Festival DIY hat og rosé i pap.

Klæder skaber ikke folk- Erik Mortensen på Designmuseum Danmark lige nu.

Haute Couture på Designmuseum Danmark.

Detaljens mester…Erik Mortensen, ham – alle der arbejder med design, og i særdeleshed med textil og fashion design beundrer, for hans udsøgte stil, skarpe øje for detaljer og materialer. Udstillingen ”I am black velvet”Designmuseum Danmark viser en stor samling af hans værker kreeret for Pierre Balmain og Jean-Louis Scherrer.  Han forlod tidligt Frederikshavn, hvor han voksede op, til fordel for de bonede gulve i Paris’ haute couture huse.

I am black Velvet, the exhibition at Designmuseum Danmark, that shows more than 100 dresses designed by Erik Mortensen.I am black Velvet, the exhibition at Designmuseum Danmark, that shows more than 100 dresses designed by Erik Mortensen.

I am black Velvet, the exhibition at Designmuseum Danmark, that shows more than 100 dresses designed by Erik Mortensen.

Udstillingen af Erik Mortensens værker fokusere på perioden 1982 -1995. Han kom til Paris efter 6 år hos Danmarks daværende største designer Holger Blom. Han gik målrettet mod at komme til at arbejde hos Pierre Balmain og arbejdede der fra perioden 1948 -1990. Allerede efter 3 år bliver han Monsieur Balmain’s første assistent. Og da Balmain dør i 1982 overtager Erik Mortensen ansvaret for husets haute couture kollektioner. Han når at designe 17 kollektioner for Balmain, og blive hædret med 3 Le Dé d’Or (også kaldet det gyldne fingerbøl, hvad der svarer til filmbranchens Oscar).

Huge colourful floral applications on the dresses for Balmain.

Huge colourful floral applications on the dresses for Balmain.

En af Erik Mortensens styrker var hans fascination af håndværk og teknikker, derfor kan du opleve helt unikke og teknisk udfordrende broderier, plisseringer og applikationer.

Creme coloured woolen styles.

Creme coloured woolen styles.

Udstillingen viser også hans tydelige fascination af farven sort, både som mat, skinnende og naturligvis velour. Han evnede at eksperimenter med transparente stoffer, der kunne vise hud uden på noget tidspunkt at blive vulgært. På den måde havde han altid øjet, der kunne gøre et stykke transparent tekstil elegant.

Here the butterfly and balloon sleeves.

Here the butterfly and balloon sleeves.

 I 1992 – 1994 står han for 4 kollektioner for Jean-Louis Scherrer.

jean-Louis Scherrer creations with impressive embroidery work.

Jean-Louis Scherrer creations with impressive embroidery work.

Erik Mortensen dør i Paris d. 23 Juni 1998.

Du kan nå forbi Designmuseum Danmark inden 28. Januar 2018, og se den smukke og meget inspirerende udstilling. Udstillingen viser 90 modeller fra museets egne arkiver og udover dem har de lånt 30 modeller fra Balmain’s arkiver. Derudover viser de en stor samling skitser, tegninger og film fra nogle af haute couture showene.

"Clothes dosen't make the person" Said by Erik Mortensen the head of design at Pierre Balmain Haute Couture from 1982 - 1990,

“Clothes dosen’t make the person” Said by Erik Mortensen the head of design at Pierre Balmain Haute Couture from 1982 – 1990,

Børn og kreative sjæle får mulighed for at udfolde deres kreativitet og farvelægge nogle af Erik Mortensens skitser eller sætte perler på en krinoline, som forhåbentlig er blevet smukt fyldt, når udstillingen slutter til Januar.

Creative corner at the exhibition.

Creative corner at the exhibition.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Festival DIY hat og rosé i pap.