Se hvilke af mine DIY's der kom i bladet...

Ved du, hvem der fandt på “pink ribbon”?

Vi kender den allesammen den lille lyserøde sløjfe, som efterhånden (heldigvis) har været, at finde i alle mulige afskygninger og stadig er det. Men ved du hvem der for 25 år siden fandt på det lille snoede bånd, som symbol på, at den der bære sløjfen støtter kampen mod brystkræft. Ved at bære den lyserøde sløjfe signalere du, at du donerer penge, hjælper eller sympatisere med de folk, der prøver at gøre en forskel for de ramte af brystkræft. Da der begyndte af være flere og flere kvinder der fik diagnosen brystkræft , besluttede Estee Lauder for 25 år siden, at støtte forskning indenfor dette område, da denne frygtelige sygdom rammer en stor del af hendes kernekunder, nemlig kvinder over hele verden.  Vi kommer alle på en eller anden måde tæt på sygdommen, om vi selv bliver ramt eller én i vores nærmeste kreds bliver det. Der er heldigvis sket en masse indenfor behandlingen af brystkræft på de seneste 25 år, dog har man jo desværre endnu ikke fundet en kur. Men vi er mange der stadig håber.

The press and bloggers were invited to hear the story of Estee Lauders Pink Ribbon in celebration of it's 25 years since she started supporting the cancer reseach.

The press and bloggers were invited to hear the story of Estee Lauders Pink Ribbon in celebration of it’s 25 years since she started supporting the cancer reseach.

Dog udtaler Jørgen H. Olsen,  forskningschef i Kræftens Bekæmpelse.

»For 40 år siden levede omkring 35 procent stadig fem år efter deres diagnose. I dag er fem-års-overlevelsen 60 til 65 procent, så det går jo klart den rigtige vej, og det går hurtigere og hurtigere.«

»Med alle de nye ting, der dukker op, teknologier og afsløringer, er vores chancer for at komme pæne skridt fremad væsentligt forhøjet. Jeg er mere optimistisk omkring, at vi kan gøre kræft til en kronisk sygdom, end jeg har været tidligere,« lyder det fra Jørgen H. Olsen, der har været forskningschef i Kræftens Bekæmpelse siden 2000.

Selvom det lyder positivt oven på den negative melding om kræftkuren, der aldrig kommer, er udsigterne til at kunne leve med sygdommen stadig lange for dig og mig.

Jørgen H. Olsen gætter på, at vi om 10-15 år som noget af det første kan behandle brystkræft så godt, at man ikke længere dør af sygdommen.

Dødeligheden regner man med vil fortsætte med at falde, bl.a. på grund af screening, og fordi behandlingen bliver bedre og bedre. I 2020 regner man derfor med, at der vil være 106 færre personer der dør af brystkræft årligt.

Dødeligheden regner man med vil fortsætte med at falde, bl.a. på grund af screening, og fordi behandlingen bliver bedre og bedre. I 2020 regner man derfor med, at der vil være 106 færre personer der dør af brystkræft årligt.

Hvad kan du gøre lige nu.

Estee Lauder har lige nu lavet deres 25. kampagne. De laver produkter hvor 100 % af over skuddet går til (herhjemme) Støt brysterne, som Kræftens bekæmpelse står bag. De har valgt det skulle være dem de støtter, da Kræftens Bekæmpelse vil vinde kampen mod brystkræft gennem forskning, forebyggelse og patientstøtte. Så når du køber lidt forkælelse til dig selv, kan du gøre det med god samvittighed, da ALT (lige med undtagelse af momsen) går ubeskåret til Støt brysterne. De produkter det drejer sig om er en super lækker Advanced Night repair hvor du også får den lille nøglering med søde charms med, hvor sløjfen naturligvis er en del af dem.

Du kan også vælge en cool kosmetikpung fyldt med alt du har behov for på øjnene, nemlig 8 farver eyeshadow, mascara, eyepencil og en eyeshadow brush…

The products that you can buy from Estee Lauder. Here the entire profit will go to cancer research. (except tex)

The products that you can buy from Estee Lauder. Here the entire profit will go to cancer research. (except tax)

Vidste du ?

-hver 3. dansker får en form for kræft

-1 ud af 4 tilfælde af kræft er brystkræft

-Hver 9. danske kvinde bliver ramt af brystkræft

-I Norge er der 85% risiko for at få brystkræft

-I Sverige bliver 21 dagligt diagnosticeret med brystkræft.

Der er mange gode grunde til at støtte denne forskning, om du vil gøre det på den ene eller anden måde er op til dig….Jeg syntes bare det er vigtigt at blive mindet om disse tal engang imellem. Vi kender alle én, jeg har det selv meget tæt på og kan ikke råbe det højt nok….STØT…STØT…STØT…så godt I kan. Det gør en forskel….hvis ikke folk som Estee Lauder og mange mange andre gør hvad de gør så ville vi ikke være så langt idag, og måske om 10 år har vi fundet en måde at leve med kræften, uden at den er livstruende.

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se hvilke af mine DIY's der kom i bladet...