Sea shell DIY from my book.

Sønderho kro – gourmet og historie, du ikke vil hjem fra.

Arriving at Sønderho inn in sunshine.

Arriving at Sønderho inn in sunshine.

Jeg følte mig ihverttilfælde lidt som dem i Spies reklamerne, der prøver at gemme sig for ikke at komme med hjem igen. Min mand havde inviteret på kæreste weekend og pigerne blev sat af hos mine forældre på vejen, så der var lagt op til masser af hygge og forkælelse som afslutningen på sommerferien. Vejret var med os og fra vi ankom til Sønderho var stemningen i top. Det er den mest fantastiske lille landsby, lidt som at træde ind i en anden tid. Byen er fyldt med små gamle fiskerhuse, men det vil jeg fortælle om en anden gang. Nu vil jeg anbefale jer en weekend på Sønderho kro, for det er så romantisk og hyggeligt, hvis man som jeg er en “sucker for” originale detaljer og lækker mad.

I felt a little like those turists of the Spies commercials that try to hide when it is time to go home again. My husband had invited me for a weekend and our girls were dropped off at my parents on the way, so we were up for some romantic and pampering as the end of the summer holidays. The weather was fantastic, and when we arrived at Sønderho we turned in relaxing gear. It is the most amazing little village, a bit like stepping into another time. The city is filled with small fisherman houses, but I will tell you about that another time. Now, I will recommend you a weekend at Sønderho inn, this is so romantic and cozy, if you like us is a “sucker for” original details and delicious food – you have to try this.

The main entrance of the inn, with the low door.

The main entrance of the inn, with the low door.

Jeg kommer til at bombarderer jer med billeder for der er SÅ fint, man simpelthen ikke kan lade være at tage en masse billeder. Vi får tildelt et værelse i en tilbygning som blev bygget i 1977, i den gamle stil. Alle værelser er opkaldt efter skibe der har sejlet fra Sønderho. Vi fik værelset Lucayas…og det var ikke rørt siden ’77. Småblomstret tapet og al træværk i lyse almue farver…det er så fint, jeg håber aldrig at de ændre noget der. Badeværelset er også fra den tid…med brune fliser og brunt badekar ( der dog stod under en skråvæg, så man skal ikke være de største for at bade der….men det er så charmerende, at jeg sagtens kan leve med det).

The room Lucayas. No rooms are alike.

The room Lucayas. The interior in each room is different.

I am going to show you a lot of images because the scenery was SO nice, you simply can not resist taking a lot of photos. We have allocated a room in an annex which was built in 1977, in the old style. All rooms are named after ships that sailed from Soenderho. We got room Lucayas … and it hasn’t been touched since ’77. Small floral wallpaper and all the woodwork in light historic colors … it is so pretty, I hope they will never be changing anything there. The bathroom is also from that time … with brown tiles and brown bath (however it stood under a sloping ceiling, so one should not be a size large to get in there …. but it’s so charming that I can easily live with that). 

The room with the sun shinning through the window in the morning.

The room with the sun shinning through the window in the morning.

Kroen tilbyder morgenmad og middage i et weekend ophold, men restauranten er konstant fyldt- med gæster der skal se det skønne sted og smage den gode mad. Stedet er kendt for dets bevaringsværdige hovedhus fra 1722, hvor kroen huser restauranten og et enkelt værelse. Derudover har kroen fået en tilbygning i 1977, og endnu én senere i 90’erne, så i alt er der i dag 13 værelser. derudover er kroen efter Jakob Sullestad kom til fået stor ros for hans nordiske køkken med hovedsageligt lokale specialiteter…vadehavet byder på et mekka af godbidder. Jakob Sullestad har i samarbejde med fotografen Claes Bech-Poulsen lavet en bog om den gamle kro, den storslåede natur og de særlige fødevarer i Vadehavet.

The inn offers breakfast and dinners in a weekend stay, but the restaurant is constantly FILLED with guests to see the beautiful place and taste the good food. The place is known for its historic main building from 1722, where the inn houses the restaurant and a single room. In addition, the inn has built an extension building in 1977, and another one later in the 90s, so in total there are currently 13 rooms. In addition, the inn after Jakob Sullestad came to received high praise for his Nordic cuisine with primarily local specialties … Wadden Sea offers a Mecca of goodies. Jakob Sullestad in collaboration with photographer Claes Bech-Poulsen made a book about the old inn, the magnificent scenery and the special foods in the Wadden Sea.

Sønderho Kro - anno 1722.

Sønderho Kro – anno 1722.

Da vi var der, var vejret helt fantastisk, så vi nød haven til at spise vores morgenmad, og kyssebænken efter middagen. Omgivelserne lægger simpelthen op til at glemme alt om tid og bare nyde hinandens selskab.

When we were there, the weather was fantastic, so we enjoyed the garden to eat our breakfast, and the kissing bench after dinner. The surroundings simply makes you forget about time and just enjoy each other’s company.

The garden where the breakfast is served in the summertime.

The garden where the breakfast is served in the summertime.

Sønderho kro garden.

Sønderho kro garden.

The kissing bench with the most beautiful view.

The kissing bench with the most beautiful view.

Jeg vil også fortælle jer om maden, men det er jo et kapitel for sig så det kommer en af de kommende dage. Men kære læsere, I kan sagtens bestille en weekend nu, det vil I ikke fortryde…personalet er søde, indretningen er vidunderlig og naturen udenom er helt fantastisk for slet ikke at nævne maden…men mere om den senere. Og dette er IKKE en reklame, den slags gør jeg nemlig ikke i, så det er ren og skær fordi jeg ikke kan lade være…når noget er så godt, skal det jo ud.

I will also tell you about the food, but that is another story and it comes in the next few days. But, dear readers, you can easily order a weekend now, you will not regret … the staff is nice, the decor is wonderful and the countryside around it is absolutely fantastic, not to mention the food … but more about that later. And this is NOT an advertisement, I only recommend it because I find it 100% worth recomming … when something is as good as this, it is worth telling you guys about.

More interior from the hotel. This is from the building from 1977 built in the old style.

More interior from the hotel. This is from the building from 1977 built in the old style.

Hvis du ønsker mere information om Fanø kan du eventuelt finde den her.
Do you want to know more about Fanoe you can find all kind of info here.

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sea shell DIY from my book.