Suppe i julens farver-tøm grønsagsskuffen og lav sund aftensmad.


Empty your veggie drawer in the fridge and make this colourful soup from carrots, beetroot, parsley and potatoes.
Freestyle og gi’ den som masterchef.
I denne tid hvor vi får lidt vel rigeligt at spise og ikke altid af den sundeste slags, er det en god idé at tømme grønsagsskuffen, og lave en sund suppe. Jeg lavede forleden denne skønne røde sag af hvad jeg havde liggende. Det skal dog siges, at du behøver jo ikke bruge nøjagtigt dette, du kan sagtens ”freestyle” med hvad DU lige har i køleskabet. Men som grundregel skal du have noget, der fylder og danner en base, som f.eks. kartofler. Derudover skal du have noget der giver smag som løg, og så kan du krydre, som du bedst kan lide det.
Husk hvis du gerne vil have den flotte røde farve skal du have noget rødbede i.

Healthy soup in the colours of christmas ;-).
Dette skal du bruge til 4 personer:
100 g. rødbede
500 g. gulerødder
600 g. kartofler
175 g. persillerod.
2 bouillonterninger opløst i 1 l. kogende vand
1 dåse kokosmælk
3 løg
4 fed hvidløg
Rødvinseddike
Smag til med salt og peber
Lidt frisk persille
Få mere suppe inspiration lige her: dagens-suppe
Sådan gør du:
Start med at skrælle alle rodfrugter og skær dem i tern.
Kom dem i en stor gryde og hæld vandet med bouillonterningerne i over. Lad det hele simre i ca. 20 min. til grønsagerne er møre.
Blend nu det hele med en stavblender.
Kom også din kokosmælk i, og smag til med rødvinseddike, salt og peber.
Servere suppen med cremefraiche eller græsk yoghurt, og pynt med lidt grønt som f.eks. persille.

Healthy vegetable soup.
Det er nok ikke det nemmeste at finde brændenælder lige nu, men hvis du kender et sted, hvor de stadig står, så prøv også verdens-bedste-braendenaelde-suppe
Lad mig høre, hvis du har nogle gode suppe tips…bruger du noget i din suppe, som gør den helt fenomenal, så lad mig endelig høre, jeg trænger gevaldigt til at score lidt point herhjemme på kokke kontoen. 😉
No comments yet