Læg et sødt æg

Aquarius…en film om superpower women

Fra i dag er filmen Aquarius aktuel i de danske biografer landet over…jeg var heldig at se den i går…og hovedpersonen Clara sidder stadig og spøger et sted i min krop, for hun blev spillet så stærkt og intenst af den brasilianske skuespillerinde Sonia Braga, at hun er svær at slippe igen.

Aquarius er biografaktuel fra i dag 12 april 2017 over hele landet.

Aquarius er biografaktuel fra i dag 12 april 2017 over hele landet.

Jeg så den med min mand, og vi har talt om den efterfølgende, og det er ret interessant, hvor forskelligt vi har opfattet nogle af scenerne…men det er nok en mand/kvinde ting…som er ret interessant. Så kan du lokke din mand/kæreste eller ven med ind, og se filmen så gør det endelig, og se hvor forskelligt vi nogen gange opfatter signaler, små detaljer, ansigtsudtryk og replikker….og det er der bestemt ikke noget forkert eller galt i, tværtimod…så er det jo det der gør spillet mellem mand og kvinde til et evigt mysterium.

Clara foran huset med lejlihederne, hvoraf hun har lejligheden på 1.sal med vidunderlig udsigt over stranden.

Clara foran huset med lejlighederne, hvoraf hun har lejligheden på 1.sal med vidunderlig udsigt over stranden.

Clara er en 65-årig pensioneret musikkritiker og enke. Hun er også den sidste lejlighedsindehaver i Aquarius, et lejlighedskompleks fra 1940’erne i overklassens smukke strandresidenser i Recife i Brasilien. Resten af naboerne er lokket til at flytte af nye bygherrer, der har store planer om byfornyelse. Men Clara lader sig ikke snøre. Clara er stædig og tager kampen op imod det korrupte byggeselskab. Det giver hende ekstra kulør på hverdagen og får hende til at tænke tilbage på sit liv, sin kærlighed og musikken.

Instruktør og manuskript: Kleber Mendonça Filhos. Produktionsland: Brasilien. Produktionsår: 2016. Medvirkende: Sonia Braga, Maeve Jinkings, Irandhir Santos, Humberto Carrao. Længde: 142 min. Distribution: 41Shadows

Har du en aften hvor du har lyst til en film med dybde og varme, så er Aquarius det oplagte valg. Filmen skildre en kvindes liv midt i 60’erne, et liv fyldt med passion til musik, sex, familien og hendes land Brasilien. Filmen starter med et tilbageblik, hvor man møder en yngre Clara der lige er kommet sig efter en brystkræft operation, og nu står til 70 års fødselsdag hos deres excentriske tante Lucia. Clara har manden i sit liv, 3 skønne børn og en karriere som musikanmelder. Da vi møder hende igen 30 år senere er børnene flyttet og manden er død. Hun har skrevet nogle bøger og lever alene i samme lejlighed som børnene voksede op. Lejligheden som historien er centreret omkring. Der kommer nemlig nogle unge, lidt for smarte ejendomsspekulanter, der gerne vil købe hende ud, så de kan rive komplekset ned og bygge nyt. Men som den eneste tilbageblevne i ejendommen, er der for Clara alt for mange minder knyttet til hendes hjem, til at hun vil opgive det for penge. Der starter en hetz imod hende fra ejendomsfirmaet side, for at få hende ud…og det er ikke småting hun bliver vidne til, men der vil jeg ikke røbe for meget…Jeg syntes den giver et fantastisk billede på en stærk kvinde i hendes “bedste” alder…den skildre en politisk historie og et smuk kærligt Brasilien.

Og har du lyst til at læse mere om skuespilleren Sonia Braga har Vogue lavet dette meget sympatiske interview med hende…og hun slutter af med at udtale “It’s funny to me when they talk about giving women a superpower, because we women already have a superpower: We are the mothers of everybody.”  Kan man andet end elske den slags citater ?. #powerwomen

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Læg et sødt æg