Favoritter fra Ovnhus kunsthåndværkermarked.

FIO – 3 nye favoritter indenfor fødevarer.

Fresh veggies from "Lammefjorden" which is known in Denmark for being the best.Fresh veggies from “Lammefjorden” which is known in Denmark for being the best.

Super veggies.

Da vi kom ind i Kongehallen, hvor markedet blev holdt, var det første der mødte os, en bod med de lækreste farverige grønsager. Her var det muligt at købe alle de specialiteter, man sjældent kan finde i grønsagsafdelingen i supermarkedet. Lidt længere henne var der sågar en bod med BLAND-SELV grønsager….det syntes jeg var et fantastisk alternativ til vores lokale CandyKing ;-D selvom jeg er ret sikker på det ikke vil vinde begejstring hos mine piger, hvis jeg kom med den idé på fredag. Men én ting kan man sige der var ikke brug for kunstige farvestoffer her, for grønsager var så smukke og farvestrålende på naturligste vis.

Du kan også stadig nå at høste lidt brændenælder til den bedste suppe…se opskriften her verdens-bedste-braendenaelde-suppe

Here you can mix vegetables, like you mix sweets in the candy stores

Here you can mix vegetables in a brown bag, like you mix sweets in the candy stores.

Tang er havets grønsag.

FIO markedet var det første jeg blev draget af nogle store bowler med tang. Jeg syntes det er super lækkert, og gad virkelig godt få det mere ind i min madlavning. Jeg bilder mig ind, at det er super sundt. Og så syntes jeg det er ret lækkert. Se lige de smukke billeder jeg tog af de forskellige slags. Tangen fra dansk tang er høstet ved kysterne i Odsherred.

Vidste du at :

Der findes tang i tandpasta, tyggegummi, budding, is, flødepulver, ost og meget andet, du allerede spiser masser af.

3 different types of seaweed that you can find in the ocean around Odsherred.

3 different types of seaweed that you can find in the ocean around Odsherred.

Det danske firma ” Dansk Tang” har senest udviklet en øl med tang, den hedder “Seaweed Pale Ale”. Derudover findes der olier, sennep, pesto og salt alle med tang. Jeg smagte en tang, der var blancheret på en panden med smør, så den blev sådan helt lækker chipse-agtigt…og pestoen var også rigtig god….det vil jeg klart til at bruge lidt mere. Tænker du også det kunne være sjovt, så smut forbi deres hjemmeside, hvor du kan finde opskrifter med tang.

Pesto, mustard and salt made with seaweed from the danish brand " dansk Tang".

Pesto, mustard and salt made with seaweed from the danish brand ” dansk Tang”.

Jeg er vist ved at blive kaffe-drikker.

Som I jo kunne læse for lidt tid siden, er jeg begyndt at få smag for kaffe. Og derfor måtte jeg da også lige smage på en lokal ristet kaffe. Den er fra Egebjerg lokalristeri, og hver kaffe har navn efter nogle af områderne i Odsherred.  Det er forskellig bønner og jeg faldt for den der hedder Sidinge, den har noter af chokolade….så behøver man ikke sige mere til mig ;-D.

Du kan læse indlægget om mig og kaffe her homemade-cold-brew-coffee-frappe

Locally roasted coffee with names of the surrounding areas.

Locally roasted coffee with names of the surrounding areas.

Hvis du gerne vil vide mere om hvad der ellers sker i Odsherred, så læs også min artikel om Ovnhus kunsthåndværkermarked favoritter-fra-ovnhus-kunsthaandvaerkermarked. Eller smut forbi Visit Odsherred der kan friste med mange flere oplevelser i området.

Håber du er blevet fristet til at lave et stop næste gang du er på de kanter, der findes så mange forskellige spændende oplevelser i området.

Følg Peekaboodesign her 

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Favoritter fra Ovnhus kunsthåndværkermarked.