Portugals first ECO hotel

Guide til styling med loppefund.

Jeg har i denne uges Søndag stylet billeder med nye produkter, der er kommet i produktion igen, eller som aldrig er gået ud af produktion og så en masse skønne loppefund. Jeg giver tips til hvordan man kan mixe nyt og gammelt og fortæller hvad du skal gå efter på årets mange loppemarkeder.

Old craftmanship is really beeing the new thing, so even IKEA makes this pretty rocking chair with wickerwork seat and back.

Old craftmanship is really beeing the new thing, so even IKEA makes this pretty rocking chair with wickerwork seat and back.

På billedet ser du gyngestolen fra Ikea, den koster 1.499 kr. en litograf af Julie Bidstrup. Dette er 40 x 60 cm. og koster 1.200 kr. Du kan finde det her. Rensdyr skind har de hos Læderiet til ca. 1.000 kr. (afhænger af størrelse) De rillede Lyngby vaser har længe været eftertragtede på loppemarkeder, og de bliver nu lavet i nye versioner. Den lyserøde variant er lavet i mat porcelæn, hvor kun den øverste del er dyppet i en blank glasur, der løber ned ad vasens side. Den koster 699,95 kr. og forhandles fra Lyngby Porcelæn. Hos Kahler design har de fundet Svend Hammershøi’s gamle tegninger og modeller frem, og lavet en hel serie med de karakteristiske riller. Her ses en lysegrå urtepotte, den er 11,5 cm høj og koster 249,95 kr. Bagved står endnu en rillet urtepotte, denne er hvid og fra Lyngby Porcelæn den koster 299,95 kr. Bagest står en vase designet for mange år tilbage af den Bornholmske Keramiker Michael Andersen, den bliver igen produceret i 3 størrelser, denne er 23 cm høj og koster 730 kr. hos Interflora. På bordet står også et lille keramik kræmmerhus, det er fundet secondhand og vendt om, så kan det holde ringe på natbordet eller pynte i et stilleben som her. Lampen er også et loppefund, lignende kan findes i diverse marskandiser butikker.

Dette skal du holde øje med, når du går på loppemarked:

-70’er keramik, store gulvvaser, urtepotter med spændende glasur og måske et helt spisestel fra nogle af de kendte keramikværksteder.

-Glas begynder også at komme mere ind i boligen igen. Du kan kigge efter farvet glas, som f.eks. Aalto vasen-

-Bambus kører stadig som en stærk tendens. Er du heldig kan du godt opstøve nogle fine møbler. Dog skal du være heldig hvis det er billigt.

-80’er krom, tror jeg på er på vej tilbage. I det hele taget møbler lavet at metalrør.

-teak fortsætter, det er en træsort vi ikke ser så meget i ny-producerede varer fordi det idag er ret bekosteligt, men du kan stadig finde fine møbler fra 60’erne.

Ceramic from the 70'ies. Vases and pots with tactile surfaces and interesting glazes.

Ceramic from the 70’ies. Vases and pots with tactile surfaces and interesting glazes.

Både vase og potter er loppefund på dette billede. Det hele står sågar på et rundt marmorbord som også er 2-hand.  Du kan også se hvordan jeg bruger loppefund på væggene her

This is also a lot of fleamarket finds mixed with new products designed many years ago.

This is also a lot of fleamarket finds mixed with new products designed many years ago.

Bambusmøbler var meget populære i 50-og 60’erne, de har fået en revival og er blevet populærer som aldrig før. Og det er næsten sådan hvis du kan finde dem secondhand er det bedre end de nyproducerede, for lidt patina skader ikke looket. Dette lille sidebord med plads til magasiner er fundet i en genbrugsbutik, og kan nemt findes på DBA eller andre af den slags steder. Ved siden af bordet står en tremmestol tegnet af Poul M. Volther i 1956. Den er rettet lidt til og bliver igen produceret i et hav af farver. Det er FDB møbler der står for produktionen, og stolen koster 1.299 kr. På det lille bord står et par vintage kopper og kagetallerkner, disse er også med riller og fundet på loppemarked. Te kanden er fra Kahlers serie Hammershøi, den koster 699,95 kr. Over bordet hænger en keramik hængepotte, den er fundet secondhand, men passer perfekt til den grønne bølge.

Ny producerede varer som giver den samme secondhand stil !

These new rattan furnitures are from Coop.

These new rattan furnitures are from Coop.

Denne fine sengegavl i bambus har referencer til 70’erne, den er fra Coop’s møbelkollektion og koster 1.999 kr. Butterflystolen ved siden af er fra samme sted, denne koster 1.299 kr.

imerco have made the bowl Cathrineholm designed in the 50'ies by the Norwegian designer  Grete Prytz Kittelsen

imerco have made the bowl Cathrineholm designed in the 50’ies by the Norwegian designer Grete Prytz Kittelsen

Imerco har ladet en serie stribede skåle reproducerer. De er oprindeligt designet af den norske designer Grete Prytz Kittelsen og serien hedder Cathrineholm. Den findes i flere størrelser og farver, denne har en dia. 24cm. og den koster 499,95 kr.

Håber du blev inspireret til at gøre en masse kup på sommerens loppemarkeder…Jeg var selv afsted igår, og kom hjem med en masse gode sager, men denne gang mest tøj, et kamerastativ og en lampeskærm…

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

1 comment

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Portugals first ECO hotel