Ud med kærlighed til folket !

Du kan lige nå det….inden den store fest !

På med den sjove hat !

Iaften at det er tilladt at iføre eller påfører…sig den sjove fest hat…uden folk syntes man er alt for mærkelig….. Jeg vil gøre det. Og nyde det… Disse kan du nå at lave hurtigt. Du skal bruge lidt karton lidt silkepapir el. crepepapir, kraftig lim eller symaskine og en elastik.

Happy NewYear from Peeaboo design, photo by Birgitte Røddik.

Sådan gør du :

1. Vælge hvilke kartoner du vil sætte sammen, det er flot at mixe guld og sølv, og eventuelt et med prægning og et der er glat. Herefter tager du og bruger tallerknen til skabelon og tegner cirklerne op. Klip dem derefter ud.

2. Så ligger du 2 cirkler ved siden af hinanden med et overlap på 4-5 cm på det bredeste sted. Og syr på symaskinen langs kanten af den øverste . Så er de sat sammen i den ene side. ( hvis du ikke har nogen symaskine kan du sagtens sy begge sider i hånden. )

3. Nu skal du have klippet kvasten til toppen. Den er lavet i crepepapir. Klip til hver hat et stykke der er 26 cm bredt og 12 cm. højt. Fold det på langs, så det er 6 cm højt, klip nu hakker ned i fra den åbne side og 1 cm. fra kanten på den lukkede siden.

4. Nu kan du rulle denne sammen så den danner en fin kvast. Sæt tape på til at holde den sammen.

5. Placér nu kvasten i toppen af hatten. ( du kan eventuelt fæstne den med en klat lim ). 6. Og nu skal du så rulle hatten sammen så den bliver tragte formet. Og så syr du den sidste side med nål og tråd i hånden.

7. Når dette er gjort er det eneste du skal gøre at montere en elastik til at tage under hagen, så hatten ikke falder af.

8. Det gør du lettest ved at klippe et stykke elastik der er 34 cm langt, og så binder du knude i hver ende. Sæt et stykke tape hen over elastikken til at holde den i hver side af de laveste buer på hattene. ( hvis det ikke holder kan I eventuelt sætte dem fast med en hæfteklamme.)

TIP : Hvis du ønsker en mere farverig version kan du bruge gavepapir, tapet eller andet flot papir du limer på karton, og så har du nogle helt anderledes hatte. Du kan også bruge silkepapir i flere farver til kvasten.

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ud med kærlighed til folket !