Decorate your walls with personality

Portugals first ECO hotel

I samarbejde med Apcor, der havde inviteret.

Solen brager ind af vinduerne og vi nyder hver en solstråle her i DK. Men jeg fik lige et flashback til et alt for kort visit på Portugals første bæredygtige hotel….Der var nemlig også det skønneste vejr…det var i september sidste år, derfor var jeg nok også virkelig glad for at forlænge sommeren lidt.

Me so happy to see their vegetable garden, I love that they grow their own food here at ecorkhotel.

I was so happy to see their vegetable garden, I love that they grow their own food here at ecorkhotel.

The Ecork hotel in Evora outside Lisboa, Portugal

The Ecork hotel in Evora outside Lisboa, Portugal

De gode tanker bag hotellet

Jeg er ikke miljøaktivist, jeg mener bare vi alle har et fælles ansvar, og derfor vil jeg RIGTIG gerne videreformidle de virksomheder, der gør en ekstra indsats for at bevare vores eco system ved at mindske forurening. En af disse personer var jeg heldig at møde på min tur til Portugal. Nemlig chefen for Ecorkhotel i Evora, Miguel Rosado da Fonseca. Han købte grunden i 2003, men byggede først på den i 2007. Det kræver en del at bygge i Portugal, man må jo f.eks. ikke fælde eksisterende korktræer. det kan du læse mere om her korkens-hoejborg-portugal.

Derudover ville Miguel lave Portugals mest miljøvenlige hotel. Med hovedfokus på landets store eksportvare, nemlig korken. Korken har så mange egenskaber, som man kan udnytte på forskellig vis. Læs også her om korkens egenskaber baeredygtig-designmateriale-kork.

F.eks. er der blandet kork granulat i den miljøvenlige maling, der er brugt på hele hotellet, det gør at det samtidigt får en isolerende effekt. Den både holder på varme og kulde, hvilket er meget behageligt de varmeste måneder i Portugal. Man bruger også kork på kølehuse til at holde på kulden…På facaden af hotellet har man brugt store korkbats. De er ret flotte og ændre sig med i takt med hvor meget sollys de får og vind og vejrforhold gør sig gældende…De starter meget mørke og bliver lysere. Disse har siddet på facaden i 10 år.

The entrance to the reception of the ecorkhotel.

The entrance to the reception of the ecorkhotel.

The terrace facing the cork plantation also have the isolating cork facade.

The terrace facing the cork plantation also have the isolating cork facade.

Lokale håndværk på hotellet

Miguel fortæller at han gerne vil bidrage til at bevare nogle af de portugisiske håndværk. Derfor er alle klinker både inde og ude lavet lokalt. Og det var selvom det tog et lille lokalt teglværk 1½ år, at lave alle klinkerne til udendørs arealet. Indenfor ser man også tydeligt at lokale kunstnere har lavet kunsten på væggene i receptionen og baren. Det lokale og traditionelle bliver sat sammen med moderne arkitektur og design for at skabe et moderne udtryk. Miguel har en stor passion for arkitektur og design, hvilket skinner tydeligt igennem på hotellet. Se f.eks. det helt vidunderlige solsejl i gårdhaven.

The terrace facing the cork plantation also have the isolating cork facade.

The restaurant serves food made from their kitchengarden and the sheeps from the area around the plantation and the PV system.

Selvforsynende på varme og el.

De kan også prale af at være næsten selvforsynende på varme og el. De henter varmen 200 m. nede i jorden. Vandet kommer op på 18 grader og bliver yderligere varmet op med gas eller el. El laver de med solcelle anlæg ude mellem kork træerne.

Here you see the area around the hotel, where you have the plantation with the sheeps and the PV system and the vegetable garden.

Here you see the area around the hotel, where you have the plantation with the sheeps and the PV system and the vegetable garden.

The pool and spa area.

Mange tager et ophold på Ecorkhotel netop for at nyde dette område, der giver rig mulighed for at lade op. Her er så roligt og udsigten er en lise for sjælen. Jeg kunne klart godt have tilbragt en dag eller to her.

Der er også mulighed for at bestille massage og forskellige andre behandlinger, men det kan du læse meget mere om her.

THe rooftop pool and spa area. here is a relaxing pool with the most fantastisc view.

The rooftop pool and spa area. here is a relaxing pool with the most fantastisc view.

 

The openair bar area at the hotels ground floor.

The openair bar area at the hotels ground floor.

Hotelværelserne er små hyggelige rækkehuse

Og lidt flere stemnings billeder fra de små huse man bor i. De ligger i rækker ved siden af hotellet. Hvert hus består af et soveværelse, en stue, et dejlig stort badeværelse og en ugeneret terrasse.

The hotel bungalows. They are situated just beside the hotel. and got at bedroom, livingroom, bathroom and terrace.

The hotel bungalows. They are situated just beside the hotel. and got at bedroom, livingroom, bathroom and terrace.

the-exterior-cork-on-the-walls

Og så er Lissabon og Porto virkelig et par meget spændende byer at besøge, her ville jeg også gerne have været MEGET længere, men det må blive en anden gang. Jeg kan ihverttilfælde varmt anbefale at tage dertil…det er heller ikke super turistet endnu.

Hvor drømmer du om at tage til…har du også været et sted hvor du fik lyst til at komme tilbage til for at udforske det endnu mere?

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Decorate your walls with personality