Vælg cyklen - tag et bæredygtigt valg !

Verdens letteste syltetøjs opskrift – Easy peacy jam recipe

The DIY kit for jam deko from Tchibo.

The DIY kit for jam deko from Tchibo.

Reklame for Tchibo, da jeg har fået DIY kittet i pressegave.

Jeg var så heldig at få 800 g. friske solbær fra Stine fra bloggen Chicken & stilettos og da jeg ikke selv har så megen held med mine solbær var det en kærkommen gave….For der er nu ikke noget bedre end solbær syltetøj på en camenbert…Så jeg fik lavet 4 glas superlækker solbærsyltetøj….og det er jo faktisk så let, at jeg lige vil dele opskriften med dig.

Bærsæsonen er på sit højeste.

Denne opskrift er så nem at du let husker forholdene, for det er bare 1 del sukker til 2 dele bær, lidt citron, lidt melatin og skyl glassene i atamon…og så kan du komme diverse ekstra smag som ingefær, lavendel, lakrids, peber eller hvad du nu godt kunne tænke dig at prøve af oveni. Men hold dig til en enkelt eller max to andre smage, for det ikke bliver alt for mystisk en smagsoplevelse.

Kunne du også godt bruge inspiration til en forfriskende drink her i sommervarmen, så kan jeg anbefale denne margarita-with-watermelon

Look how cute the jam glass gets with fabric on top and a sticker with the name.

Look how cute the jam glass gets with fabric on top and a sticker with the name.

Jeg valgte at kører den helt klassisk, så til min solbær syltetøj brugte jeg:

INGREDIENSER

800 g. solbær

400 g. rørsukker (du kan også bruge almindelig sukker)

saften fra 1/2 citron

2 tsk. melatin

atamon til at skylle glassene med.

SÅDAN GØR DU

Kom bærrene i en gryde og kog dem i ca. 7 min. til de er møre.

Herefter kommer du sukker og citronsaft i under omrøring. Og kog yderligere 2 minutter så sukkeren er opløst.

Tag til sidst 2 spsk. sukker og bland melatinen med og kom dette i mens det stadig koger og rør yderligere 2 min.

Vend atamon i de skoldede syltetøjsglas. Herefter hælder du den varme syltetøj på glassene og lukker dem tæt til.

Og nu kan du ellers komme de fine stoflåg på og binde en fin sløjfe med bånd og stof fra dit DIY kit fra Tchibo. Der findes også søde små skilte og klistermærker til dit hjemmelavede syltetøj.

the finished jam ready to be given to a dear friend or be enjoyed for my breakfast...

the finished jam ready to be given to a dear friend or be enjoyed for my breakfast…

Den perfekte gave til din veninde.

Når først der er kommet mærker og et stribet låg på, så kan man ikke andet end få lyst til at bruge disse syltetøjer, som en sød venindegave. Og der er jo ikke noget skønnere end at modtage en hjemmelavet gave, som oveni købet kan spises…og så er pakket så fint ind. Du kan finde DIY sættet lige her.

Og nu har jeg fået blod på tanden (so to speak…) og imorgen går det løs med de brombær vi fik plukket idag…gode tips til hvad jeg kan blande i, så hører jeg meget gerne din favorit kombination.

Tomorrows project will be blackberry jam....from these berries just picked today.

Tomorrows project will be blackberry jam….from these berries just picked today.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vælg cyklen - tag et bæredygtigt valg !