called Sazzy.

My choice…of glasses.

Og så vil jeg også vise dig mit nye valg af briller. Jeg har denne gang valgt et par briller fra Svenske Studio eyewear. Det er et forholdsvis nyt brand. Det startede lige før corona (ja, det er sådan lidt sjovt med den tidsregning, der er tiden før og efter corona) og havde derfor en lidt speciel start. Man kunne jo nærmest ikke komme ud til butikkerne, og kunderne kunne heller ikke komme ned og prøve de nye stel. Men de er kommet stærkt efter det og forhandles nu også i Danmark. På Nørrebro forhandles de i den lille skønne butik Brilleværk, der ligger i Elmegade.

Jeg har fået det stel der hedder Sazzy i grå. Jeg er vild med formen der giver mit ansigt et ”løft” synes jeg. Der er en anelse cateye over formen, som klær mit ansigt godt.

Vil du se mine allerførste briller, så læs med her.

Følg Peekaboodesign her:

facebook  Instagram  Bloglovin  Pinterest  Linkedin youtube

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY- fluesmækker af genbrugsmaterialer- fly swatter made of recycled materials