And the winner is....

Jeg skal afsted for at se på Portugals guld

Jeg er ved at få lidt rejsefeber for imorgen meget meget tidligt hopper jeg sammen med 3 andre repræsentanter for DK på en flyver til Portugal. Vi er inviteret ned for at se på KORK. Turen er sponsoreret apcor, som er brancheorganisationen for den portugisiske korkproduktion. De ønsker at viderebringe budskabet og historien omkring kork og alle dens egenskaber. Og da jeg er 100 % til de bæredygtige natur materialer, er vi det perfekte match. Så jeg glæder mig helt vildt til at fortælle endnu mere om korken undervejs og bagefter…så hold øje på instagram hvor min konto de næste par dage, vil handle om kork.

Kork hitter.

Og ja, det er ét af de naturmaterialer man for tiden, og de seneste år har spået vil blive mere fremherskende i boligen. Naturmaterialer hitter og jeg tror ikke korken har toppet endnu. Marmor, skiffer, teracotta og den slags har vi set rigtig meget men det er som om at vi ikke helt har set alle de muligheder korken besidder endnu.

På turen kommer vi rundt om hele korkproduktionen fra høsten af barken, til  at se nye teknikker, hvormed de kan videreforarbejde korken på.  Og så bliver det rigtig spændende, at se de innovative måder korken kan anvendes på i boligen. Vi skal bo på det første hotel lavet i kork…det glæder jeg mig helt vildt til….der må være det bedste indeklima og skøn akustik forestiller jeg mig.ecorkhotel-gallery51-ecorkhotel_evora_suites_spa

ecorkhotelI hope that tuesday morning I will have my breakfast here at ecorkhotel.

Udsigten til korkplantagen skal stornydes under maden…det tager 40 år fra man planter et træ til du kan høste kork af det.

ecorkhotel-gallery7-ecorkhotel_evora_suites_spa

Disse billeder er fra hotellet Ecork hotel….og om det er det ene eller andet sted, vi får morgenmaden serveret er mig underordnet, det ser så lækkert og indbydende ud.  Følg med på instagram hvor jeg kommer til at poste fra nogen af højdepunkterne dernede…

Vidste du at :

Produktionen af en plastprop udsender 10 gange mere CO2 end produktionen af en korkprop. Aluminiumskapsler udsender 24 gange mere CO2 end korkpropper. Tag lige et kig nede i vinafdelingen næste gang du handler, og se hvor mange producenter der er gået over til skruelåg eller plastik prop, desværre nok uden at tænke miljø ind i deres produktion. Men istedet tænke profit. Så køb altid med kork prop, så kunne det tyde på, at de måske tænker lidt mere miljø i deres produktion generelt…dette er bare min egen tolkning.

Min facination af korken.

Jeg har længe syntes korken er ret fin, både for dens mange kvaliteter og for dens udseende. Så allerede i 2013 lavede jeg en DIY til Hendes Verden. Og her kan jeg lige vise jer én af mine idéer derfra. Den er ret simpel, men måske er der mange af jer derude, der ikke ved, hvor man får fat i korken. Til denne DIY har jeg brugt den type kork, man egentlig bruger under trægulve, for at undgå at de knirker. Så den er ikke særlig tyk, men tilpas bred så du kan få nogle ordentlige stykker. Og så kan du købe det hos større tæppehandler.

Til denne DIY skal du bruge:

 

Blød masonit plade ( Silvan )

Trælim ( Silvan )

2mm rullekork ( fra din tæppemand )

Ophæng til billeder til at montere bagpå opslagstavlen. ( Silvan )

Værktøj :

En stiksav

Et pensel til limen

En skarp hobbykniv

En hammer til at sætte ophængene fast med.

dsc_9006-copy

Sådan gør du :

  1. Tegn nogle skabeloner af dine talebobler på papir.
  2. Tegn det over på bagsiden af den bløde masonit plade.
  3. Skær det ud med en stiksav.
  4. Lim nu med trælimen et lidt større stykke kork på.
  5. Når limen er tør lægger du korken ned mod et hårdt underlag der må skæres i. Tag nu en meget skarp hobby kniv og skær langs kanten på masonitpladen.
  6. Nu skal du sætte små ophæng på bagsiden og så kan de sættes op på væggen.

 

Korken i ruller er 2 mm tyk, dvs. at den er temmelig porøs, og derfor skal den helst limes på en fastere baggrund for at fungerer.

Den er egentlig ment til at lægge under et trægulv for at mindske støj og det gøre også gulvet blødere at gå på.

Materialerne er fra www.silvan.dk  og www.taeppeland.dk

dsc_9009

hvorog hvilke ufattelig mange funktioner korken kan bruges til. Det er jo et organisk materiale der lever og udvider og trækker sig sammen alt efter luftfugtighed osv. Og så er det meget mere bæredygtigt at bruge kork frem for plast, aluminium og hvad man ellers finder på at erstatte korken med.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

And the winner is....