Finders Keepers favoritter.

Whisky made by Vikings

[wpsocialite]


Jeg var så heldig at blive inviteret ind i en verden af passionerede whisky bryggere, – og det viser sig at de har danske aner. Derfor var vi blevet inviteret på en rejse der skulle gå helt tilbage til vikingetiden.

New packaging. Both bottle and box have been embossed with the pattern decorating a Norwegian "stavkirke" (Church built only by wood and with ornaments as decoration)

New packaging. Both bottle and box have been embossed with the pattern decorating a Norwegian “stavkirke” (Church built only by wood and with ornaments as decoration)

Highland Park bliver lavet på et destilleri der ligger på en lille ø, udenfor lands lov og ret. denne gruppe øer hedder Orkney og ligger ud for Skotlands nord kyst. Highland Park har produceret whisky i mere end 220 år og er kendt for deres unikke smag. Netop smagens karakter mener Highland Park kommer af den placering destilleriet har og de mennesker der laver whiskyen.

The bottle contains the same whisky as always, but the bottle design has been changed to match the story behind the destilleri.

The bottle contains the same whisky as always, but the bottle design has been changed to match the story behind the destilleri.

“Heroppe er et specielt råt klima. Der er masser af vind, salt fra havet, og de få træer der er lever der vokser langsommere end normalt på grund af det hårde klima” udtaler Highland Parks whisky maker. Alligevel slog nogle danske vikinger sig ned der, og fra år 800 og frem til 1468 var det styret af “Viking Kingdoms of Denmark and Norway”. I 1468 blev Orkney, dog en del af Skotland. Men de danske navne og stoltheden ved at være viking lever videre den dag idag på Orkney.

Vi startede dagen i Roskilde påvikingeskibsmuseet. Her fik vi en rundvisning, så vi kunne forstå hvordan vikingerne levede dengang.

vikingeskibsmuseet i Roskilde.

vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Vejret var med os og de smukke skibe tog sig smukt ud på en klar, men lidt kølig aprilsdag. Der var sat et telt op, hvor vi skulle ned og høre lidt mere om fremstilling af whisky og så smage på varerne. ( nu var klokken også næsten 10 om formiddagen….;-/)

tasting of the 3 classic whiskys they make. The 10 years old, 12 years old this is the most sold and the 18 years old.

tasting of the 3 classic whiskys they make. The 10 years old, 12 years old (this is the most sold) and the 18 years old.

Derefter gik turen over og smede (det er nok så meget sagt) vores egen Viking mønt. Så vi havde lidt at handle med senere hen.

We also got to make our own viking coin in brass.

We also got to make our own viking coin in brass.

Efter en super lækker frokost på restaurant Snekken, der ligger lige ved siden af museet kørte busserne os til Fyn. Ialt var vi ca. 100 pressefolk fløjet ind fra hele verden. Turen gik til Korinth lige ved Ringe. Her har Jim Lyngvild nemlig opført hans helt egen vikingeborg, den kalder han Raunsborg.

Raunborg is situated in the middle of nowhere...with fields all around. And this vikingship was build only to be burnt off later in the dark night of this amazing event.

Raunborg is situated in the middle of nowhere…with fields all around. And this vikingship was build only to be burnt off later in the dark night of this amazing event.

The viking borg built by Jim Lyngvild

The viking borg Raunsborg built by Jim Lyngvild.

the entrance of the viking church at Raunsborg.

the entrance of the viking church at Raunsborg.

Og da vi ankom blev vi hentet i hestevogne ved hovedvejen og kørt ned til borgen. Ved borgen var allerede masser af mennesker, som i vikinger. De havde simpelthen også skaffet vikinger IRL !!! der gik rundt blandt os og skabte mere eller mindre optøjer. Det var ret vildt, alle havde tøj på der var lavet af håndvævede metervarer, garnet var spundet og farvet med plantefarver og alt syet i hånden…det var virkelig imponerende…

Og så fik vi lidt mere af historien om den specielle whisky Valkyrie som Jim Lyngvild har designet flasken til. Valkyrie er den første i en serie af tre Vikinge Legende speciel editions, og vil blive fulgt af Valknut og Valhalla i 2018/19.  Jim Lyngvild har en stor interesse for nordisk mytologi, og har derfor fået æren af at designe den nye emballage til det nye single malt-sortiment.

Lige netop designet af emballagerne er noget af det jeg lagde mest mærke til og I kan her se hvad jeg svare når jeg så bliver spurgt…(præsentationen af mig som Lene der blogger om whisky, havde han vist lige selv fundet på…jeg sagde at jeg blogger om “den gode livsstil- og alt hvad den indebærer) 

Det var helt igennem en eventyrlig dag…i godt selskab med en masse whisky entusiaster, og meget lærerigt. Jeg syntes hele deres historie og der passion for at vælge de rigtige råvarer og fade osv. når det skal produceres er helt imponerende. De kan smage saltet fra havet og hvilken brænde der er brugt til tørring af malten, der er ikke den mindste lille smagsnuance der går deres smagsløg forbi…Og udfra al den ekspertise frembringer de stadig den dag idag en helt speciel whisky.

valkyrie the first of the three speciel editions.

Valkyrie the first of the three speciel editions.

After a tour around Raunsborg we were seated outside and Steensgaard had made us the most fantastic organic dinner.

Even the tablesetting was in the best viking style, I loved these vases that I think would make an easy DIY. Maybe I should make it with turtorial. for you guys...let me know If you need that.

Even the tablesetting was in the best viking style, I loved these vases that I think would make an easy DIY. Maybe I should make it with turtorial. for you guys…let me know If you need that.

Steensgaard have made the organic dinner.

Steensgaard have made the organic dinner.

This dessert from Steensgaard was absolutly fantastisc

This dessert from Steensgaard was absolutly fantastic.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Finders Keepers favoritter.