DIY ideer til regnvejrsdage...for Politiken Lørdagsliv

Grøftekantens herligheder i Wiinblads nye hoveder.

The new vases from the danish designer Bjørn Wiinblad. It is a fusion between the danish simplicity and the japanese Ikabana, a way to arrange flowers through holes in the top of the vase.

The new vases from the danish designer Bjørn Wiinblad. It is a fusion between the danish simplicity and the japanese Ikebana, a way to arrange flowers through holes in the top of the vase.

Nye favoritter fra Bjørn Wiinblad.

Bjørn Wiinblads signatur damer har fået ny opblomstring ….Nu har Rosendahl Design group, som idag står for produktionen af Bjørn Wiinblads ting lavet endnu to nye vaser med de ikoniske damer med de mandelformede øjne og den trekantede næse. Bjørn Wiinblad var en produktiv mand og han er nok mest kendt herhjemme for hans sort/hvide månedes platter, som vi nok er nogen stykker, der har købt rundt omkring på sommerens loppemarkeder. Også de store runde fade og de enkle vaser er populære fund på markeder idag. Anyway, nu er der kommet et nyt skud på stammen, og jeg er ret pjattet med dem.

The vases can also be used for other things like your brushes for painting or makeup...that looks really cute.

The vases can also be used for other things like your brushes for painting or makeup…that looks really cute.

Den japanske inspiration.

Vaserne er designet med inspiration fra den Japanske blomster kunst Ikebana. Ikebana betyder at få blomster til at leve. Det gør japanerne ved hjælp af huller i toppen af vaserne, så blomsterne kan arrangeres og komme til deres ret.  Jeg syntes de er helt geniale…jeg elsker nemlig at plukke få blomster og lade hver blomst få plads…og det kan de her.  Og lige nu kan jeg slet ikke få nok….grøftekanterne er jo fyldte med de smukkeste blomster…Alle farver, former og strukturer er rigt repræsenteret…så der er ingen undskylding for ikke at have buketter rundt i dit hjem for tiden. Jeg kan godt lide at blande med nogle korn og græsser for at give buketterne lidt kant.

the beautiful hole pattern on the top of the vases. The vase comes in two sizes.

the beautiful hole pattern on the top of the vases. The vase comes in two sizes.

Dansk design og kultur har i århundreder ladet sig inspirere af Japan. Den japanske enkelthed og brugskunsttradition er tæt beslægtet med den nordiske minimalisme og funktionalisme, og netop nu er trenden stærkere end nogensinde – fra sushi og Mangakultur til håndværk og blomsterkunst. Til sidstnævnte hører Ikebana. Ikebana er kunsten at arrangere blomster gennem små dertil indrettede huller i vasens top, og at Bjørn Wiinblad Denmark har vendt blikket mod netop denne tradition i formgivningen af sit nye Blomsterhoved er helt naturligt. Dels fordi Wiinblad selv bar på en livslang fascination af den orientalske æstetik, men også fordi det enkle, udskårne hoved med sin diskrete grå bemaling giver Wiinblads kunst et nyt og næsten underspillet udtryk, vi ikke er vant til. Her er ingen overflødig ornamentering og vasedesignet vækkes først for alvor til live i samspillet med blomsterne, der kan være både store og små, da Blomsterhovedet lanceres i to størrelser.    

flowers from the roadside....right now the roads around Denmark are in bloom....and I love it.

flowers from the roadside….right now the roads around Denmark are in bloom….and I love it.

markblomster

TIP !

Stay tuned for imorgen vil jeg lave en konkurrence, hvor I kan vinde skønne Bjørn Wiinblad produkter….

Du kan også læse om en udstilling på Arken med Bjørn Wiinblads kreationer her. Der er også en guide til at lave dine egne kreative pottedamer.

Fakta:

Blomsterhoved i hvidt porcelæn med grå bemaling findes i to størrelser (H: 9 cm og 13,5 cm) og koster hhv. 199,95 og 299,95 kr. (vejl.). De har været i handlen siden marts 2017, men har været udsolgt de fleste steder det sidste stykke tid, men de skulle komme på lager igen lige om lidt.

Bjørn Wiinblad døde i 2006, 87 år gammel. Han har altid ladet sig inspirerer af østens mystik…det ses også tydeligt på måden han tegnede kvinde ansigterne.

 

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY ideer til regnvejrsdage...for Politiken Lørdagsliv