Konkurrence og forårsfornemmelser.

Lav din egen kunst.

Ihhh, jeg har glædet mig til at vise jer resultatet af mit linoleumsprojekt…Jeg havde en fest med at lave det…det tager lidt tid, men god krea-hygge tid, som varmt kan anbefales. Jeg udvidede lige med lidt baggrunds farver for at give jer lidt ekstra idéer. Jeg havde mit starter kit fra Makaku’s web shop, som jeg varmt vil anbefale alle at gå ind at kigge på, for den er super inspirerende, og man kan næsten ikke komme derfra uden at have fået lyst til at hygge med et eller flere af deres DIY kits. Og husk at der er en rabat kode indtil 31 marts så du får 15 % på dine køb, hvis du skriver PEEKABOO i rabatkoden(husk at det skal skrives med store bogstaver)….så skynd dig forbi og lad dig inspirerer…

lino print made from the starter kit from Makaku the ultimate webshop for any creative sou.

Lino block print made from the starter kit from Makaku the ultimate webshop for any creative soul.

Her vil jeg vise dig hvordan du laver det, for jeg har jo valgt at udvide lidt med nogle blok print i lyse farver under linoleums trykket. Men det er ret let at lave…og hvis du tænker, at du ikke er så kunstnerisk, så du kan tegne et passende motiv, så kan du jo også lave nogle geometriske former og lave grafiske mønstre i stedet- af disse geometriske former.

Sådan gjorde jeg :

Step 1 - 3

Step 1 – 3

  1. tegn dit motiv med en blød blyant (6B) på et stykke papir der passer i størrelsen til dit linoleum.
  2. Når du er færdig, vender motivet ned mod den glatte side af linoleumen. ( husk dit motiv bliver spejlvendt) Tag nu enten en kulstift eller bare som jeg har gjort blyanten, og tegn på bagsiden af dit papir, så motivet bliver ført over på linoleumen.
  3. Når du tager af, skulle dit motiv gerne være ført over på linoleums arket. Hvis det ikke er helt tydeligt kan du lige tegne det ekstra op.
Step 4-6

Step 4 – 6

4. Nu tager du og sætter en mellem bredde klinge på din linoleumskniv…og så begynder du at skærer rundt om motivet.

5. Du arbejder dig stille og roligt rundt om alle linjer, og husker at det er der hvor du lader være med at skære at der kommer sværte…

6. skift til en finere kniv til sidst så du kan komme tæt på og lave de tyndere linjer, men husk at der er grænser for hvor tynde de kan være.

Step 7-9

Step 7-9

7. Nu skal du lave dine geometriske baggrunds blokke. Jeg lavede to forskellige og det var ret tilfældigt hvordan de blev…eneste ønske var at de skulle være lidt aflange. Så det blev de…og da jeg kun havde linoleumssværte i sort…måtte jeg finde nogle farver jeg havde i skabet…så det blev en lyserød og en mint acrylfarve (fra CC Hobby) Det skal siges at de ikke er beregnet til linoleums tryk og derfor må man lige male lidt ovenpå efter tryk, så hav’ en lille pensel klar. Og husk at lade den ene farve tørre før den næste kommer på….og du kan sagtens lave 2 -3 baggrunde samtidigt…så har du også mulighed for at lave lidt forskellige.

8. Hæld linoleums sværten ud på en plan flade og kør valsen i, du skal sikre dig at der er rigeligt på. Herefter kører du valsen over din linoleumsplade, og sørger for at der er et jævnt lag. Tryk herefter linoleumspladen med sværte mod papiret. Og her er det, at det kræver et par prøve papirer før du har styr på, hvor meget man skal trykke, og hvor meget sværte der skal på. Når du har nogenlunde styr på det, så kører du et tryk ovenpå dine iforvejen trykte baggrundspapirer.

9. Du kan også vælge at køre dem helt enkelt og kun med den sorte tryk. Jeg forsøgte mig med lidt forskelligt papir. Her har jeg brugt noget kardus papir, og ellers er akvarel papir også rigtig godt.

Tip. : Hvis du gerne vil have et jævnt tryk over hele pladen, kan du eventuelt lægge et skærebræt ovenpå din linoleumsplade og så trykke ned.

The lino block print in my livingroom.

The lino block print in my livingroom.

Jeg har fundet plakatlisterne hos Panduro hobby, gedeskindet er fra Jysk og den rustikke indiske bænk er fra Ib Laursen. På bordet ligger min notesbog med en “guld”  kuglepen fra Hay. Lampen over bordet hedder Bell+ og er fra danske Darø.

Dette indlæg er sponsoreret, men jeg kan 100 % stå inde for alt hvad jeg skriver…

 

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrence og forårsfornemmelser.