Cool eggs for your easter decor.

Vind en masse pildskadder…

Skildpadderne er sponsoreret af Toms og ellers laver jeg blot dette indlæg fordi jeg selv ELSKER chokolade…specielt dem her…

Vi kender ham alle sammen, og måske får I også lidt fugtige mundvige, når man kommer til at tale om ham, for den smager jo ganske enkelt himmelsk… den gode gamle chokolade skildpadde med karamelfyldet fylder 50 år i år….og det har Toms valgt at fejre på forskellig vis. Først og fremmest har de spurgt om jeg vil lave en konkurrence, hvor én af mine søde læsere kan vinde en eller faktisk to kagedåser fyldt med skildpadder og det er de store af dem…og så ligger der også en skøn opskrift bog, hvor du kan blive inspireret til at bruge skildpadderne i forskellig bagværk, drikke eller desserter…hvem vil ikke gerne modtage det lige op til påsken, hvor man har tid til at nyde al det gode….

Toms chokolade skildpadde fylder 50 år. derfor har du og en ven, venninde eller hvem du nu har lyst til at dele med mulighed for at vinde på min instagramprofil.

Toms chokolade skildpadde fylder 50 år. derfor har du og en ven, venninde eller hvem du nu har lyst til at dele med mulighed for at vinde på min instagramprofil.

I forbindelse med fejringen af skildpadden har Toms i denne uge åbnet et “hyggehjul”, som er en slags ’Kæmpe Skildpadde-lykkehjul’, hvor heldige gæster kan dreje sig til chokolade. Og senere på året åbner der i den gamle have i København også en butik, der vil være proppet til randen med lækker chokolade fra Toms og Anthon Berg.

Spilleboden Hyggehjulet vil være placeret i Tivolis hjørne mod Bernstorffsgade og Tietgensgade ved siden af Galoppen.

Prøv også "hyggehjulet" i Tivoli måske kan du også her vinde gode chokolade præmier fra Tom's Chokolade.

Prøv også “hyggehjulet” i Tivoli måske kan du også her vinde gode chokolade præmier fra Tom’s Chokolade.

Chokolade type testen.

En anden sjov ting du kan teste digselv i er, hvilke chokolade type du er….Du kan ganske simpelt tage en skildpadde….spis den som du plejer og bagefter læs denne liste og find frem til hvilken chokolade type du er….den er ret sjov….Jeg må erkende at jeg er (hvis jeg er alene) den modige type, men er der andre tilstede laver jeg den forsigtige type….så jeg ikke bliver greasy ;-).

 • Den forsigtige type tager ingen chancer og bider stille og roligt hul i den ene ende og suger hele den flydende, bløde karamel ud af dyret og nyder chokoladen til sidst – helt easy uden at blive greasy.

 

 • Den avancerede type lirker med stor teknisk snilde chokoladebunden af Kæmpe Skildpadden med tænderne, mens tunge og læber bruges til at holde det hele på plads, så man til sidst ender med en skål af karamel, der passer perfekt til en dejlig mundfuld. Bunden nydes typisk først.

 

 • Den tålmodige type går helt minutiøst til værks og tager sofistikerede mini-bidder og holder den bløde, flydende karamel tilbage med læber og tunge, så den ikke flyder ud af chokoladedyret og lander på hagen.

 

 • Den modige type bider først fødderne af Kæmpe Skildpadden, så den ikke kan stikke af. Dernæst nappes hovedet af og til sidst halen, så karamellen begynder at fosse ud flere steder fra på én gang – og så er det ellers bare med at få det hele kørt indenbords, inden det hele ender uheldige steder.

 

 • Den ligeglade type frygter hverken karamel på hagen, fedtede fingre eller chokolade på blusen og bider sig lystigt og helt uden frygt igennem skildpadden – bid for bid.

 

 • Den effektive type magter ikke så meget pjat med at fedte rundt med flydende karamel, når tænderne er trængt igennem den hårde skal af chokolade og nakker bare Kæmpe Skildpadden i ét herligt hug – og guffer bare løs.

Du kan dele din særlige skildpaddeteknik på Instagram med #spisenkæmpeskildpadde.

Til choko-lækkermunde, en af de ældste reklamer for Toms skildpadder.... Photocredit: Toms.

Til choko-lækkermunde, en af de ældste reklamer for Toms skildpadder…. Photocredit: Toms.

Lidt historie om skildpadden….

Der blev lavet første gang i 1948 lavet en cremefyldt chokolade skildpadde, på daværende tidspunkt havde flere andre chokolade fabrikker et chokolade dyr…ja, vi kender jo nok også frøen fra Galle og Jessen….så da en havskildpadde strandede ved Sjællands Odde var det oplagt at vælge en skildpadde. Men det var først i 1967 at den fik form som den har i dag, dvs. den fik en kraftig vægtforøgelse, og kom til at hedder kæmpe skildpadden. Siden har den fået øgenavnet “pildskadden” da Poul Reichhardt lystigt gnasker den ene efter den anden skildpadde i sig i filmen “de røde heste”. Og siden har den bare øget sin popularitet. Specielt husker de fleste nok reklamerne med familien Tomsen, hvor Søren Fauli kravlede rundt på gulvet i skildpadde kostume…Jeg gør ihverttilfælde tydeligt og i dag bliver der spist over 13,8 millioner Kæmpe skildpadder og 19,4 millioner Mini Skildpadder….det er mere end noget andet chokolade cremedyr i Danmark.

Disse små mini skildpadder bliver der altså spist næsten 20 millioner af hvert år i Danmark....det er alligevel en del...

Disse små mini skildpadder bliver der altså spist næsten 20 millioner af hvert år i Danmark….det er alligevel en del…

Men du kan altså vinde en jubilæums dåse med 11 kæmpe skildpadder og en lille opskriftbog til digselv og én til din veninde eller ven. Det eneste du skal gøre er at gå på min instagramprofil like billedet og følge mig, plus du skal tagge den eller dem du ønsker at dele præmien med. Denne konkurrence køre over weekenden og allerede på mandag d. 10/4-17  kl. 20 trækker jeg en heldig vinder, der kan få chokolade til sig selv og en ven, hvis de er hurtige inden påske.

This is what you get....

This is what you get….

 

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

2 comments

 • Tina KH

  Meget fint indlæg, den med testtyperne synes jeg er sjov:-)
  Jeg har desværre ikke instagram, så nøjes med at ønske dig en herlig weekend:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej !
   Jaaaa, jeg var også helt vild med den test…så sjov…ærgerligt med ig, men hvis du kender én der kan skrive dig på som den vedkommende vil dele med så er der jo en chance alligevel ;-)…rigtig god weekend til dig herfra
   Lene 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cool eggs for your easter decor.